Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Февруари, 2024 13:21 1 557 17

Малко вероятно е руската икономика да отслабне в резултат на новите санкции на САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • икономика-
  • санкции-
  • влияние

Тя ще продължи да нараства с по-бързи темпове от тази на САЩ, Германия и Великобритания през текущата година

Малко вероятно е руската икономика да отслабне в резултат на новите санкции на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Новите антируски санкции, въведени от администрацията на президента на САЩ Джо Байдън, едва ли ще имат значително негативно въздействие върху руската икономика, посочва в свой коментар изданието The Washington Post (WP).

То припомня, че две години след началото на руската специална военна операция в Украйна и последвалите западни санкции, които според Байдън е трябвало да нанесат „съкрушителен удар“ на руската икономика, последната се очаква през 2024 г. да нарасне и то с по-бързи темпове от тези на икономиките на САЩ, Германия, Франция или Великобритания." „Новите санкции на САЩ едва ли ще променят тази реалност, като се има предвид устойчивостта на Русия на фона на засилващите се битки на бойните полета на световната търговия и финанси“.

Още новини от Украйна

Изданието цитира политолога Хенри Фарел, който подчертава, че „силата на санкциите е надценена“. „Ударът върху Русия не беше толкова силен, колкото очакваха оптимистите“, каза той.

WP подчертава, че руското ръководство се е справило с опитите на САЩ и техните европейски партньори да „осакатят икономиката“ на страната чрез увеличаване на военните разходи и намиране на нови купувачи и доставчици в Азия, които да заменят „изгубените западни партньори“. Според изданието "това не е очаквано от Белия дом или европейските съюзници" на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е

    26 3 Отговор
    Да му мисли европейската икономика
  • 2 Хохо Бохо

    30 1 Отговор
    За това пък европейската със сигурност ще отслабне та чак ще се втали
  • 3 каква е икономиката

    4 18 Отговор
    що за анализ . работническата икономика е на 40 м в света . водещи са китай , а в ЕС ФРГ . не е важен ръста 1 или 7 пр. , а е важно трупаните пари . и в китай и в юса и в РФ имаше кризи . но се вземат мерки . РФ неможв да мине китай или юса . това е . бг е на 267 м в света по имане на държавата и на хората . в бг около тартор бабаит се въртят 100-200 души . малки васални групи изкарват на другите парички . и в РФ е така .

    Коментиран от #5, #13

  • 4 аааа...не така

    25 2 Отговор
    Едно соросче тук нали ни разправяше че санкциите действали ..... ха ха ха ...

    Коментиран от #14

  • 5 Само питам

    16 3 Отговор

    До коментар #3 от "каква е икономиката":

    Защо нищо не ти разбирам?

    Коментиран от #11

  • 6 Смях от блатото

    4 13 Отговор
    Цялата икономика на блатото е копАм и продавам. Един пирон не могат да произведат.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Будител

    16 0 Отговор
    трите мобилни оператора – Виваком, А1 и Йетел – работят на свръхпечалба, но въпреки това вдигат цените.
    Само в рамките на 12 месеца – от февруари 2023 до февруари 2024, цените на телеком услугите са били увеличени едностранно с между 19.7% и 24.5%.
    Същото е положението и с банките – постоянно увеличават размера на съществуващи такси и въвеждат нови такива.
  • 9 Будител

    20 4 Отговор
    А на вас ви прожектират украински знамена и ви обясняват, че Путин ще ви нападне всеки момент и организират бдения за някакъв данъчен измамник Нахални, който се оказва, че си е умрял от тромб след разходка!
    Естествено т.нар. „българско“ правителство и сътрудничещия му медиен октопод няма да каже и дума срещу „спонсорите“ и ракламодателите си. A ще ни плакнат с евтина пропаганда с геополитически привкус и с това кой от сглобката да бъдел външен министър. Какво значение има кой заема точно този пост в колония, която е изцяло подопечна на Посолството. I респективно няма право дори да си помисля да провежда каквато и да било външна политика, освен „селфи“ сесии на шайка тунеядци и кукли на конци!
    Винаги е добре стадото да се подплашва с викове: „вълк, вълк“, за да не се дърпат когато започне стригането!
  • 10 Така да е.....

    4 16 Отговор
    Руската икономика от санкциите цъфти, че взе и да връзва😁, блазе им на руснаците само като си помислиш какво щастие ги е споходило с техният велик икономист и гениален военачалник Вовата Владимирович направо да им завидиш😜, само че историята друго казва, след такъв небивал цъфтеж, разтеж, връзване и благоденствие... следват молби към американците и запада.... Моля ви пратете нещо за ядене😜😁🤭🤟
  • 11 Пич,

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    На 13 годинки е и се опитва да преразказва праведната пропаганда от телевизора, щото се има за много куул. Ама е функционално неграмотно и затова не му се разбира какво иска да каже.

    Абе, образователната ни система е чао, това е извода.
  • 12 Смешно

    3 11 Отговор
    Първо азиатските клиенти не са платежоспособни като западните,които са най-богати, Русия продава дори а китай газ с огромни отстъпки спрямо цените в Европа, второ, да забогатеее бедняк с 10$ пак си остава бедняк, те. руската икономика, а ако обеднее милионера със 100 000$ пак си е милионер. Това е голямата разлика.
  • 13 Смешно

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "каква е икономиката":

    Тия препинателни знаци и връзка на думи в изречение в кое училище си ги учил?
  • 14 50-годишен Фейк-16

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "аааа...не така":

    Санкциите нанесоха „съкрушителен удар“ по руските милиардери - милиардите им станаха 3 пъти повече!

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.