Last news in Fakti

6 Февруари, 2014 15:50 1 808 0

Sony се разделя с Vaio

  • sony-
  • vaio

Купувач на Vaio e японският индустриален фонд Japan Industrial Partners (JIP)

Sony се разделя с подразделението си за персонални компютри и преобразува в отделна компания мощностите си за производство на монитори като част от мащабна кампания за преструктуриране, съобщава Ей Би Си.

Според Би Би Си преобразуванията ще доведат до съкращението на 5 000 души.

Sony вече обяви, че очаква загуби от 110 млрд. йени ( $1,08 млрд.) за финансовата година, която приключва на 31 март. По тази причина се ревизират предишните очаквания за 30 млрд. йени печалба.

Купувач на Vaio e японският индустриален фонд Japan Industrial Partners (JIP).

Междувременно деловото издание Nikkei прогнозира, че сделката може да възлиза на до 40-50 млрд йени ($394-492 млн). Ройтерс уточнява, че Sony все пак ще запази 5% дял в компанията.

Компютрите под марката Vaio ще се продават само за местния пазар, но не и в чужбина. Все пак притежателите на компютри от марката Sony ще продължат да получават техническа поддръжка, независимо от преструктурирането на компанията.

Лошите финансови данни на Sony принуди Moody`s да понижи кредитния рейтинг на японската корпорация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА