Last news in Fakti

23 Януари, 2024 16:27 1 650 7

ЕС реализира инвестиция от 1,63 трилиона долара

  • ес-
  • ек-
  • инвестиция-
  • екология-
  • емисии

Целта е намаляване на емисиите до нула до 2050 година

ЕС реализира инвестиция от 1,63 трилиона долара - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия (ЕК) представи проектодокумент, очертаващ план за намаляване на емисиите на парникови газове в ЕС с 90% до 2040 г. и достигане до нула до 2050 г., съобщи Financial Times.

За постигането на такъв резултат до 2050 г., ще е необходимо да се инвестират около 1,63 трлн. USD от 2031 г. в развитието на технологии за улавяне на въглероден диоксид, в прехвърлянето на работна ръка към „зелените“ индустрии и в декарбонизацията на енергийния сектор на икономиките на ЕС.

Намаляването на емисиите на парникови газове „ще ни даде нови възможности за бизнес, за стабилизиране на сметките за енергия, за създаване на работни места, подобряване на качеството на живот и минимизиране на негативните последици от изменението на климата“, се казва в проекта на ЕК.

През юни 2021 г. Европейският парламент прие „Европейски закон за климата“, задължавайки страните от ЕС да намалят парниковите емисии с 55% в сравнение с нивата от 1990 г.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Калпазанин

    6 0 Отговор
    Цифрите в подзаглавието казва повече от написаното, и питам защо в Ес сумите се смятат в долари 🤔🤔🤔🤔🤔. Не, ние сме под ротшилдови контрол и на ония от давос
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сандо

    5 0 Отговор
    Пиша наново,защото не се харесах на евробаданарката.Парите ще бъдат издухани от вятър и изпарени от слънцето.Засявайте дървета бе,евро/следва забранена дума/!
  • 4 Жъээж

    1 0 Отговор
    Тея пък дайте ги на наркомана.
  • 5 бл.134 в Zап. парк

    2 0 Отговор
    Супер! А сега може една война за по -голямо удоволствие.
    Първо въвеждане на задължителна казарма. Нисколихвени кредити ,жилищата не за живеене и не е нужно всеки да го притежава Те са инвестиция , тухлена пенсия .И БНБ и ЕЦБ не са виновни за това .И нямат инструменти да спрат високата инфлация унищожаваща спестеното.
  • 6 Туман

    2 0 Отговор
    Когато чуете "Net Zero" имайте предвид, че ви говорят за геноцид от невиждани размери, гладомора на комунизма и втората световна война са като пикник сравнени с това което ще се случи, ако тези психопати постигнат това което искат
  • 7 ромул тапкачев

    2 0 Отговор
    При Net Zero емисии ще измрат всички растения