Last news in Fakti

25 Май, 2024 20:33 997 33

Израелските и палестински банки да продължат да поддържат банкови преводи

  • g7-
  • израел-
  • палестина-
  • банки-
  • банкови операции

За това призоваха от G7

Израелските и палестински банки да продължат да поддържат банкови преводи - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ръководителите на министерствата на финансите и централните банки на страните от Групата на седемте (G7) призоваха Израел да поддържа всички банкови услуги и трансфери между израелски и палестински банки, за да извършва важни финансови транзакции, да предоставя търговски и други услуги. Това се казва в комюнике, прието след срещата в Стрезн.

„Седем“ също така призовава Израел да прехвърли "удържаните приходи на Палестинската власт поради финансовите си нужди и да премахне или облекчи други мерки, които са оказали отрицателно въздействие върху търговията, за да се избегне по-нататъшно влошаване на икономическата ситуация на Западния бряг." река Йордан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    7 3 Отговор
    Някакви паразити почнаха да лаят срещу Израел и да вършат глупости, като купеният от ислямистите съд в Хага.. Колкото и да мразиш или не харесваш евреите и да ги подкрепяш или не, в момента те са прави. На 7-ми октомври ИЗРАЕЛ беше нападнат от терористите на ХАМАС, които извършиха невиждан по размери погром. Убийства, изнасилвания, отвличания и за капак изпичане на бебе във фурна пред очите на неговите родители. Абсолютни примати! Ужас! Не им ли узря главата на Европейците, че тия племена,милиони ислямски мигранти, където идат в ЕВРОПА искат да се спазват техните правила и обичаи. Искате да почнете да ходите забулени и в дълги дрехи посред лято. Да не пиете, да си стоите без нищо и по цял ден да се кланяте на Изток. Да ставате в 05,00 часа и да се молите и така 5 пъти на ден. Толко ли ви се иска да се върнем в 7 век
  • 2 Хмм

    7 3 Отговор
    Палестинците са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение. Да изпечеш бебе във фурна пред изпадналите в ужас вързани родители, това какво е? Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора
  • 3 Обръщение до Президента на САЩ

    6 1 Отговор
    Господин Байдън, Вие сте Президент на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет, Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. Палестинските мъже не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите да мигрират в техните държави. Това е.

    Коментиран от #6

  • 4 Обръщение до комисарите от ЕС

    6 1 Отговор
    Господа комисари от ЕС, крайно време е, ислямът да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямoфашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб. Ако иска християнска Европа да спре постепеннната исляминизация на континента, като начало трябва да направи това. Не позволявайте на исляма да възтържествува, като убие свободата и демокрацията на Европа и въведе законите на ШЕРИАТА.

    Коментиран от #8

  • 5 Крадливите носодълги

    3 6 Отговор
    и парите на палестинците ли откраднаха
  • 6 Психоооо,

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Обръщение до Президента на САЩ":

    Не може да ти се отрече че си много упорит хахахахаха
  • 7 И Западния бряг на река Йордан

    1 6 Отговор
    И Източният бряг на река Йордан все са си Палестински.... и Израел няма никаква работа там ! Окупатора трябва да изчезне моментално на подскоци
  • 8 Психоооо,

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Обръщение до комисарите от ЕС":

    Сега и "комисарите" ли подкара "генерале Мой" ?
  • 9 Генерал Де Гол

    6 1 Отговор
    За да има мир в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 10 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    6 1 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 11 Египтянин

    6 1 Отговор
    Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.
  • 12 Демократ

    6 1 Отговор
    Съдът в ХАГА, още не е осъдил престъпленията на ХАМАС на 7-ми октомври 2023г със на злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора замък натирили в тунелите на ГАЗА. Съдът в ХАГА и той като ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.
  • 13 Факт

    5 0 Отговор
    Арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме.
  • 14 Червената шапчица

    6 1 Отговор
    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?.

    Коментиран от #15

  • 15 Фактите са такива

    0 6 Отговор

    До коментар #14 от "Червената шапчица":

    Защото този народ палестинците си ИМАХА ДЪРЖАВА Палестина. Но през 1947 им я отнеха и я дадоха на евреите. ИЗРАЕЛ никога не е съществувал.

    Коментиран от #16

  • 16 Не лъжи

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Фактите са такива":

    ПАЛЕСТИНЦИТЕ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ ДЪРЖАВА! Това го измисли! Палестинците са скакалци от северо-западна Африка, които се установяват там по времето когато сме под Турско робство и тия земи са част от турската империя. Турция трябва да си ги прибере.Египет и другите арабски държави не ги искат в държавите си. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.

    Коментиран от #17

  • 17 Въпрос

    0 6 Отговор

    До коментар #16 от "Не лъжи":

    А израел от коя година съществува, че нещо не мога да си спомня?

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Отговор

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Въпрос":

    Призната държава Палестина от общото събрание на ООН няма. Нито Газа. Това са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя.Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г. Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина. Палестинците са са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя. Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Мюслюманин

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Въпрос":

    Нека те попитам? Египет е 110 милионна държава, толкова ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли, че Израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюслюмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!
  • 20 Втори въпрос

    1 6 Отговор

    До коментар #18 от "Отговор":

    Странно, УЖ няма палестинци и държава Палестина, а същевременно е същесвувал Флаг на Палестина (1927 – 1948) и парична единица палестински паунд 1929 г. През 1927 г. къде е бил исраел?

    Коментиран от #22

  • 21 Я прочети с очила по-добре

    0 6 Отговор

    До коментар #18 от "Отговор":

    Държавата Палестина е частично призната държава от 70% от държавите членове на ООН.

    Коментиран от #23

  • 22 2-ри Отговор

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Втори въпрос":

    Това са свободни съчинения! Абсолютни лъжи.
  • 23 Мдааа

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Я прочети с очила по-добре":

    Голямата част от държавите в ООН признават Палестинските територии за държава - общо 139 страни. Желанието на страната да стане част от ООН обаче трябва да бъде одобрено от поне девет от 15-те членки на Съвета за сигурност на организацията. Ако която и да е държава от постоянните членове наложи вето на присъединяването на държавата, тя не може да стане част от ООН. Тези държави са Китай, Франция, Русия, Великобритания и САЩ. Палестина не е призната от САЩ, Франция и Великобритания. Тези три държави са обявили, че няма да признаят Палестинската държавност, докато конфликтът с Израел не бъде разрешен мирно. И така Палестина е наблюдател в ООН, не е член и затова все още няма право да гласува на общото събрание на ООН.

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Като им го отпорят на Израел

    1 4 Отговор

    До коментар #23 от "Мдааа":

    и ги изключат от ООН ще ти светне ли лаБичката ?

    Коментиран от #26

  • 26 Наблюдател

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Като им го отпорят на Израел":

    Сън в пролетна нощ.

    Коментиран от #27, #30

  • 27 А дали знаеш впрочем, че има

    0 4 Отговор

    До коментар #26 от "Наблюдател":

    Механизъм както да се признават държави така и да се оттегля признаването им... а мушмул? Да ти припомня ли един пример, примерно как Куба призна Израел през 1949 г., но промени позицията си през 1973 г...... А дали ти е ясно, че бройката на страните които са признали Израел намалява от признаването и ? ...че и може изведнъж рязко да се окаже скоро, че повече държави Палестина са признали отколкото Израел ? .......... че такива ти ми работи..... А ти впрочем знаеш ли колко държави са признали Израел впрочем ? хахахаха.......
  • 28 Всъщност планът за създаване на еврейска

    0 4 Отговор
    държава започва много преди избухването на Втората световна война. През 1903 г. британското правителство предложи на евреите „плана на Уганда“, според който е планирано евреите да бъдат презаселени в Източна Африка в една от британските колонии. Но еврейска комисия, която посети Уганда, установи, че предложените земи са неподходящи за обитаване.
  • 29 Всъщност планът за създаване на еврейска

    0 5 Отговор
    Идеята за създаване на „супер гето“ за евреите се ражда сред германците много преди британския план за Уганда. Тази идея е предложена за първи път от немския историк ориенталист Пол де Лагард. Той обяви, че всички евреи трябва да бъдат изпратени в Мадагаскар. По-късно той е подкрепен от британския политик и основател на Фашистката лига Арнолд Лийс. Този план беше актуален за германците дори с избухването на Втората световна война. През 1940 г. нацистите поискаха от победената Франция да предостави Мадагаскар за презаселването на евреите там.
  • 30 Всъщност планът за създаване на еврейска

    0 5 Отговор

    До коментар #26 от "Наблюдател":

    Абе "Наблюдател" а познай пич с колко са намалели за последните 40 години държавите които са признали Израел ? хахахаха ...... Абе "Наблюдател" а познай и колко държави са обявили че обмислят и в момента да оттеглят признаването си на държавата Израел ? Ъхъъъ.....

    Коментиран от #31

  • 31 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #30 от "Всъщност планът за създаване на еврейска":

    Обръщам внимание, че ИЗРАЕЛ е пълноправен член на ООН. Равноправен партньор, който може да участва и да гласува при решенията взети от общото събрание. ПАЛЕСТИНА засега не може да гласува при вземането на решения от ООН. Това е така, защото засега е само наблюдател на ООН. Тя не е призната за държава от Съвета за сигурност към ООН.
  • 32 Гост

    2 1 Отговор
    Египет и другите араби очевидно са лицемери и не дават пукната пара за арабските им братя в Газа. Цялата арабска сган да идва в Европа, а за някакви мижави като цифра 1-2 милиона палестинци да няма място в огромен Египет. Арабите са алчни манипулатори дето нямат никакви солидарност към останалите хора. Единствено мислят за бизнеса си, а пък палестинците кучета ги яли. Аз самият не разбирам какво са виновни евреите за тая мизерия в Газа, даже и в Библията си пише за Израел и Йерусалим, а за Газа не съм прочел да има нещо. Или да отиват в Египет или към Средиземно море да стават като раците земноводни.
  • 33 Българин

    2 1 Отговор
    Тези ислямски мигранти са нахални. Като си хукнал към Европа и искаш да ползваш социалните помощи ще трябва да спазваш определени изискванияя. Ако искаш да си ползваш мюсюлманската религия ще мигрираш в Катар или друга богата арабска държава, а не в Християнска Европа. Щом идваш в Европа обаче, оставяш религията си там от където си дошъл и ставаш ХРИСТИЯНИН! Иначе самолета и обратно в Афганистан при талибаните. Да видиш що е то демокрация. А, нашти мигранти ми надянали бурки и чалми,че и шалвари даже и така се движат по територията на Европа! Срамота! Докога така?