16 Юли, 2024 11:21 4 789 5

Откриха ново голямо находище на газ

  • боливия-
  • газ-
  • нахощите-
  • капацитет

То се намира в Боливия и е с обем над 48 милиарда кубически метра

Откриха ново голямо находище на газ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Боливийската държавна компания YPFB е открила запаси от газ от 1,7 трилиона кубически метра. фута (повече от 48 милиарда кубически метра) в северната част на департамента Ла Пас. Това съобщи президентът на страната Луис Арсе.

"Нашето правителство откри мега газово находище в северната част на Ла Пас, третото по големина находище в страната. Доказаните запаси възлизат на общо 1,7 милиарда кубични фута, най-важното откритие от 2005 г. насам“, написа той в X (бивш Twitter).

Според държавния глава 50 милиона долара са инвестирани в проучването на находището Mayaya Centro X, което започна през ноември 2022 г. Според Арсе запасите не само на газ, но и на течни въглеводороди са открити в това място.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    9 1 Отговор
    Не го наричайте много. Глобалните енергийни играчи ще купуват газоносни зони от Боливия за производство и разделяне на печалбите.

    Коментиран от #3

  • 2 голема дауавауа

    0 4 Отговор
    хората минаха на водород вече.
  • 3 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гориил":

    Наистина големите само ще се изсмеят на това "голямо" находище , всичко е относително !! 48 млд куб са горе долу годишното ( за 1 година) потребление на Германия или Турция и в същото време потреблението за 15-20 години на България или Сърбия !! За Боливия може и за 30 години да стигне , но при всички положение е прекалено малко за износ ! Та както казах всичко е относително !
  • 4 ПОМПЕО

    5 1 Отговор
    Те не са ваши, ТЕ СА НАШИ НА АМЕРИКА ТИЯ ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА! КАКТО ЗЛАТОТО НА БЪЛХАРИЯ!
  • 5 Чочо

    0 0 Отговор
    Всички откриват....само ние,НЕ😃