Last news in Fakti

31 Август, 2023 20:37 19 155 15

До 9 години тази държава ще остане без газ

  • нидерландия-
  • газ-
  • запаси

Запасите в Нидерландия ще се изчерпят, ако добивът продължи със сегашното темпо

До 9 години тази държава ще остане без газ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Запасите от газ в Холандия ще бъдат напълно изчерпани за по-малко от 9 години, ако производството продължи на сегашните нива. Това предупреждение отправи Централното статистическо бюро на страната.

Според организацията през 2022 г. Нидерландия е произвела общо 16,1 милиарда кубически метра. м газ от различни находища. От своя страна, общите проучени запаси в момента се оценяват на 142 млрд. куб. м. Става дума за "малки залежи на сушата и в Северно море", уточниха от статистическата служба.

Тази цифра не включва полето Гронинген, което е най-голямото в страната. То произвежда газ от 1963 г., като в пика си през 2013 г. е произвел повече от 50 млрд. куб. м газ, но правителството реши напълно да спре развитието му във връзка със земетресенията, причинени от производството на газ. През 2022 г. той е произвел малко над 2 млрд. куб.м газ. През 2023 г. добивът на газ в него ще бъде спрян, а през 2024 г. той трябва да бъде напълно затворен.

Най-малко 127 000 от 327 000 домове в региона са повредени от земетресения, според института Гронинген, който оценява щетите от минните дейности. Правителството преди това одобри план за компенсиране на местните жители, засегнати от предизвикани от човека земетресения. Общата сума на компенсациите ще бъде 22 млрд. EUR през следващите 30 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    69 8 Отговор
    Ами ще пият студена вода и от Нидерландия ще стане Нищоландия!
  • 2 САЙМЪН каза

    37 9 Отговор
    държавата Русия.
  • 3 az #СВО

    66 7 Отговор
    На кого му пука за тия тъпаци?!?!?
  • 4 видял

    59 17 Отговор
    Тази държава ще се оправя винаги ,защото са 18 милиона ,а площта им е 40 хил. кв. км . но никой за нищо не се оплаква ,защото имат нормални политици ,а не крадци като нашите

    Коментиран от #6, #7, #8, #13

  • 5 Българин

    42 5 Отговор
    За Холандия незнам ама Нидерландия ке потъне!
  • 6 Нека сме реалисти

    41 7 Отговор

    До коментар #4 от "видял":

    И как ще се оправи като няма да има енергоресурси? От къде ще идва тока, за да имат икономика и да живее това население, педалите на колелетата ли ще въртят, за да произвеждат ток? И, какво значение има колко милиона са и и на каква площ живеят? Никой за нищо не се оплаквал, защото имат икономика, а от там и заплати, а после ? Като започнат съкращенията и липсата на работа и пари дали ще са доволни и дали няма да се оплакват? Аз прогнозирам даже граждански протести и хаос при такива условия. А политиците им колко са нормални е спорен въпрос щом легализираха леките наркотици. Както е тръгнало утре и останалите наркотици ще легализират и ти наричаш това нормални политици? Не се заблуждавай и те са крадци, е вероятно не чак толкова алчни като нашите.

    Коментиран от #10

  • 7 ХАХАХА

    54 8 Отговор

    До коментар #4 от "видял":

    Тези всичките са потомци на колонизатори крадци и експлотатори и хич ,ама хич не краднат управляващите им ,ама ИЧ!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Петер Мунк

    33 6 Отговор
    Те, холендерите и без това са пътници.
  • 10 Еми

    26 2 Отговор

    До коментар #6 от "Нека сме реалисти":

    Ще продават Лалета .
    100 евро парчето.
  • 11 Борисова

    4 21 Отговор
    Не знам за Нидерландия, но ние със сигурност може да се подсигурим за десетки години напред, ако си добиваме газ. Имаме достатъчно количества залежи на синьото гориво и в днешно време е напълно безопасно да се прави това с новите съвременни технологии!

    Коментиран от #14

  • 12 лайнета от лалета

    22 1 Отговор
    Е те нямат диаманти и какао, но най-големите пазарища са там. И за други работи...
  • 13 ДостаПовър

    20 1 Отговор

    До коментар #4 от "видял":

    Доста повърхностно виждане има за цветя. Специално холанцияте са едни от най-големите измамници е Европа, пък във вашите очи си ги виждайте като добри и мили хора, нищо че наркоманията там е като прекаляването с шоколада: в промишлени количества. Всички хубави паркове са реално най-токчисичните местности на кв. матър. И за капак това цялото нещо може да го учете от човек холандец, занимаващ се с екология и живеещ в България от над 10 години (отидете и гледайте видеото му в канала на Карбовски).
  • 14 ПоДобреМисли

    27 0 Отговор

    До коментар #11 от "Борисова":

    Няма държава добиваща петрол, в която да не е имало драма или война, причинена от запада. Та в такива моменти е по-добре да се правиш, че нямаш гориво, отколкото да се тупаш в Гърдите че имаш. Ето Холандия се е тупала, че има газ и са ги натиснали да изваят всичко за 10 години (за да се направи мръсно на Русия) и след 10 години ще му мислим, като нямат нищо, пък и са под нивото на океана, а като се вади газ се педизвикват земетресения... ама нищо де колко му е едно цунами от заметресение, нали е важно да се угодят на посолствата най-вече... последствията не са важни, защото са демократични. Справка демократичния АЕЦ във Фукушима, за който десетилетие нищо не се прави освен да се извхърля радиация в природата.
  • 15 Путин, В. В.

    11 3 Отговор
    България няма да има този и други проблеми, стига да не се опитва да лае срещу Русия!