6 Декември, 2014 10:55 1 012 6

Реформаторите: От големия шлем на Първанов останаха само санкции

  • големия шлем-
  • първанов-
  • реформаторите-
  • южен поток-
  • мартин димитров-
  • таско ерменков

Южен поток не спира, а ще минава през Турция, заяви Таско Ерменков

От големия шлем на Георги Първанов останаха само санкции и наказания. За всички е ясно, че Русия се намира в много тежко икономическо положение и това е причината за спирането на "Южен поток". Това заяви пред Нова телевизия Мартин Димитров,  депутат от Реформаторския блок.

"Русия няма пари и ни вкарва в дълбока интрига. Това дава повод на много хора тук да говорят неистини", допълни той, вадейки непрекъснато подписани договори от дебелата папка, която беше донесъл. "Вие сте илитерат" обърна се към него Таско Ерменков от БСП, който беше опонентът на Димитров в студиото и го подигра, че непрекъснато размахва документи по телевизиите.

"Русия не спира "Южен поток". Тя просто променя трасето. Турция и Гърция ще се разберат и от цялата работа ще загуби България", категоричен беше той. Двамата политици спориха кой е виновен за спирането на "Южен поток", ще има ли загуби за българската икономика от спирането на проекта.

Димитров показа пред социалиста документ, в който се казва, че от 31 юли 2014 година се спират дейностите по „Южен поток”. „Спекулациите, че сме се опитали да правим проекта извън европейското законодателство, Димитров сега опроверга. На 25 ноември 2012 министър Делян Добрев заявява, че входната точка е приемната станция на територията на България. Министър Павлова тогава също посочва мястото, което ние със закон определихме”, посочи Ерменков.

"БСП имат навика когато са в неудобна ситуация да не спират да вземат думата. Искам да отбележа едно писмо от Драгомир Стойнев, от което става ясно, че са дадени предложения от Русия, които не са гледани от парламента. Защо не казахте, че Москва са ни дали предложения и да ги обсъдим", упрекна Димитров Ерменков. "Няма финансова рамка на проекта, ставахме финансово зависими от Русия, купуваме един от най-скъпия газ", продължи с критиките реформаторът.

"Трайчо Трайков, който е единственият енергиен експерт сред реформаторите, беше казал, че България ще печели 400 млн. долара от „Южен поток” и че ставаме независими. Това, че тези неща не се случиха, е друг въпрос", отговори на нападките Ерменков.

"Аз много обичам да споря с колеги от БСП. Най-много обичам с Румен Овчаров, но той вече трудно се открива за дебати. Тази тотална зависимост от Русия е много опасна за нас. Най-спешните мерки, които трябва да се вземат са изграждането на интерконекторните връзки, за да не бъдем зависими само от един източник", каза за финал Димитров. Естествено Ерменков беше на друго мнение. "Интерконекторните връзки не могат да решат проблема. Газът, който ще взимаме от Турция и Гърция, пак ще е руски", обясни соцдепутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плам

    2 0 Отговор
    ако големия шлем се беше случил сега нямаше да се молим на никого ,стандарта на живот щеше да е скочил осезаемо и щяха да се съобразяват с България,просто щяхме да сме енергиен център
  • 2 Shmeker

    0 0 Отговор
    Бууахахахааа Русия били в тежко икономическо състояние, на колене.. Буахахаа горките, много по-зле били от нас!
    За второ или трето дете се дават еднократни помощи от 10000 евро там. Тук са 300 евро.
  • 3 KOKO

    0 0 Отговор
    Велика нация сме, не всеки може толкова лесно да накара джуджето да пикае газ.
  • 4 плам

    1 0 Отговор
    ОЛИЗАХТЕ Г.ЗА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ,СЕГА КАТО СЕ ВИДЯ ЧЕ ХОРАТА СА ОТРЕЗНЕЛИ И ИМ СТАНА ЯСНО ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ ГУБИ МИЛЯРДИ ОТ СПИРАНЕТО НА ЮЖЕН ПОТОК ,ВЗЕХТЕ ДА ВЪРТИТЕ Г.ЗА,ДА ЗАМАЗВАТЕ ПОЛУЖЕНИЕТО,АМА НЯМА СМИСЪЛ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВИ ВИДЯ ,ЧЕ ОСВЕН ЗА ЛИЧНА ИЗГОДА НИЩО ДРУГО НЕ ВИ ИНТЕРИСУВА,ТЪПИ ГЕРБЕРИ и РБ,ФАЛИРАХТЕ КТБ ЗА ДА ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТА,ТА ДА СПРЕТЕ ЮЖЕН ПОТОК,ТА ДА НАПРАВЯТ АМЕРИКАНЦИТЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КАТО ШВЕЙЦАРСКО СИРЕНЕ ДА ТЪРСЯТ ШИИСТОВ ГАЗ,АМИ АКО НЕ НАМЕРЯТ,ЗАЩОТО НАДУПЧИХА ПОЛША И СЕ ОКАЗА ЧЕ НЯМА НИЩО И СИ ТРЪГНАХА.КАКВО ЩЕ ПРАВИМ АКО НЯМАМЕ ГАЗ ТЪПИ РЕФОРМАТОРИ,ТЪПИ ГЕРБЕРИ,АЗ ЩЕ ВИ КАЖА ЩЕ КОПУВАМЕ ГАЗ ОТ ЮЖЕН ПОТОК ПРЕЗ ТУРЦИЯ,НО ПО СКЪПО,А ВИЕ ТРЯБВА ДА ИДЕТЕ В ЗАТВОРА ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО
  • 5 Хрисофор Карамфилов

    0 0 Отговор
    Русия нямала пари за Южен Поток през България,а има пари за по дълъг газопровод през Турция,пълна олигофрения ги гони някои наши политици.Човек нямал пари за мерцедес и за това си купил ягуар.
  • 6 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    от всички проекти на първанов ни един не се случи.бургас- александропулис се оказа неефективен и нежелан от бургазлии ,а и опасен,аец белене скъпа,а южен поток несъвместим с европейското законодателство в рамката дадена от русия.тва са фактите ,а кой квото иска да си фантазира върху темата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове