Last news in Fakti

4 Декември, 2023 13:21 2 372 2

ОАЕ ще отделят 150 млн. USD за справяне с недостига на вода

  • cop28-
  • оае-
  • вода-
  • африка-
  • помощ

В COP28 участват над 70 000 делегати

ОАЕ ще отделят 150 млн. USD за справяне с недостига на вода - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще отделят 150 млн. USD за решаване на проблеми, свързани с липсата на водни ресурси. „ОАЕ обявява 150 млн. USD ново финансиране за справяне с недостига на вода“, се казва в изявление на председателството на 28-ата Конференция на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата (COP28). Средствата ще бъдат използвани за подкрепа на проекти за гарантиране на водната сигурност в най-уязвимите страни.

Министърът на промишлеността и напредналите технологии на ОАЕ, председател на COP28 Султан бин Ахмед Ал Джабер каза, че Емирствата са допринесли със 100 млн. USD за Доверителния фонд на Световната банка, който финансира проекти за намаляване на емисиите на метан и изгаряне на свързания петролен газ.

COP28 продължава до 12 декември. В конференцията участват над 70 000 делегати от различни страни, включително представители на големия бизнес и неправителствени организации, както и изследователи, експерти и журналисти.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    2 0 Отговор
    Дори и милиярд няма...
  • 2 Лесно е

    1 0 Отговор
    а защо направо не си платят на щатите да им активират хаарпа над тях за няколко месеца, да направи една хубава ледена епоха и ще си имат после вода - като го спрат.