Last news in Fakti

29 Юли, 2014 15:46 1 647 6

Бареков: ДПС и ГЕРБ се канят да ограбят българския народ

  • бареков-
  • парламента-
  • актуализация

Димитър Аврамов напусна Атака и отиде в ББЦ. Бареков твърди, че документите,които разпространи са автентични

Бареков: ДПС и ГЕРБ се канят да ограбят българския народ - 1
Снимка: БТА

Това което се канят да направят ДПС и ГЕРБ чрез гласената актуализация на бюджета е да налеят между 3 и 7 милиарда, с които да купят изборите и да ограбят българския народ.

Това заяви на пресконференция в парламента лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той заяви, че това не бива да се допуска. Нашите колеги от ББЦ ще гласуват против актуализацията на бюджета, заяви Бареков. Според него 7 милиарда биха вдигнали бюджетния дефицит до такива граници, с които да бъде заплашено дори членството на България в Европейския съюз. Бареков каза още, че ще запознае в детайли своите колеги в Европейския парламент със случилото се и коментира, че не е нормално всяка година да се иска актуализация на бюджета на Здравната каса. Според него отпускане на допълнителни средства там трябва да стане единствено и само след реформи.

Да се попълва дупката в бюджета на КТБ е подигравка с българския народ.

Бареков подчерта, че всички новини, че ББЦ се разпада, са част от стратегията на неговите противници от статуквото и упрекна бившите си колеги от медиите, че не представят новините около партията по правилен начин.

Същевременно пред Народното събрание младежи се събраха на протест. Тяхното недоволство е провокирано от намерението на ГЕРБ и ДПС за актуализация на бюджета. Протестът е спонтанен. Той бе организиран в социалните мрежи и среща подкрепата на „България без цензура", съобщиха от пресцентъра на партията.

Недоволните издигнаха плакати с надписи: „ГЕРБ + ДПС = мафия". Разпространяват се флаери, на които пише „България не е бостан (БОйко +меСТАН)!!!".

Става ясно, че събралите се не са съгласни с гласуването на допълнителни 7 милиарда лева, чиято цел, според тях, е да бъдат откраднати и присвоени от ГЕРБ и ДПС. „Не искаме да плащаме от джоба си нови кредити и задължения на България за покриване на измислените дупки в бюджета", категорични са протестиращите.

Най-добре от октомври да управляват ДПС и ГЕРБ, иронизира лидерът на „България без цензура”. По думите му те са най-големите работодатели в България. Стотици хиляди българи работят в техните фирми, подчерта Бареков. Той прогнозира, че „този фарс няма да продължи дълго”.

Гордея се че телевизия Алфа каза че помаците са гласували за мен. Помаците са българи, подчерта Бареков.

Заедно с него бяха депутатите, които в последните месеци се присъединиха към „България без цензура” – Румен Йончев и Светлин Танчев

Бареков обяви, че депутатът от „Атака” Димитър Аврамов се присъединява към неговата парламентарна група. Като един истински български патриот той ще води листата в Разград и ще се бори с ДПС. Битката ще е „на живот и смърт”, посочи Бареков.

Няма да сипя упреци срещу Волен Сидеров, заяви от своя страна Аврамов. Много хора бяха обединени около националната кауза. Само ще кажа, че не мога да подкрепям методи на политика, които не подкрепят националната идея, посочи Аврамов, който 9 години е работил за национализма. Идвам в ББЦ, защото искам да се боря с мафиотския съюз между ДПС и ГЕРБ, заяви Аврамов.

От своя страна Николай Бареков обяви, че ще издигне Димитър Аврамов за кандидат за народен представител в Разград, където той ще може да влезе в пряка битка с ДПС. Пред журналистите той му връчи партийна книжка и каза, че за предстоящите избори партията ще излъчи ярки личности за водачи на листите в смесените региони. „Отиваме на тези избори силни и мощни“, подчерта Бареков.

"България без цензура" се е оказала единствената партия, която има сили да се противопостави на ДПС и на новата "уродлива" коалиция на ДПС и ГЕРБ, посочи Аврамов.

Бареков повтори тезата си, че документът който вчера той разпространи, според него е автентичен

Бареков благодари на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, че е признал, че документите са истински. „Документът е истински, печатите са истински, подписите са истински. Но това, което е в архива на МВР, е без пасажите за Бойко Борисов”, цитира думите на Лазаров Бареков. „Давате ли си сметка 2003 година кой може да рови и прочиства архива на МВР? Главен секретар на МВР беше г-н Борисов, само той можеше да управлява архивите, защото г-н Петканов беше по-лежерен човек. Днес пуснахме да видите какво представлява този документ без г-н Борисов и с Бойко Борисов. Като го няма Бойко Борисов на доклада се оказва, че две мутри се видели и пили кафе, ама не във Варна, а в Бургас”, коментира Бареков.

Бареков заяви, че е дал на българска медия оперативни разработки, правени от агент Пламен, за когото Бареков обясни, че е докладвал за Бойко Борисов.

Агент „Пламен” през 90-те години е донасял много полезни сведения на МВР, посочи още Бареков. „Агент Пламен е сериозен агент на българските служби, който е вербуван преди ‘89 година и има много успешни разработки. Този човек през 90-те години е донасял изключително полезна информация на МВР за състоянието на групировките по българското Черноморие. Г-н Борисов никъде не е бил цел на тези разработки, просто е протичал като един герой на прехода”, каза още Николай Бареков.

Утре в 10 ч. съм призован в българската прокуратура. Имам имунитет като евродепутат, но ще отида. Радвам се че главният прокурор Сотир Цацаров реагира бързо и в разумен срок, съобщи Николай Бареков. Той ще предаде документите за миналото на Бойко Борисов, с които разполага  лично на главния прокурор Сотир Цацаров.

Към 18,00 часа днес стана ясно от официално съобщение на "България без цензура", че утре /30 юли - сряда/ от 10 часа лидерът на ПП „България без цензура“ Николай Бареков е поканен на разговор в Следствен отдел към Софийска градска прокуратура на улица „Монтевидео“ 21.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Николай Стоянов

    4 1 Отговор
    Бареков, по голям смешник от теб в политиката в момента няма.
  • 2 Leshper

    2 0 Отговор
    Барек, пак си забравил хапчетата.
  • 3 Gogo Arapovski

    1 0 Отговор
    Кражбите продължават-с помощта на бюджета.Докога така???
  • 4 Йордан Танев

    1 0 Отговор
    Ми стига де! Не се ли награбиха вече!
  • 5 Борислав Митков

    0 0 Отговор
    Всички заедно трябва да застанем против това!
  • 6 Владимир Аполонски

    0 0 Отговор
    Фалшификат? http://komentator.bg/eksperti-raportat-na-plamen-e-avtentichen-no-narochno-e-slozhen-cherven-pechat/
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове