Last news in Fakti

3 Декември, 2014 14:43 1 237 3

Сидеров: Борисов постъпи лицемерно с декларацията за „Южен поток“

  • волен сидеров-
  • атака-
  • южен поток

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров определи отхвърлянето на декларацията за „Южен поток“ като лицемерие от страна на ГЕРБ. Уж Борисов търси подкрепа, а всъщност има уговорка депутатите му да гласуват „въздържал се“, с което декларацията дори не стигна до обсъждане.

Сидеров заяви, че ГЕРБ е бламирал евентуалната подкрепа, която Борисов е можел да получи от парламента, за да отиде в Брюксел и да разговаря като упълномощен от българския парламент. „Сега при неговата среща в Брюксел той няма да има зад гърба си декларация от НС. За нас от АТАКА това не е добре. Ние сме опозиция на това правителство, но в същото време аз гледам много конструктивно. Аз и моите колеги искаме, искахме и винаги сме искали проекта „Южен поток“ да стане. Той е полезен за България, в това няма спор.

И сега в тези разигравания на парламентарна декларация, в които ГЕРБ и техните коалиционни партньори – РБ, ПФ и АБВ се държаха безотговорно, на практика бламираха възможността да обсъдим в пленарната зала една декларация и с нея министър-председателя да отиде в Брюксел и да посочи какво е добро за България и какво не. Сега, при това положение, Борисов заминава за Брюксел без да има подкрепата на парламента и ние не знаем той какво ще говори там. За нас това не е отговорно, не е държавническо, не е сериозно поведение от страна на управляващата коалиция“, допълни националистът.

Волен Сидеров подчерта, че мнението на АТАКА за „Южен поток“ е последователно и АТАКА е за изграждането му, защото той ще донеси само ползи за страната ни. Припомни и как проектът е спрян от Пламен Орешарски след посещението на сенатор Маккейн, а АТАКА единствена е критикувала Орешарски за спирането му.

Лидерът на АТАКА беше категоричен, че цялата работа по спирането на проекта е дирижирана от САЩ. САЩ води война срещу Русия и в тази война България също е жертва, защото понасяме щети. „Непострояването на „Южен поток“ ще доведе до изгода за Турция. Ние ще купуваме руски газ с турска надценка. Непострояването ще доведе до нови и нови щети на България – възможно е да плащаме неустойки по договори. България продължава да се държи във васално подчинение спрямо САЩ, нанасяйки си щети“, категоричен беше Сидеров.

По-рано, при изслушването на Борисов в пленарна зала за „Южен поток“, Сидеров определи политиката на България като послушание към Брюксел и САЩ и призова министър-председателя да формулира ясно каква подкрепа иска. „Мнението на АТАКА е, че ние трябва да кажем на Брюксел, че имаме двустранен договор с Русия и ще го изпълняваме, т.е. ще направим „Южен поток“. Защото това е изгодно за страната. За това бихте получили нашата подкрепа с две ръце. За всичко друго е ясно, че не можем да успеем, защото това е една война на много високо равнище. САЩ води война срещу Русия на територията на Украйна.“, допълни националистът.

Сидеров заяви, че ако не направим „Южен поток“ следват арбитраж и България трябва да плаща неустойки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Autohouse Randm

    0 1 Отговор
    toia shto ne e v ludnicata?
  • 2 velik

    0 0 Отговор
    Сидеров нямаш право на мнение не може вси4ки да са лицемерни като теб които биха поткрепили и Ислямска Държава за пари,за това зимай си заплатката и мирувай , ама 4акаи ти кво правиш ощте в парламента ,я изс4езвай от там
  • 3 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    Кучето си лае кервана си върви, факта е че ставаме още по зависими, дори и тока ще почнем да купуваме от Турция не само Газта.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове