2 Август, 2024 11:53 1 763 4

Акциите на Intel се обезцениха с 20% след новината за съкращаване на 15 000 души

  • intel-
  • компания-
  • акции-
  • цена-
  • служители

Компанията също възнамерява да спре изплащането на дивиденти на акционерите

Акциите на Intel се обезцениха с 20% след новината за съкращаване на 15 000 души - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Акциите на американската корпорация Intel се обезцениха с близо 20% след публикуването на отчет за загубата и обявяването на планове за съкращаване на 15 000 работни места, съобщи аг. Bloomberg.

Спадът на акциите е настъпил след публикуването на финансовия отчет за второто тримесечие на 2024 г., според който приходите на компанията са намалели с 1% спрямо същия период на миналата година и възлизат на 12,8 USD. Компанията обяви планове за намаляване на броя на служителите, нараснал с над 15%, тоест с приблизително 15 000 души. Според главния изпълнителен директор на Intel Пат Гелсингер, тази мярка е необходима „за постигане на по-устойчив бизнес модел“. Според информация на уебсайта на Intel, компанията също възнамерява да спре изплащането на дивиденти на акционерите от октомври.

Основана през 1968 г., Intel произвежда електронни устройства и компютърни компоненти, включително микропроцесори.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 купувайте акции да бъдете милионери

    7 3 Отговор
    обаче не чуваме за тези 80% дето си губят парите а за тези успелите:
    Акциите на Intel се обезцениха с 20%

    Коментиран от #2, #4

  • 2 честен ционист

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "купувайте акции да бъдете милионери":

    Аз купувам акции на Nvidia от 2015 год насам и всичко обърнах в рубли февруари 2022.
  • 3 Зевс

    10 1 Отговор
    Последните процесори на Интел са голяма излагация, особено топ вариантите, харчещи по 400 вата и пак не могат да стигнат AMD. Интелски процесори купуват само върлите фенове на марката и разни OEM производители с дългосрочни договори.
  • 4 80пр. от тия 80пр.

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "купувайте акции да бъдете милионери":

    са трейдъри самозванци, които хал хабер си нямат идея какво правят! А на всяка платформа за търговия още в началото е упоменато, че 85% от хората губят пари! Но губят парите си защото не знаят какво оравят въобще!