5 Септември, 2014 18:37 1 024 4

БСП откри предизборната си кампания

  • бсп-
  • предизборната-
  • кампания

От партията призоваха за пълна мобилизацакцентираха на социалните си намерения и готовността си да продължат изграждането на Южен поток

БСП откри предизборната си кампания - 1
Снимки: БТА


Днес Коалиция „БСП лява България” откри предизборната си кампания. От партията призоваха за пълна мобилизация вляво и акцентираха на социалните си намерения и готовността си да продължат изграждането на „Южен поток“.

БСП изложиха управленската си програма след изпълнение на химна от симфоничен оркестър.

По случай откриването на предизборната кампания, председателят на партията Михаил Миков държа реч пред присъстващите. В нея Миков каза:

„България за пореден път се запътва към избори. Няма период в историята на България, в който за по-малко от година и половина три пъти да са провеждани общи избори. Избори, които се наложиха, след повече от година управление, в което ние участвахме. Общи избори, които са в навечерието на две годишнини – 70 години от 9 септември 1944 г. и 25 години от 10 ноември 1989 година. Четвърт век, в който БСП, коалиционните партньори от левицата отстояваха демокрацията в България. Четвърт век, в който преминахме през различни перипетии. Бяхме в опозиция, имахме правото да представляваме българските граждани и да управляваме страната. Четвърт век, в които не отстъпихме от принципите на лявата идея – свобода, солидарност, справедливост. Но и четвърт век, в който българските граждани изпитаха много разочарования. Много от тях се усещат ненужни. Много от тях не вярват в институциите. Много от тях не приемат демокрацията, защото ако България се изграждаше като демократична и правова държава, то ние сме длъжници по отношение на изграждането на България като социална държава. Ако законите се приемаха на базата на Конституцията, в изработването на която ние участвахме, то днес българските граждани имат острото усещане за несправедливост при прилагането на законите. Защото администрацията, управлението много често загърбват проблемите на обикновения човек.

Предстои ни една тежка кампания, кампания, в която българската десница ще мобилизира финансов, медиен и организационен ресурс, за да прекъсне това, което започнахме по отношение на лявата политика в краткия мандат, който консумирахме. Да замрази доходите, да върне онова отношение към българските граждани като към лош човешки материал, да създаде среда за свръхреализация на тези, които по една или друга причина имат монополи в икономиката.

Аз и вие, убеден съм, че разбираме българските граждани, които искат друго. Лява България иска друго. Лява България иска защита на труда, на физическия и умствен труд, независимо дали е на работника на полето или на академичния преподавател. Лява България иска повече справедливост за малкия и среден бизнес, защото не е тайна за никого, че отчаянието в предприемчивите е в крайна фаза, когато става въпрос за обществени поръчки. Предприемчива България иска промяна.

Лява България иска друго отношение към младите, към майките и твърде цинично звучи обещанието към тях, когато години наред дясното управление замразяваше помощите за деца, тези за първокласници, когато вместо за детски градини, всички средства се изсипваха в лъскавата витрина, която трябва да показва успехите на държавата и едноличното й управление. Аз съм убеден, че българските граждани не искат това.

В навечерието на тази кампания, която за пореден път ще постави на изпитание нашите възможности да стигнем до всеки човек, да говорим и първо да чуваме хората, да поемем изпълними ангажименти, да проявяваме социална чувствителност, защото в бедна България има нужда от социална чувствителност. Водачите на листи, кандидатите за народни представители са тези, които трябва да покажем от името на социалистическа партия, на нашите коалиционни партньори, на "БСП лява България", че ние можем да бъдем социално чувствителни в едно безчувствено време. Точно поради тази причина решихме по този скромен начин да отбележим откриването на кампания. Да решим проблема с отоплението на две училища в Мизия, където учат около 350 деца.

Аз ползвам тази трибуна още веднъж да призова всички политически партии, участващи в тази, за по-малко от година и половина трета кампания: нека всеки да отдели по нещо, за да помогнем на тези, които се чувстват изолирани. Да помогнем на тези, които всеки ден смятат, че държавата е мащеха за тях.

Ние искаме силна държава, не силна власт на един човек. Държава, която може да влезе в икономиката и да я регулира. Държава, която може правилно да прецени нуждите на обикновения човек в селото, в малкия град, в големия град, дори и в столицата. Ние имаме силата и волята да направим тази политика.

Благодаря на всички, че сте тук!

Искам да благодаря на хилядите членове и симпатизанти, които имат най-големия мотив да участват в тази кампания енергично. Мотивът, че ние представляваме лява България. Мотивът, че за този месец в села и градове, по площади и мегдани, читалищни салони, ние трябва да докажем, че имаме силата и волята да представляваме по-голямата част от българския народ.

Ще бъде трудно. Ще има атаки - и персонални, и срещу партията, и срещу коалицията. Но съм убеден, че историята на лява България от 120 години е упора, а вярата в бъдещето, бъдещето на нашите деца, на децата на България на развитието на България е силата, с която ние ще спечелим тази кампания."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 0 Отговор
    Време е да я закрият...
  • 2 Autohouse Randm

    1 0 Отговор
    zakrivai cirka
  • 3 comment

    1 0 Отговор
    Да не би да са построили наново цирка в София?
  • 4 Сиси Вълкова

    0 0 Отговор
    Истинското откриване на предизборна кампания беше на ПП АТАКА, придружени със скандираща публика и прочувствена реч на Волен Сидеров!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове