23 Ноември, 2014 11:33 1 536 1

Военният министър: Орхан Исмаилов остава

  • орхан исмаилов

Нито една служба не ме е информирала за нищо обезпокоително около тази личност. Няма нито едно основание да се съмнявам, посочи Николай Ненчев

Искам да разбера какви са основните аргументи да се поиска оставката на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Няма основание да поискам оставката му, заяви по БНР министърът на отбраната Николай Ненчев.

Нито една служба не ме е информирала за нищо обезпокоително около тази личност. Няма нито едно основание да се съмнявам, каза министър Ненчев. Той изтъкна, че Исмаилов е безспорен професионалист, до преди няколко дни е бил член на Комисията за досиетата, имал е достъп до класифицирана информация. Нали ви е ясно, че той е проверяван стотици пъти, каза Ненчев.

Единственият аргумент, който бе изтъкнат, продължи той, е това, че Орхан Исмаилов е член на една протурска партия. Но, каза военният министър, той не е член на партията на Корман Исмаилов - Народна партия Свобода и достойнство. Аз ще поискам удостоверение от господин Корман Исмаилов за това, че Исмаилов не членува в тази партия, увери министърът и добави, че не разбира цялата тази агресия към заместника си. Днес ще имам среща с господин Валери Симеонов от ПФ, за да разбера какви са аргументите за искането на оставката на Исмаилов, информира Николай Ненчев.

Като член на БЗНС Ненчев припомни, че през 20-те години на миналия ХХ в. Александър Стамболийски е издавал вестник на турски език. Ние трябва да търсим добри отношения не само с Турция, но и с всичките си съседи. Живеем в един изключително нестабилен свят, каза министърът на отбраната и насочи вниманието към конфликтите в Украйна, Сирия и Ирак, Ислямска държава и др.

Относно Ислямска държава министърът каза, че няма нито едно безспорно доказателство за участието на българин в нея, но има такова участие от други балкански държави, посочи Ненчев. Затова, каза той, трябва да работим по превенция и да не позволим това да се случва.

Ненчев разказа за участието си в Съвета за външни работи към ЕС, с министрите на отбраната на другите европейски държави, където са били обсъдени въпроси с бюджета на Европейската агенция по отбрана, както и мисиите на ЕС. Обсъден бе въпросът за това, че има съмнения дали ние ще продължим да изпълняваме поетите си ангажименти към НАТО, каза Ненчев и посочи, че има подкрепа към правителството. Като съществен проблем, който е бил обсъждан още, това е въоръжението на Българската армия. Бюджетът на армията за следващата година се очаква да бъде "един милиард две цяло и пет" лв., посочи военният министър.

Орхан Исмаилов е кандидатура на министър Николай Ненчев. Трябва да уважаваме избора му. При нас, в РБ, турски или етнически партии няма. Предстои сериозен диалог, но не виждаме защо да жертваме един човек заради неоснователни съмнения, заяви пред БНТ председателят на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев.

"Едно от най-важните неща, които трябва да научим в тази сложна коалиция, е да не приемаме хипотетично, че нещата няма да станат, а да вярваме, че могат да станат", каза още той.

Според Кънев само две седмици след избора на правителство в страната вече се усеща наличието му, а България излиза от период на двегодишен политически хаос – нещо, което възпираше инициативата на хората.

"Сега в икономическите статистики се отбелязва известно оживление. To обаче не се дължи на добри мерки на кабинета, но е резултат от една лека вълна на оптимизъм в хората и особено в малкия бизнес, че този хаос най-сетне свършва", каза още Кънев.

Той допълни, че в четирипартийното парламентарно мнозинство е много трудно и тепърва "ще трябва да се учим на такт, на преговори, психология, защото степента на неразбиране между партньорите, на непознаване, на чисто психологически несъответствия в характерите е значителна и много работа ще трябва да се свърши".

Кънев добави, че Реформаторският блок трябва да покаже на партньорите си, че в него протурски и етнически партии няма, че се превръща във все по-единен, все по-национален политически проект, при които се търси единство на българската нация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плам

    0 0 Отговор
    браво на ПФ само те мислят за България .А тоя министър откъде го изкопаха той няма нищо общо с армията ,земеделец сигурно ще ги кара да копаят картофи
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове