26 Септември, 2024 21:45 1 191 5

Биткойн с нов рекорд от последните месеци

  • биткойн-
  • цена-
  • рекорд

Цената му надхвърли 65 000 USD

Биткойн с нов рекорд от последните месеци - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Цената на биткойн по време на днешната търговия надхвърли 65 000 USD, сочат данните на платформата Binance към 17:23 българско време.

Биткойн е децентрализирана система на едноименната криптовалута, базирана на блокчейн технология, която може да се „копае“ всеки потребител, който е участник в системата. За да направите това, трябва да създадете нови системни блокове.

Концепцията е публикувана през ноември 2008 г. от нейния автор под псевдонима Сатоши Накамото. Популярността на биткойн достигна своя връх едва през последните години. Емисиите на биткойни са естествено ограничени; повечето от биткойните вече са „добити“.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    11 3 Отговор
    Пирамидиии Фараоооонии и Балъ за Милиардиии! ХАХАХАХ
  • 2 шиткойни

    5 2 Отговор
    Всичко се крепи на гола "вяра"🤣
  • 3 нео

    3 4 Отговор
    Минавам да ви кажа , че до Нова година , биткойн ще около 20 000 долара .Който иска да вярва .За петрола познах и ето го на 70 долара . Кристалната топка показа 1500 долара за трой унция злато
  • 4 Биткойно 🪙

    0 5 Отговор
    Това е лъжа със тоя биткойн никой не е спечелил
    Нищо нито е забогатял от това нещо
  • 5 Сатоши

    4 1 Отговор
    Чета коментарите и си мисля, че за нашите тикви надежда няма. Неграмотни, не са отделили 2 часа да прочетат, но вече знаят и са категорични. Айкюто им е като на картоф, но те са щастливи, другите да му мислят за биткоин-а.