Last news in Fakti

26 Януари, 2024 13:21 1 234 5

Microsoft ще съкрати 8% от служителите си

  • microsoft-
  • игри-
  • отдел-
  • съкращения-
  • разходи

Те са от подразделението за разработването на игри

Microsoft ще съкрати 8% от служителите си - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Microsoft Corporation реши да съкрати 1900 човека, или 8%, служители на разработчиците на компютърни игри Activision Blizzard, Xbox и ZeniMax, част от нейното подразделение за видеоигри Microsoft Gaming.

„Microsoft Gaming и Activision Blizzard се ангажират да имат единна стратегия за растеж и конкретен план с устойчива структура на разходите... Заедно сме задали приоритети, идентифицирали сме области на сътрудничество и сме сигурни, че всички сме съгласувани с най-добрите възможности за растеж Като част от този процес ние взехме трудното решение да намалим броя на персонала в нашето подразделение за игри от 22 000 души с 1900“, цитира порталът писмо от ръководителя на Microsoft Gaming Фил Спенсър.

Намалението, както отбелязва The Verge, ще засегне основно персонала на Activision Blizzard.

В допълнение, Activision Blizzard ще напусне своя ръководител Майк Ибара, който е работил в Microsoft повече от 20 години, и главен дизайнер и съосновател на компанията Алън Адам. Microsoft планира да обяви името на новия президент на Activision Blizzard следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Много добре

    3 1 Отговор
    Activision-Blizzard трябва да бъде прочистена от ортаците на Боби Котик.

    Коментиран от #3

  • 3 Зомбайо

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Много добре":

    Те голяма част от уволнените се радваха, че Боби си отиде, едва ли са очаквали да напуснат толкова скоро след него ;) Боби си оплете кошницата, гушна около половин милиард и не му пука нито за Активижън-Близард, нито за Майкрософт. За акционерите на Близард той е герой, понеже подписа сделка за 70 милиарда. Котик не е виновен, че Фил Спенсър излезе некадърник. В ръцете на Фил имаше десетки студии за игри, Xbox-а с прословутия Геймпас, и милиарди долари бюджет. Какво направи Фил? Нищо! Какво сътвориха десетките студия на Майкрософт? Почти нищо. Бетезда изходиха едно голямо л...Старфилд, и това е от десетките студия притежавани от Майкрософт. Геймпаса поскъпна и е пред тотален провал, понеже за Xbox не излизат нормални игри. Няма игри - няма пари - уволнения. А мен ме е яд, че навремето им се доверих и си купих Xbox. Не съм си плащал геймпаса повече от година, от време на време се сещам за нея и играя по някое-друго инди, но повечето време събира прах под телевизора.
  • 4 ДюДю

    2 1 Отговор
    При всеки нахален,неоправдан и непредизвикан ъпдейт от половин час им пожелавам да ги съкратят всичките...
  • 5 Ме T00 - джедайки

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Чул те Господ! Тоя път 8%, другият 88% и Гeй Билдс да се връща в гаража да бачка хахахахах