Тема: Украйна

18 Юли, 2024 12:05 1 222 2

Ситуацията на пазара на частни военни технологии

  • оръжие-
  • бизнес-
  • стокообмен-
  • приходи-
  • печалба-
  • обороти-
  • украйна

В най-скоро време обемът в сегмента ще достигне стотици милиарди рубли

Ситуацията на пазара на частни военни технологии  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Обемът на пазара на частни военни технологии, появил се по време на войната в Украйна, в бъдеще ще достигне стотици милиарди рубли.

„Вярваме, че по време на войната в Украйна се е формирал нов пазар. Много различни играчи навлязоха в него - инженерни екипи, индивидуални лица. Само безпилотните летателни апарати се превърнаха в огромна отделна ниша на руския пазар на военни технологии. По мое разбиране в бъдеще това са стотици милиарди. Ако вземем не конкретни области, а военните технологии като цяло“, каза Алексей Назаров, вицепрезидент, директор на отдела за развитие на небанковите услуги на PSB в отговор на въпрос за ситуацията на пазара на военни технологии в Северния военен окръг.

Още новини от Украйна

Според него частният пазар на военни технологии в Русия, както всеки пазар, ще се движи към олигопол, „когато броят на играчите намалее и се появи лидер“. „На хоризонта от две до пет години вече ще видим продукти, които ще заемат лидерски позиции в определени сегменти“, обясни Назаров.

PSB беше определена като поддържаща банка за изпълнение на държавната отбранителна поръчка. През 2021 г. на базата на военния иновативен технополис "Ера" Създаден е първият инвестиционен фонд за развитие на иновативни индустрии с двойна употреба. Съответното споразумение за сътрудничество беше сключено между PSB и Главната дирекция за научноизследователска дейност на Министерството на отбраната на Руската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилчо

    2 1 Отговор
    Руска частна компания пусна новият изтребител Су-61ГЗ
  • 2 ще достигне стотици милиарди $$

    3 0 Отговор
    на гърба на послушните данъкоплатци в европа и сащ