Ще влезе ли България най-после в престижния световен стандарт за оценка на ресторанти „Мишлен”? Предстои София да подпише договор за предварителен одит на кулинарната сцена у нас.
Какво трябва да направят ресторантите, за да влязат в тази класация и как трябва да изглежда шопската салата, за да впечатли тайните оценители? Темата коментира топ готвачът Андре Токев в предаването „Събуди се”.
„Аз съм много радостен за тази новина и благодаря на Столичната община, че се пребори инспекторите да дойдат в България, което е една голяма крачка към по-нататъшното кулинарно развитие на България”, заяви Андре Токев.
Според него това е голяма крачка. И обясни, че звездата „Мишлен” означава високо качество. „Това е една крачка, която подпомага и малките производители — фермерските продукти, тъй като ще се изискват качествени продукти в ресторантите. Обучението на младите хора, вдигането на нивото. Това не е само един отрасъл — то е свързано от обучение, до производство, до туризъм", обясни шеф Токев.
Той благодари на Столична община за инициативата и обясни, че някоя институция трябва да покани инспекторите, не може ресторантите сами.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Дреме ми
Всичко оправихме до Мишлена я докарахме.
То има само един кандидат хотел- рестоанта с водопада!
10:02 30.11.2025
3 Луд
10:03 30.11.2025
4 Ах Ох
10:06 30.11.2025
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 6135
Коментиран от #8, #10, #28
10:10 30.11.2025
8 Тракиец
До коментар #7 от "6135":
Чужденци които от кухня не разбират ? Ти чуваш ли се кво дрънкаш10:26 30.11.2025
9 Германец
10:28 30.11.2025
10 Програмист
До коментар #7 от "6135":
Ти влез в българска кухня първо.. и повече в български ресторант няма да стъпиш 😉Коментиран от #19
10:29 30.11.2025
11 Икономист
Коментиран от #12, #20
10:30 30.11.2025
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Какъв
10:36 30.11.2025
14 Истинки от български ресторанти
10:38 30.11.2025
15 Икономист
До коментар #12 от "юрист":
А твоята пуска за без пари10:39 30.11.2025
16 Шопа
10:44 30.11.2025
17 1488
веднъж ми сервираха паржоли 600 лв, а сервитьорите одят с чехли
10:44 30.11.2025
18 Стършели
На балканите е имало кухня и преди стотици години с във Франция са яли само картофи до 21 век. Виж „Събирачи“ (на картофи) от Жан-Франсоа Миле или „Селяни, ядещи картофи“ картина на ван Гог.
10:47 30.11.2025
19 Сервитьор
До коментар #10 от "Програмист":
ПОТВЪРЖДАВАМ!10:47 30.11.2025
20 на програмистите
До коментар #11 от "Икономист":
им мина модата, сега е престижно да си хванеш милиционер!10:48 30.11.2025
21 Хжгххййбф
Коментиран от #22
10:49 30.11.2025
22 Георги
До коментар #21 от "Хжгххййбф":
а ти от къде пазариш? Кореком?Коментиран от #27
10:50 30.11.2025
23 провинциалист
10:51 30.11.2025
24 Шеф Шибалчев
Ако от Мишлен считаха, че тук има достойни досега, щяха да са дали звезди! Тяхната политика е да действат изненадващо и тайно, а не срещу заплащане!
10:54 30.11.2025
25 фен на сидеров
11:17 30.11.2025
26 ДАААА И АЗ БЛГОДАРЯ ЧЕ НАРОДНИ
11:24 30.11.2025
27 Хжгххййбф
До коментар #22 от "Георги":
От формерски пазари, онлайн и от хора от народа11:44 30.11.2025
28 Този коментар е премахнат от модератор.
29 името на ВИМЕТО
12:27 30.11.2025
30 сайко килър
12:31 30.11.2025
31 Дядо Мраз
12:32 30.11.2025
32 нямаме гащи искаме ракета
12:35 30.11.2025
33 ще има ли ?
Ами ако няма, Боже, ако няма, как ще живеем, какво самочувствие ще имаме.
Ох, дано, дано се случи. И надявам се да е скоро, щастието се очаква с нетърпение.
12:56 30.11.2025
34 Грозев е еничарин
12:58 30.11.2025