Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 15:58 1 427

Ди Си Ей Мениджмънт финализира придобиването на АСВ

  • ди си ей мениджмънт-
  • юлия юргакиева-
  • асв-
  • сделка-
  • придобиване

Сделката по придобиването е една от най-значимите във финансовия сектор в България за последните години

Ди Си Ей Мениджмънт финализира придобиването на АСВ - 1

Една от водещите компании в изкупуването на просрочени задължения в България - Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ), вече е собственост на Ди Си Ей Мениджмънт АД. Сделката по придобиването е една от най-значимите във финансовия сектор в България за последните години. Очаква се в следващите дни промяната на собствеността да бъде вписана и в Търговския регистър.

Агенция за събиране на вземания ЕАД е създадена през 2010 година и е доверен партньор на водещи банки, небанкови финансови институции и телекомуникационни компании. От началото на дейността си до момента компанията е придобила близо 800 хил. вземания, което я поставя сред най-големите инвеститори на пазара на необслужвани кредити в България. Към днешна дата АСВ управлява портфейл от над 1.62 млрд. лв.

За близо 13 години история компанията се утвърди с доброто си корпоративно управление и спазването на едни от най-добрите практики в сектора. АСВ навлиза в новия етап от развитието си като финансова институция със сериозна история, безупречна репутация и търговски имидж.

Ди Си Ей Мениджмънт АД е дружество, управлявано от мениджъри и професионалисти с дългогодишен опит в сектора на изкупуване и управление на необслужвани вземания. Новият собственик предвижда да продължи да развива
АСВ под същия бранд, като освен на българския, ще се стреми към разширяване на дейността и на други европейски пазари.

“Удовлетворени сме, че сделката приключи успешно. Това беше процес, който смятам за ключов за бъдещото развитие на компанията. Вярвам, че придобиването ни от Ди Си Ей Мениджмънт ще ни помогне да затвърдим позициите си, а и планираме разширяване на бизнеса в региона. Чрез новия собственик ще можем да разчитаме, както и досега, на стабилна финансова и капиталова структура, която ще ни позволи да разгърнем пълния потенциал на АСВ”, коментира Юлия Юргакиева /на снимката/, изпълнителен директор на Агенция за събиране на вземания.

С тази сделка норвежката B2 Impact ASA (бивша B2Holding ASA) напуска сектора за изкупуване на вземания на българския пазар като част от стратегията за оптимизация на своя бизнес в Европа.

За Агенция за събиране на вземания ЕАД (АСВ)

АСВ е създадена през 2010 г. и бързо се превръща е една от водещите компании за изкупуване на просрочени вземания в България. През 2016 г. е придобита от норвежката B2 Impact ASA (бивша B2Holding), която е сред десетте най-големи в
сектора в Европа. АСВ е регистрирана като финансова институция в Българска
народна банка и е член на Асоциацията за управление на вземания.
www.theagency.bg

За Ди Си Ей Мениджмънт АД

Ди Си Ей Мениджмънт АД е българска финансова институция, специализирана в придобиването и управлението на необслужвани вземания. Дружеството е учредено през 2022 г. и вече е активен участник на първичния и вторичния пазар за придобиване на вземания в България. След приключване на сделката за придобиването на АСВ се очаква дружеството да стане второто по големина в сектора по активи.



Свързани новини