Last news in Fakti

14 Септември, 2023 21:58 2 812 9

Павел Езекиев пред ФАКТИ: Работим само в сектори без държавна регулация

  • павел езекиев-
  • предприемач-
  • стартъп

Пренаписват се всички познати правила и се "трошат" монополите във всяка част от ежедневието ни, заяви предприемачът

Работим само в сектори, които растат с 25 % годишна база и където няма държавна регулация.

Това каза специално за ФАКТИ Павел Езекиев.

До дни стартираме нов стартъп проект, сподели още той.

Павел е сериен предприемач и автор на документални и рекламни продукции в “София Филм” ООД. Започва кариерата си в централата на Майкрософт в Сиатъл, САЩ преди 25 г, след като завършва висшето си образование в Бостън.

Половината от професионалният му опит е от Microsoft и Дойче Банк, а другата половина е от участието му като съосновател на Софика (първият международен кол център в България) и на фондовете за рисков капитал NEVEQ, Neo Ventures и Neo Gravity.

"В екипа ни работят хора от България, Испания, Канада Уругвай, Китай, както и от Щатите и Руската федерация", разказва Езекиев, като това, което ни обединява е убеждението, че късметът и бизнес успехът е функция единствено на човешкото усърдие в екип.

Как дойде идеята за нов проект и в коя сфера ще бъде?

ТестКроп ще революционизира достъпа до прецизен, бърз, евтин и портативен анализ на условията, при които растат най-насъщните реколти. Това е логичен развой на 5 годишното ни усилие в областта на подобен подход за анализ на коноп и канабис.

До момента имате няколко стартъп компании, как се развиват те?

Компаниите са ни основно в три групи. Такива с актуална или предстояща 9 цифрова оценка в евро, такива са 3 от 7 -те ни инвестиции в стартъпи. Втория ни тип компании са такива с оценка под 50 милиона евро, но с краткосрочна перспектива да достигнат компаниите ни от първата група и стартъп компании с оценка между 50 и 99 хиляди евро, поради факта, че са в твърде ранна фаза на развитие или поради факта, че се борят с фундаментален проблем

Стартъп компаниите като че ли са модерни в последните няколко години, как си го обяснявате?

Има количествено и качествено по-различна наличност на рисков капитал в България, дължащ се на инструментите на Европейския инвестиционен фонд и Фонда на фондовете.

Какъв риск крие подобна инвестиция?

Инвестиция в Нео Венчърс е по-малко рискова поради опита на екипа, който е безпрецедентен на пазара тук, както и факта, че инвеститора по всяко време може да изтегли капитала си.

Ако трябва да определите с едно изречение стартъп бизнеса за да привлечете нов инвеститор, какво ще е то?

Бих казал, че точните предприемачи и технологиите им, които иновират как мислим, храним, общуваме и се движим, вече пренаписват всички познати правила и трошат монополите във всяка част от ежедневието ни.

Езекиев сподели, че излизат на печалба от две инвестиции - те са първият фонд мениджър с продадени 15 стартъпа.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Читател

    6 4 Отговор
    Отвратителен мазен жив!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 888

    0 1 Отговор
    Работил съм в един от стартъпите, които Павел успя да продаде. Човека определено не е селф-мейд. Да завърши 1995г университет в САЩ най-вероятно значи, че е дете на номенклатурчици. Но иначе евала за желанието да прави бизнес.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Студент

    3 0 Отговор
    Много интересно, бих се радвал успели и интересни хора като г-н Езекиев да преподават или да са ментори на млади предприемачи. Успех и късмет на проекта!