Last news in Fakti

4 Август, 2014 17:18 1 596 6

Още един депутат от "Атака" пристана на Бареков

  • "българия без цензура"-
  • "атака"-
  • напусна-
  • парламентарната група-
  • николай бареков-
  • гален монев-
  • димитър аврамов-
  • чантичка-
  • бареков

Гален Монев последва примера на напусналия миналата седмица Димитър Аврамов, който днес си получи мистериозно изчезнала чантичка

Още един депутат от "Атака" пристана на Бареков - 1
Гален Монев (вдясно от Бареков на снимката) по време на брифинга на ББЦ. Снимка: БТА

Депутатът от „Атака“ Гален Монев напусна парламентарната група на партията на Сидеров и се присъедини към „България без цензура“. Това стана ясно на брифинг в парламента, по време на който лидерът на ББЦ Николай Бареков представи новоприсъединилия се депутат.

„Напускам сега, в последния ден на 42-рото Народно събрание, за да съм честен към избирателите си“, обясни Монев. "Правя го и заради България, това е начинът, по който можем да се противопоставим на ГЕРБ и ДПС“, допълни той. Монев цитира Чърчил, като подчерта, че не е добре да сменяш принципите заради партията си, а е по-добре да смениш партията заради принципите си. Стана ясно, че името му ще бъде поставено на избираемо място в листите на ББЦ за предстоящите парламентарни избори.

"След изборите ще се борим за реформи в здравеопазването", заяви лидерът на „България без цензура" и зам.-председател на ЕКР в Европарламента Николай Бареков по повод гласуваната актуализация на бюджета на НЗОК, която бе подкрепена и от депутатите, подкрепящи ББЦ. По думите му, този сектор е крайно нереформиран, поради което парите отново ще изтичат някъде, а няма да отиват само за болните, майките и децата.

„Крайно цинично е една партия, която открадна 1,4 млрд. лева от вноските на хората, ужким да се строят магистрали, а магистрали няма. Очевидно тези пари са откраднати. Начело на тази партия е бившият премиер, готов да се върне на власт, можеше да даде на изстрадалия българин 300 млн. лв. за здраве", допълни Бареков.

Той припомни срещата при президента Росен Плевнелиев в петък, когато Борисов е казал, че ще се жертва за болните хора и лекарите. „Но днес Борисов е на море в приятна компания - той е качествен мъж, а българският народ да мре", коментира лидерът на ББЦ.

"Подкрепяме институцията на държавния глава. Даваме шанс на президента през следващите два месеца, през които ще следим изкъсо и зорко дали той ще запази независимостта на тази институция. Ще следим внимателно и служебното правителство. Тогава ще излезем с нашата оценка", обясни лидерът на ББЦ.

Абсурдно е да ни се приписват каквито и да било връзки с ДПС, заяви председателят на ББЦ. Това се потвърждава и от изказването на депутата Йордан Цонев от тази сутрин, че от гледна точка на ДПС съм умрял, посочи още лидерът на ББЦ.

Гален Монев e роден на 18 април 1986 година в Стара Загора. Завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Археология“ и второ висше - специалност „История“. Участва в инициативния комитет за създаването на Национален младежки форум „България“.

Миналата седмица и депутатът Димитър Аврамов напусна „Атака“ и премина в редиците на формацията на Николай Бареков. Днес той си получи обратно чантичката с пари и документи, за която обяви, че е изчезнала при напускането му на парламентарната група на националистите.

След края на последното заседание на Народното събрание депутатката от „Атака“ Миглена Александрова даде изявление за медиите с чантичката в ръка, като обясни, че тя през цялото време е била в стаята на парламентарната група, напусната от Аврамов.

„По повод мистериозно изчезналата чантичка на г-н Аврамов, ако е тази чантичка, аз искам да ви кажа, че тя не е напускала стаята на „Атака“. Това, че г-н Аврамов се срамува да дойде да си я вземе, е негов проблем. Вие трябва да го питате защо“, каза Александрова, като добави: „На нас тази чантичка не ни трябва, но на г-н Аврамов му е много важна, защото може би вътре са 30-те сребърника, за които се продаде. А може би вътре са и 30-те сребърника, за които се продаде г-н Монев“.

След това Миглена Александрова остави въпросната чантичка на земята пред стаята на независимите депутати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мила Недялкова

    2 0 Отговор
    Е какво да прави в Атака, то това партия ли е?
  • 2 Dimitar Ignatov

    1 0 Отговор
    Абе това е положението, АТАКА се срина
  • 3 Emiliyn Kirilov

    3 0 Отговор
    Оффф как не им омръзна на тия ДУПЕТАТИ да си сменят партиите. И като е отишъл при Ники Дудука--какво? Всичките са един дол дренки.Как неможе една приливна вълна да мине и да ги залее когато са всичките в парламента--чак тогава да се отървем от тех.
  • 4 Nina Richi

    0 2 Отговор
    Монев е взел мъдро решение. Ще членува в партия, в която се работи.
  • 5 Таня Сахарова

    0 0 Отговор
    Монев просто извървя отъпкания път от предния си колега. Що ли си мисля че няма да си останат само двама, а и други ще ги последват в ББЦ
  • 6 Yulia Hristova

    0 1 Отговор
    Успех в структурите на ББЦ. Със сигурност е на правилното място.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове