3 Август, 2024 12:10 2 105 1

Wizz Air обяви спиране на полетите до Израел и Йордания до 4 август

  • израел-
  • полети-
  • wizz air-
  • забрана

KLM, ITA Airways и Air India също преустановиха полетите си до размирната зона

Wizz Air обяви спиране на полетите до Израел и Йордания до 4 август  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Унгарската авиокомпания Wizz Air спря полетите си до Израел и Йордания до 4 август заради влошаващата се ситуация в Близкия изток. Това съобщи авиопревозвачът на страницата си в социалната мрежа X (преди Twitter).

„Поради влошаващата се ситуация в региона Wizz Air временно ще спре полетите до Израел и Йордания до 4 август включително“, се казва в съобщението, като се отбелязва, че пътниците на авиокомпанията ще могат да получат обезщетение, когато билетите им се връщат.

В допълнение към Wizz Air, въздушни превозвачи като KLM, ITA Airways и Air India по-рано съобщиха за временно спиране на полетите до Израел.

Хамас обяви на 31 юли, че Хания е бил убит при израелски удар срещу резиденцията му в Техеран, където той участва в церемонията по встъпването в длъжност на иранския президент Масуд Пезешкиан. Телевизия Al Hadath съобщи, че Хания е бил убит в резултат на директно попадение на ракета. Заместник-шефът на Политбюро на Хамас Муса Абу Марзук увери, че това убийство няма да остане без отговор. Както съобщи източник от Армията на отбраната на Израел, израелските военни не коментират информацията за смъртта на Хания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    2 0 Отговор
    В света има влиятелни сили, които са заинтересовани от война в Близкия изток. Няма да можете да преодолеете съпротивата на тези сили без сериозни отстъпки и отчитане на техните интереси.Времената се промениха.