Last news in Fakti

29 Декември, 2023 21:11 2 137 8

Състоянието на 500-те най-богати хора в света се е увеличило с 1,5 трилиона долара през 2023 г.

  • милиардери-
  • състояние-
  • индекс-
  • bloomberg

Основната причина е ръстът на акциите на технологичните компании

Състоянието на 500-те най-богати хора в света се е увеличило с 1,5 трилиона долара през 2023 г. - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Общият капитал на 500-те най-богати хора в света е нараснал с 1,5 трилиона долара през 2023 г. според индекса на милиардерите на Bloomberg. Това се дължи най-вече на ръста на акциите на технологичните компании. През 2023 г. богатството на собствениците на такива фирми се е увеличило с 658 млрд. USD.

Най-големи капиталови печалби са демонстрирали компаниите на Илон Мъск. Общите приходи на неговите компании Tesla и SpaceX през 2023 г. възлизат на 95,4 млрд. USD, в резултат на което капиталът на американеца се оценява на 232,3 млрд. USD, което е с над 50 млрд. USD повече от богатството на втория най-богат човек на планетата, президент на групата компании LVMH (Louis Vuitton Moet Hennessy) от Бернар Арно.

Състоянието на собственика на Amazon Джеф Безос се е увеличило със 70 млрд. USD, а на ръководителя на Meta Corporation (призната за екстремистка в Русия) Марк Зукърбърг - с 80 млрд. USD.

От март 2012 г. агенцията публикува Bloomberg Billionaires Index, който включва информация за богатството на 500-те най-богати хора на планетата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 асфалто рияс

    1 1 Отговор
    еми това е ефекта от пандемиите и имитиращите войни бойни действия…
  • 2 А50

    3 0 Отговор
    Това ме прави штастлифт и по-спокоен за утрешния ден
  • 3 РЕАЛИСТ

    5 1 Отговор
    Абе, що ни баламосват. Има едни други 5 фамилии с известни имена, които никога не ги слагат в класациите на Форбс. Може би, щото те не са в клуба на милиардерите, а са в клуба на трилионерите.
  • 4 Мдааа

    2 1 Отговор
    Да си го занесат в гроба. Дано се наситят!
  • 5 Зайо Байо

    0 0 Отговор
    Това значи ли , че и на Бойко чекмеджетата са се увеличили ? И с колко ? Може ли да помолим Мата Хари за още снимки !?
  • 6 леле , КАКО !

    0 0 Отговор
    ....а бат Бойчо си брои ли брои пачки и кюлчета , пази си чекмеджетата и хич не му пука кой с колко бил обеднял !
  • 7 дебеЛ Лебед

    0 0 Отговор
    Ако Делян и Бойко допуснат някой да им преброи авоарите , биха ли влезли в тези първи 500 ? Би ли било гордост , за нас българите , да имаме ТУЛУПИ и видни ПРОСТАЦИ на челно място ?
  • 8 Ххлас

    0 0 Отговор
    Световния геноцид съсредоточават парите в една шепа хора,а после имало глад и болести и ще живеем на тъмно.Стига глупости всичко е тор говежда.