20 Юли, 2024 04:45 1 689 2

Строгите мерки за Олимпиадата прогониха клиентите от парижките ресторанти

  • париж-
  • ресторанти-
  • олимпиада

Предприемачи се оплакват от катастрофален спад в посещенията

Ресторантьорите в Париж се оплакват от спад на посетителите заради предстоящите Олимпийски игри, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Строгите мерки за сигурност са оказали катастрофално въздействие върху техния бизнес, се казва в съвместна позиция на браншовите организации в сферите на общественото хранене и търговията, цитирана от няколко френски медии.

Ресторантите и бирариите, например на централния площад "Трокадеро", едно от основните места за провеждане на Олимпийските игри, страдат от ограниченията за достъп. Съобщава се, че броят на посетителите е намалял с до 70 процента.

Към спада на клиентите, причинен от ограниченията във връзка с предстоящата Олимпиада, се прибавят лошото време в началото на сезона, намаляването на броя на туристите в резултат на високата инфлация и фактът, че туристите по принцип избягват посещенията в Париж в разгара на лятото, отбелязва ДПА.

Олимпийските игри ще започнат следващата седмица в петък.

Според прессъобщението безопасността на посетителите е основен приоритет. Въпреки това властите е трябвало да предоставят повече информация за ограниченията, за да дадат възможност на ресторантьорите да се подготвят по-добре. Те настояват за бърза компенсация за причинените им неудобства, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 налюдател

    2 4 Отговор
    Да им намаляват ДДС-то
  • 2 Последния Софиянец

    1 1 Отговор
    И аз имам в един трафопост малко ресторантче и знам какво е, да викнат Алибегов той ще ги оправи.