Last news in Fakti

4 Февруари, 2014 13:01 965 0

Над 135 хиляди клиенти на ЧЕЗ получават фактурите си онлайн

  • клиенти-
  • чез-
  • фактури-
  • онлайн

С избора си клиентите на дружеството спасяват по 388 дървета на година

Над 135 хиляди клиенти на ЧЕЗ са се отказали от хартиените фактури и получават сметките си по електронен път, съобщиха от дружеството.

Услугата електронна фактура беше въведена през август 2011 г., а от миналата година дружеството осигури на клиентите си персонален онлайн достъп до архив с всички фактури.

„Услугата електронна фактура е част от стратегията на ЧЕЗ за въвеждани на модерни, мобилни и удобни услуги за клиентите. Освен безспорните си екологични ефекти, електронната фактура е по-бърза, сигурна и удобна алтернатива на хартиения носител.“, каза Зорница Йорданова, директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите“ в „ЧЕЗ Електро България”.

Електронната фактура е валиден, електронно подписан данъчен документ и е напълно идентична с хартиената. Бързото и навременно получаване на информацията за месечните задължения,  сигурният достъп до данните по всяко време, осигуряват допълнително спокойствие и комфорт.

Освен всички други удобства, с избора на електронна фактура клиентите стават съпричастни към глобалната кауза за ограничаване на щетите, които човешката дейност нанася на околната среда.

Според изчисления на американската неправителствена организация Conservatree едно дърво е необходимо за производството на 8333 листа копирна хартия. Това означава, че клиентите на ЧЕЗ, които до момента са предпочели електронна фактура, спасяват по 388 дървета на година.

Електронната фактура е безплатна услуга. Може да бъде заявена на корпоративния сайт www.cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти или с обаждане на денонощната информационна линия на ЧЕЗ0700 10 010.

При заявяване на услугата е необходимо да се предоставят клиентски номер, оторизационен код и имейл адрес. След регистрацията клиентите получават фактурите в PDF формат, както в електронния си архив, така и на посочен от тях имейл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА