Last news in Fakti

12 Март, 2024 04:10 962 1

Историческо: Биткойнът премина прага от 72 хиляди долара ВИДЕО

  • биткоън-
  • рекорд-
  • цена

Търсенето на тази криптовалута скочи заради перспективата за понижаване на лихвените проценти в САЩ през следващите месеци

Историческо: Биткойнът премина прага от 72 хиляди долара ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Курсът на биткойна премина днес за първи път прага от 72 хиляди долара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че търсенето на тази криптовалута е скочило поради перспективата за понижаване на лихвените проценти в Съединените щати през следващите месеци. В резултат биткойнът стана по-атрактивен за инвеститорите в сравнение с долара, който поевтиня, и американските държавни облигации, чиято доходност спадна.

В Лондон най-популярната криптовалута се разменяше за 72 880 долара в следобедните часове - исторически връх. В края на деня курсът на биткойна бе 72 110 долара - най-високото му равнище при затваряне.

Криптовалутата вече счупи няколко рекорда миналата седмица, след като историческият връх от ноември 2021 г. - 68 991 долара, оцеля над две години.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 приятелката от Симитли

    1 0 Отговор
    Нема начин цената да не е скочила поради перспективата за понижаване на лихвените проценти в Съединените щати, ама само децата ще повярват на това. Скочи защото яко се прехвърлят откраднатите в Украйна пари в биткойни и се трансферират където трябва. 404 вече е в канала и трябва да се спаси каквото може.