17 Септември, 2024 08:04 500

„Възможности за справедлив преход отвъд границите“ – международен форум за икономическа трансформация на въглищните региони

  • бранд медия българия-
  • преход на възможностите-
  • форум

Форумът ще предостави актуална информация за стъпките и възможностите за икономическо развитие в трите въгледобивни региона на България - Перник, Стара Загора и Кюстендил

„Възможности за справедлив преход отвъд границите“ – международен форум за икономическа трансформация на въглищните региони - 1

„Бранд Медия България“ има удоволствието да Ви покани на международния форум „Възможности за справедлив преход отвъд границите“, който ще се проведе на 25 септември 2024 г. в зала „Панорама“, хотел „Експо“ в София. Събитието е част от проекта „Преход на възможностите“ (TOP), чиято цел е да популяризира приноса на политиката на сближаване на Европейския съюз, Фонда за справедлив преход и Плана за възстановяване на Европа за осигуряване на плавен и справедлив преход към климатично неутрална икономика.

Форумът ще предостави актуална информация за стъпките и възможностите за икономическо развитие в трите въгледобивни региона на България - Перник, Стара Загора и Кюстендил. Той ще насърчи междурегионалното сътрудничество с други страни с въглищни региони в преход и ще допринесе за по-доброто познаване на инвестиционните възможности и политическите предизвикателства, свързани със зеления преход.

Събитието ще събере водещи експерти, представители на европейските институции, местни власти и бизнес лидери от България, Гърция, Хърватска, Чехия, Унгария и други. Сред лекторите са представители на Европейската комисия, кметове и областни управители на въглищни региони, икономисти, представители на бизнеса, изследователи, и други.

Форумът е отворен за всички, които се интересуват от темата. Участието е без такса, но изисква предварителна регистрация. Работните езици са български и английски, като е осигурен симултанен превод между двата езика.

Подробности и програма можете да намерите на този линк.

Съфинансирано от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения обаче са само на автора(ите) и не отразяват непременно тези на Европейския съюз или Управляващия орган. Нито Европейският съюз, нито Управляващият орган могат да носят отговорност за тях.



Свързани новини