5 Октомври, 2014 20:47 1 774 5

Борисов постави условие да се съобразят с него

  • борисов-
  • постави-
  • условие-
  • съобразят-
  • избори

Не виждам как ще се направи правителство

Борисов постави условие да се съобразят с него - 1
Снимка: БТА

Аз съм отговорен политик и съм готов да направя всичко, за да измъкнем България от кризата. Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той постави условие партиите с по-ниски резултати да се съобразят с победителите. Иначе не вижда как може да се направи правителство.

„Умолявам лидерите на партиите – да почакаме няколко дена, да видим истинските резултати – ще има промени и в тях, според мен.„Те прекрасно знаят, че има да се решават проблеми с НЕК, с бюджета, с дефицити в министерствата, с НЗОК. Ако другите партии имаха по 20-30 %, избирателната активност щеше да е 100 %. Не аз съм им виновен”, посочи Бойко Борисов.

„Готов съм да направя всичко необходимо. Полезният ход е тези, които имат по-малки резултати, да си дадат оценка за представянето, да знаят, че благодарение на техния нисък резултат са се разредили толкова гласовете”, добави той

Той благодари на всички избиратели, членове и структури на ГЕРБ, че са победили с двоен резултат БСП. По думите му година и половина ГЕРБ е бил подложен на унищожение.

Затова българският народ гласува за нас. Последната седмица беше песимистична. Настроението беше минорна, особено след трагедията в Горни Лом, последният ден от кампанията бяхме в траур, което намали избирателната активност, посочи лидерът на ГЕРБ. Борисов заподозря, че инцидентът в Горни Лом не само е дал отражение на изборите, но и не е случаен.

Това е 12 поредна победа на ГЕРБ, подчерта Борисов. Цветан Цветанов уточни, че това е 9-та поредна победа на национални избори.

Искам да имам окончателни резултати, за да преговарям. Не може една партия да има 7-8% и да иска да е най-великата, заяви Борисов.

Всеки политически лидер иска да има стабилност, каза Борисов. Той посочи, че няма как да се коалират с Реформаторския блок, тъй като те имат претенции. По думите му те са се представили зле на изборите.

С БСП, както и с ДПС няма как да се коалираме. За съжаление в България левицата има проблем и явно не лидерът е причина за това. Факт е обаче, че ДПС почти се изравни с БСП, което е проблем за България. Няма как да работим заедно с ДПС, но ги поздравявам за добрия резултат, каза Борисов. Той изключи и коалиция с Бареков.

Той подчерта, че няма как да управлява с 90 депутати. С останалите малки партии не може да се направи мнозинство.

Той не пожела да понесе отговорност за тази си позиция, тъй като не е виновен, че ги е победил.

Борисов призова останалите лидери да преспят с резултатите и да нямат претенции, след като 7-8% от хората са ги подкрепили.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че е отговорен политик и че е готов да направи всичко, за да измъкне България от кризата и да избегне черния сценарий. Останалите лидери обаче трябва да си помислят

Лично аз искам да управлявам, но с малките партии не мога да имам мнозинство, посочи Борисов. Според него е нормално победителят да излъчи премиер и той да носи отговорност.

Накрая той заяви, че няма да гледа пресконференциите на останалите политически сили, а ще гледа мача Ювентус-Рома.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Христо Алексиев

    2 1 Отговор
    "Не може една партия да има 7-8% и да иска да е най-великата, заяви Борисов"
    Не може една партия да има дори 70-80% да е най-великата - колелото се върти - бих добавил

    Коментиран от #2

  • 2 ож

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Христо Алексиев":

    ...математиката е точна наука...колкото и да се върти колелото...
  • 3 Десислава Димитрова

    0 1 Отговор
    очаквано изказване ,предвид характера и стила на борисов.сега ще се опита да изнудва рб и националистите да управлява с тяхна подкрепа ,но без тяхно участие,само че и неговия резултат не е добър и няма как да му излязат сметките,та в общи линии догодина отново избори.
  • 4 Христо Иванов

    1 0 Отговор
    Тоя човек всеки път ме удивлява с неграмотността си !
  • 5 Елисавета

    0 0 Отговор
    Егоцентрик и палячо ............. очаквано добра комбинация щом е ББ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове