Last news in Fakti

20 Февруари, 2014 09:37 1 461 0

Коя нация купува най-много по интернет

  • интернет-
  • пазар-
  • покупка-
  • швеция

Бурното развитие на компютърните технологии и превръщането на света благодарение на интернет буквално в едно село, преобрази значително начина ни на пазаруване. Едва ли има някой, който поне веднъж да не си е купил нещо по интернет. Докато някои нации, било то поради липсата на доверие към търговеца, било то поради народопсихология, предпочитат традиционния начин за покупка на стоки (известен вече като offline), други са се развили до такава степен, че близо две трети от тях предпочитат да пазаруват пред компютъра. Такъв е делът на шведите, които оглавяват класацията на нациите, купуващи най-много през виртуалното пространство. На второ и трето място са Дания и Великобритания. Там 73% от хората пазаруват онлайн. На следващо място със 65% се нарежда Германия. 57% от французите на възраст между 16 и 74 години поне веднъж са си купували нещо по интернет.

Благодарение на удобството на онлайн пазаруването приходите на интернет магазините за 2013 г. възлизат на 52.7 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА