Last news in Fakti

12 Септември, 2014 13:49 2 078 14

Бареков иска да се затвори границата с Турция в седмицата около изборите

  • ббц-
  • границата-
  • турция-
  • николай бареков-
  • подмяна на вота-
  • българския суверен

Има схема за подмяна на вота на българския суверен с около 150 000 души с двойни паспорти, смята лидерът на ББЦ

Да се затвори границата с Турция за една седмица между 1 и 6 октомври, за да се пресече подготвена фалшификация на вота. Това поиска лидерът на “България без цензура“ Николай Бареков в писмо до служебния премиер проф. Георги Близнашки. Бареков настоява крайната мярка да бъде приложена около датата на предсрочните парламентарни избори, за да се гарантира тяхното честно и прозрачно провеждане.

Според евродепутата и зам.-председател на групата на ЕКР, има схема за подмяна на вота на българския суверен с около 150 000 души с двойни паспорти, които ще дойдат в страната за мюсюлманския празник Байрям. Затова и датата на вота била определена за 5 октомври.

“По повод опасността мюсюлманският празник Байрам да бъде използван като параван от 150 000 българи с двойно гражданство – българско и турско, да упражнят целенасочено своя вот за две политически формации ДПС и Реформаторския блок.

За да бъде пресечена тази предварително изготвена порочна схема, както и липсата на контрол и прозрачност в секциите в Република Турция и вероятността за извършване на манипулации там, Ви призовавам в периода между 1 и 6 октомври 2014 да предприемете необходимите мерки за затваряне на границата между Република България и Република Турция. По този начин ще се предотврати манипулацията на вота на българските граждани и ще се неутрализира потенциалната подмяна на избора на българския суверен”, обърна се Бареков към служебния премиер. Документът лидерът на ББЦ е подписал като „кандидат за министър-председател и член на Европейския парламент”.

Бареков настоя и за закриване на изборните секции в Република Турция. В писмо до ЦИК той поиска налагане на мярката заради подготвянето на фалшиви заявления за създаване на такива секции там, както и липсата на контрол и прозрачност върху тях.

“Обръщаме се към Вас, в качеството Ви на орган, който е призван да съблюдава за честното и прозрачно провеждане на изборите, да гарантирате суверенното право на българските граждани да излъчат своите народни представители без изборът им да бъде подменен”, писа той до председателя на комисията Ивилина Алексиева.

Лидерът на ББЦ Бареков направи и запитване до председателя на Европейската комисия  Жан-Клод Юнкер и еврокомисаря по имиграцията Димитрис Аврамопулос дали затварянето на границата с Турция би представлявало нарушение на европейските правила. “Санкцията е с цел да се спре потока на 150 000 избиратели с двойно гражданство, с гласовете на които се подготвя манипулация на вота и наливане на гласове за две политически формации – ДПС и Реформаторския блок, което би подменило вота на българския суверен”, казва се в запитването на Бареков до Юнкер и Аврамопулос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор

    1 0 Отговор
    Как да ви кажа или това или после пак протести и дестабилизация.
  • 2 Ангел

    0 0 Отговор
    Прав е Бареков!Да спрем ДПС!

    Коментиран от #8

  • 3 Vaq

    0 0 Отговор
    Жалко, че няма как да стане точно със затваряне.
  • 4 Павел

    0 0 Отговор
    Ако се затворят границите хич няма да се хареса на ДПС и РБ!
  • 5 shadow

    0 0 Отговор
    Аве Шмихи,
    ДПС си оплетоха кошницата със 130 избирателни секции в Турция
  • 6 Анонимен

    0 0 Отговор
    Край на своеволията на ДПС на изборите.
  • 7 Сульо

    2 0 Отговор
    Единствено бате Бойко ще му свие перките на този и ще го вкара в затвора най-сетне.

    Коментиран от #10

  • 8 софиянец

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ангел":

    Нали спряхте ДПС и на Евроизборите, нямаше гласове от Турция и какво -ДПС пак спечели.Този циркаджия Бареков докато почне да разбира от политика бая хляб има да яде !!!!
  • 9 Сиси Вълкова

    1 1 Отговор
    АТАКА иска затваряне и обезопасяване на границата ни с Турция още в началото на наплива на опасни бежанци. Той чул недочул... важното е да повтаря...

    Коментиран от #11

  • 10 Мони НСА

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сульо":

  • 11 Мони НСА

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сиси Вълкова":

    какво е това Атака?

    Коментиран от #12

  • 12 мануел апостолов

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мони НСА":

    клуб продаи си задника е атака
  • 13 простичко за разбиране

    0 0 Отговор
    Дали ще гласуват у нас или в изборните секции в Турция е все едно.
  • 14 running wild

    0 0 Отговор
    Мисля, че тотално трябва да се забрани гласуването на изселници в чужбина! Само който живее в пределите на БГ да има право да гласува! Изключение само за дипломати и работещи за български фирми в чужбина! Дори на учащите навън не трябва да се разрешава гласуване, преди да знаят кой път ще хващат! Съдбата на България само ОТ и ЗА живеещите в нея!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове