23 Ноември, 2014 11:25, обновена 23 Ноември, 2014 13:28 2 202 4

Мира Радева: Поведението на Валери Симеонов е неприемливо

  • орхан исмаилов-
  • мира радева-
  • валери симеонов-
  • герб-
  • бойко борисов

Ако Бойко Борисов отстъпи, това ще е провал лично за него и за ГЕРБ, защото това е отстъпление от защитата на човешките права

"Поведението на Валери Симеонов е неприемливо. То е предателско по отношение на бъдещето на тази страна. Ако Борисов отстъпи, това ще е провал лично за него и за ГЕРБ, защото това е отстъпление от защитата на човешките права. Хората припознаха в лицето на Валери Симеонов по-умереният патриотизъм и това в момента го срива”, коментира пред Нова тв социологът Мира Радева.

"Тази ситуация е знакова и доказва това, че невинаги правителство на всяка цена е по-добре, отколкото друга ситуация. Факт е, че Бойко Борисов направи много големи компромиси, за да може да сформира този кабинет. Категорично той трябва да отстоява позицията си, защото решението е негово. Ако отстъпи сега, този компромис ще доведе до следващи искания и от други участници в тази коалиция. Много трудно ще се управлява, когато се налага да се съобразяваш с подобни искания”, на мнение е бившият земеделски министър Мирослав Найденов.

"Патриотичният фронт намери една мишена, върху която да се упражняват. Волен Сидеров освободи мястото на антитурската партия, защото той стана антиевропейска партия. Симеонов се опитва да се вмъкне по някакъв начин и използва това назначение, за да създаде образ. Надявам се той да осъзнае къде е попаднал. Лошото за България ще бъде, ако Исмаилов бъде сменен заради това, че носи турско име”, заяви бившият енергиен министър Мирослав Севлиев.

"Много важна новина от края на седмицата е, че ресурсните министри се върнаха от Брюксел с лошата новина по отношение на реколтата. Освен слаба реколта, ни очаква и нулева година по отношение на оперативните програми. Ситуацията е тревожна, за първи път от години се налага царевицата да се суши. Имаше закъснение при обработването на земята. Многото влага, дъждове и наводненията са причина за това. Ако следващата година тези климатични условия продължат, ще имаме проблем и слаба зърнена реколта, което ще доведе до скок в цените”, обясни Мирослав Найденов.

„Темата за Исмаилов е отклоняване на вниманието от много по-важни въпроси. Не е важно как се казва един човек, а какво може. Запознах се с биографията му и мога да кажа, че той е с подготовка, която е доста по-добра дори от тази на министъра на отбраната. Според мен той заслужава този пост”, заяви в „Събуди се” журналистът от вестник „Сега“ Панайот Ангарев.

Зад ултиматума той заподозря мераци на Патриотите за постове във властта.

„Този случай говори за политическата незрялост на националистите в Патриотичния фронт. Те искат по някакъв начин да върнат доверието на избирателите в себе си. Проблемът с името на зам.-министъра е абсолютно измислен, тъй като той не е прецедент”, коментира бившият министър на отбраната Николай Цонев.

По думите му трябва да си зададем въпроса защо Бойко Борисов си постави една седмица срок, за да вземе решение, тъй като обикновено той действа бързо. Според него Валери Симеонов е подведен, тъй като няма много политически опит.

„Само един момент в неговата биография ме притеснява, а именно работата му в Комисията по досиетата, тъй като там са събрани едни пещерни антикомунисти, които нямат спирка в желанието си да разбият цялата държава. Ето заради това турските генерали ще вдигат наздравици, не заради нещо друго. Докато има такива комисии, които да се занимават с това да разкриват работата на службите, от това по-лошо няма”, заяви от своя страна Николай Русатев, бивш зам.-началник на Военното разузнаване.

Според Панайот Ангарев по-важен проблем в отбраната е това, че хиляди са напуснали армията ни и се оголват цели поделения и това е темата, която трябва да се обсъжда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плам

    0 0 Отговор
    миро миро за колко се продаде на Боко тиквата ,че постоянно говориш глупости в негова защита .браво ПФ единствените който мислят за България
  • 2 Гражданин

    0 0 Отговор
    Някой замислял ли се е, че Мира Радева и още една дузина като нея всеки ден ги въртят по ТВ. Всеки ден ни налагат мнението си (правилно или не) Писнало ми е такива като нея да ми казват кое е правилно и кое не е. Искам сам да стигна до този извод. Защото иначе е налагане на мнение. И това е всеки божи ден.
  • 3 Гражданин

    0 0 Отговор
    Ако забранят да ги показват по ТВ сигурно ще си теглят въжето. Те друго май не са способни да правят. Каква излишна професия в нашето общество.
  • 4 аз

    0 0 Отговор
    Абе тая правили си операция на клюна или лекарите са се предали пред безнадеждния случай на Мира тъпото
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове