Last news in Fakti

14 Март, 2024 14:21 2 727 17

В най-голямата европейска икономика семейните фирми са на ръба на колапса

  • германия-
  • икономика-
  • малък бизнес-
  • проблеми-
  • фалит-
  • субсидии

Германските власти отмениха част от бизнес субсидиите

В най-голямата европейска икономика семейните фирми са на ръба на колапса - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германските власти отмениха някои бизнес субсидии, което може да доведе до колапс на семейни компании, които формират гръбнака на германската икономика, съобщи аг. Bloomberg.

„Ситуацията е толкова сложна, че не съм сигурен, че бих отказал оферта от инвеститор, ако получа такава“, каза собственикът и изпълнителен директор на компания за хладилни витрини. В рамките на седмици месарниците и пекарните, с които работеше, отмениха поръчките си поради липса на субсидии.

Допълнително усложнение беше миналогодишното решение на германския Конституционен съд, което задължи управляващата коалиция да спре прекомерното извънбюджетно финансиране. Друг проблем е бюрокрацията, която според предприемачите усложнява работата и отвлича вниманието от ежедневните дейности, както и високите цени на енергията. Всичко това е в допълнение към въздействието на пандемията от COVID-19, от която семейните фирми все още не са се възстановили напълно. Това кара германците да продават компаниите си, което преди беше изключително рядко явление.

Един от най-ярките примери е компанията Viessman, която произвежда термопомпи. Собственикът беше принуден да го продаде на американската компания Carrier Global Corp. за 13,1 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мхм

    20 1 Отговор
    Viessman, която произвежда термопомпи. Собственикът беше принуден да го продаде на американската компания Carrier Global Corp. за 13,1 млрд. USD.

    Коментиран от #6, #12

  • 2 БСП за България и Радев

    38 3 Отговор
    Хахаха прекрасни новини. Санкциите работят перфектно и денацифицират ударно
  • 3 Трол

    27 1 Отговор
    Ще има извънредни дотации за фирми на еднополови семейства и нищо няма да фалира.
  • 4 БАНко

    38 3 Отговор
    УРСЪСЕЛА ФОРДОЛНОЛАЙНО ДОКЪДЕ ДОКАРАХТЕ СКАПАНАТА ЕВРОПА !!! ПОЗОР СТЕ НАТООВЦЕТЕ!!!
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 2 Отговор
    Поредният пакет САНКЦИИ готов ли е ❗❗❗❗❗

    Коментиран от #13

  • 6 Реалист

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "мхм":

    Нима искаш да кажеш, че целия този конфликт в Украйна е в интерес само на Америка, да отслаби Европа и Русия, като направи европейците бедни и без енергия, а те продължават да си внасят петрол от Русия? Нима твърдиш дори, че Американците и Руснаците са се разбрали???

    Коментиран от #10, #14

  • 7 Хохо Бохо

    15 2 Отговор
    Тъмнозелените инженери и физици ще вдигнат дойче икономиката на крака, не дейте да ревете. И да, санкциите работят.

    Коментиран от #8

  • 8 Христо Божилов

    14 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хохо Бохо":

    Санкциите пръскат направо
  • 9 рецесия и фалити

    23 2 Отговор
    Ха, честито! Хибридна атака на Путин.... Приятелите на Германия взривиха тръбопроводите за евтин руски газ. Сега се внася втечнен, на доста по-висока цена! Германия беше принудена да отделя милиарди за подпомагане на Украйна, защото Големия брат има вътрешни проблеми с финансирането. Скоро и работниците от другите сектори ще излязат по улиците! Благоденствие и просперитет....
  • 10 💠🔆♻️

    20 2 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    Американци и Руснаци може и да не са се разбрали но факти - те на място са, в Бундес Републик Дойчланд факти - те са такива каквито са, това съм го казал в мои “постове” тук че най големите губещи от войната в Украйна са:

    1. Украйна
    2. Германия, Австрия
    3. ЕС

    Деиндустриализацията на Германия е факт, огромни немски Фирми, Концерни продават собственост в Германия, продават бизнес и изнасят производствени мощности в Съединените Щати, Мексико и другаде само и само да не са в Германия където главната причина и база за икономическо развитие -
    евтини енергоносители импорт от Русия като Природен Газ, Петрол, Въглища, Титан и Титанови Сплави, също Дървесина внасяна от Русия остават в миналото.
  • 11 Асен

    23 3 Отговор
    Честито Шолц!! Малоумните европейски недоразумения ,обвзети от любов към наркомана окраински , под натиск на краварите и омраза към руснаците ,докараха държавите си до колапс ,а народа мизерстващ!!
  • 12 гост

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "мхм":

    В САЩ субсидии не се дават дори на земеделски производители , да не говорим за индустриални фирми !! Бизнес който зависи от държавни субсидии не е никакъв бизнес , а хранилка за корупция !!! Всички субсидии трябва да изчезнат завинаги !!

    Коментиран от #17

  • 13 Деси Контрольорката

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Искаме ощеееееееееееееееееее!!!
  • 14 Цомчо к0цето

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Реалист":

    7 дни след като руснаците влезоха в Украйна го написах, че Русия и САЩ са партия за да изсмучат ЕС-то до дупка.
  • 15 катран

    8 2 Отговор
    Всичко е изчислено...само едно не можаха да прогнозират..как Русия щяла да фалира от малоумни санкции..С днешна дата европа е пред фалит..а сащ потриват ръце и викат какви кретени са европейци..
  • 16 паси трабантът

    2 1 Отговор
    Който разбрал разбрал , за Американците е важно целият военен арсенал който го има в Източна Европа и Западна да бъде изразходен за да може да купят новите - няма нищо общо с Американският народ - важното Вената индустрия да спечели милиарди . Ако част от Европейската тежка промишленост или изцяло се унищожи още по добре на безценица ще ги изкупят или ще бъдат принудени да ги затворят или да преместят производството в Америка. Наплюват на Украйна с нея какво ще стане , тя е само временно използвана от Американците за да постигане на целта . .
  • 17 Томов

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    В САЩ има огромно подпомагане в земеделския сектор но под по различна форма в сравнение с ЕС. Така , че не пишете глупости