Last news in Fakti

11 Март, 2014 17:25 1 237 0

Московското кметство купи седмичника "Аргументи и факти"

  • москва-
  • кметството-
  • седмичник-
  • "аргументи и факти"-
  • купи-
  • вестник

Изданието е в Книгата за рекорди на Гинес с най-високия тираж в историята - 33,5 милиона екземпляра

Московското кметство придоби най-големия седмичник в Русия – вестник „Аргументи и факти“, съобщи руският в. „Ведомости“. Дълговата обремененост на изданието възлиза на 2 млрд. рубли. Сделката е приключила в петък, обяви генералният директор на групата Media3 Максим Мелников. Според неговите думи вестникът е продаден без печатната база, но повече подробности около сделката той не уточнява.

Преговорите за покупката на изданието от Media3 продължаваха от миналото лято. От страна на Московската община те били водени от заместник-кмета, отговарящ за информационната политика Александър Горбенко. Източник от кметството твърди, че активите са придобити за сметка на компанията „Московски информационни технологии“(МИТ), контролирана от общината.

Новите собственици само за тази година щели да отпуснат 150 млн. рубли за развитието на „Аргументи и факти“. Приходите на изданието за миналата година са около 2,5 млрд. рубли, а дълговете - 2 млрд., твърди източник, близък до продавача. Последния крупен кредит вестникът изтегли в края на миналата година от Московската банка – 1 млрд. рубли. От пресцентъра на банката са потвърдили пред „Ведомости“ факта на предоставянето на този заем. Той е бил теглен за изчистването на текущи задължения.

Според източника от кметството, Москва не е заплатила нищо на собствениците на издателската къща – вестникът е бил закупен за сметка на дълговете му.

Обществено-политическият седмичник „Аргументи и факти“ през 1990 г. влиза в Книгата за рекорди на Гинес като вестника с най-висок тираж в историята на човечеството – 33,5 милиона екземпляра. Днес той е лидер по тираж сред руските седмичници с 2,156 милиона копия. Само за Москва бройките са 335 000.

„Аргументи и факти“ е нужен на кметството, за да популяризира своята политика и да разказва за живота в града. Вестникът ще остане федерално издание – т.е. Излиза във всички големи градове на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА