7 Юли, 2014 08:11 1 127 0

ГЕРБ се дистанцира от служебното правителство

  • служебен кабинет-
  • бойко борисов-
  • герб-
  • дянков-
  • диплома-
  • паркиране

Преглед на печата

ГЕРБ се дистанцира от служебното правителство, разкрива в. „24 часа“

Хора, които имат каквато и да било връзка с ГЕРБ, да не се спрягат за никакви постове в служебното правителство. Такава команда е спуснал лидерът Бойко Борисов, разказаха партийци. Поне две причини имало за решението му. Първо, за да не стават партията, а и президентът Росен Плевнелиев обект на критики в пристрастност. И второ - очакваните трудности с бюджета в следващите месеци. Самият Борисов вече образно предупреди, че заради дефицита на болниците хората ще започнат да измират в мандата на служебното правителство. "Никой от нас не е редил каквито и да било състави на правителство и не е номинирал министри", заяви вчера пред "24 часа" отговорникът за управленската програма на ГЕРБ Томислав Дончев. В събота той бе в Бургас заедно с други експерти на партията, за да чертаят секторни реформи.

Приложение ни показва свободните места за паркиране, информира в. „Новинар“

Поредното уникално приложение, разработено от български студенти, вече е факт. Александър, Михаил и Ангел от Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски" са създателите на програмата Parking Sector, благодарение на която можем в реално време да видим всички паркинги около нас или около конкретна дестинация, техните цени и услуги. Освен това в приложението има опция за предварително запазване на място дори и на преференциални условия. Чрез проекта си младите визионери смятат, че ще улеснят шофьорите, тъй като намирането на удобно място ще става за по-малко от минута. Иновацията отива още по-далеч, като за първи път въвежда принципа на динамичното ценообразуване - по същия начин, по който билетът за самолет е по-евтин, ако се купи предварително, обясняват авторите.

Торта на мизерията измислиха в Сливен, съобщава в. „Труд“

В търговията с хранителни стоки има нов хит - пандишпанови изрезки, от които се правят супер евтини торти. Модата тръгва от Сливен, където това е най-търсеният продукт в последно време. Изрезките са отпадък от производството на самоковска фирма за тортени блатове. Т.нар. дупета от тесто са в пакети от по 700 грама и струват само 1,69 лева. “Получаваме ги два пъти седмично. Хората чакат с нетърпение, бързат да ги купуват. Последния път свършиха за нула време”, разказаха служители в един от супермаркетите в града. Стоката толкова се търси, че репортерът на “Труд” не смогна да се дореди за изрезките и да ги снима. В бедността си находчиви домакини измислили рецепта за лесен домашен сладкиш. Подреждали дребните парчета и ги заливали с крем. Най-големите фенове на сиромашката торта били младите майки и пенсионерките.

Наемът по-печеливш от депозита, изчислява в. „Стандарт“

Доходността от наеми в момента е по-висока от лихвите по депозитите. Банковата система е стабилна, всеки месец сумата на депозитите в трезорите расте и затова лихвите по влоговете падат. Така че дори и по-ниските наеми са по-изгодни от лихва по депозит. Това коментират от Сдружение брокери на имоти. "Доходността от наеми у нас варира много от имот до имот и няма ясни данни каква точно е тя. Средно за Европа годишната доходност от наем на апартамент е между 3 и 5 на сто. За офиси тя е по-висока - 4-5,5%", казва шефът на Националното сдружение недвижими имоти Иван Велков. Колегите му от Сдружение брокери на имоти са на мнение, че имотите имат много предимства както пред банковите депозити, така и пред инвестициите в злато. Парите, вложени в ценния метал, не могат да носят месечни доходи така, както един имот може.

Дянков искал да прати 280 лопатара на кланица, твърди в. „Преса“

Новият шеф на държавните гардове Ангел Антонов е поискал бившият царски дворец „Кричим“ отново да бъде върнат на НСО, научи „Преса“. Министерството на финансите вече е изготвило документ, с който се отказва да управлява и стопанисва имота. Петър Чобанов е готов да се отърве от грижите за двореца. Той прехвърля и 180 000 лв. от бюджета на финансите към НСО, с които сградата да бъде обгрижвана до края на годината. Бившият депутат от ГЕРБ и собственик на ловно стопанство Емил Димитров разказа, че Дянков разпоредил около 280 лопатара да бъдат закарани на кланица. „Щеше да вкара в огромна беля Бойко Борисов - това е подсъдно. Дадох съвет да продадат елените на държавните ловни стопанства“, обясни Димитров. Той не знаеше каква е съдбата на около 50 муфлона, но предположи, че и те са продадени на дивечовъдни бази. В момента са останали 120 лопатара.

Паяците стават шпиони, обявява в. „Монитор“

Паяците ще шпионират за неправилно спрели коли по улиците в София. На репатраците ще се монтират камери, а полицаите ще могат да наблюдават в реално време какво се случва на пътя. По този начин, докато отиват да отстранят един автомобил, те ще заснемат и останалите нарушители. Видеовръзка между паяците и полицаите на наказателните паркинги ще повишава ефективността на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Оборудването им с камери е една от мерките в новите правила при работата за репатриране на паркирани в нарушение автомобили. Така полицаите ще наблюдават дистанционно паяците и ще ги насочват към нарушителите. Ако сгафилите шофьори са още в колите си или са някъде наблизо и се появят навреме, ги чака единствено фиш от 20 лева или акт. Полицаите ще бъдат безкомпромисни обаче към онези, които са зарязали тотално колите си.

МВР задържа мъж при продажба на фалшива диплома, пише в. „Сега“

45-годишен шуменец бе арестуван заради продажба на фалшива диплома на друг мъж, съобщи МВР. Двамата били проверени от полицаи на паркинг на бензиностанция. Установено било, че шуменецът предава на 42-годишен жител на село Преселка фалшиво удостоверение за завършен седми клас с неговите данни. Според първоначалната информация купувачът заплатил авансово сумата от 200 лева, а след предаването на документа трябвало да даде още 100 лева. По случая е образувано досъдебно производство за зокументно престъпление като на продавача е наложена мярка за неотклонение „подписка”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове