8 Декември, 2014 08:12 1 206 0

30 хил. лв. за живота на депутатите

  • депутати-
  • застраховка-
  • болнични-
  • икономика-
  • братя галеви-
  • разузнаване

Преглед на печата

Адвокати на Галеви поканени да пътуват до Сейшелите, съобщава "Труд"
Комисията за отнемане на имущество, придобито по престъпен начин изпратила покана до служебните защитници на Братя Галеви да пътуват до Сейшелските острови за разпит на свидетелите по делото за конфискация на имуществото на бившите барети Пламен Галев /46 г./и Ангел Христов-Геле /45 г./, сподели вчера кюстендилският адвокат Анани Константинов /70 г./. Процесът се води в кюстендилския съд от три години и е почти в стартовата му фаза.
От комисията настояват да бъдат разпитани 7 свидетели от Кипър, Гърция и на Сейшелските острови. С техните показания ще се установява връзката на Галеви с дружествата "Макс лимитит" и "Пи ей джи норд адамс лимитит".
"Ние няма да пътуваме до Сейшелските острови, тъй като няма никаква гаранция, че после ще ни бъдат платени разноските. Държавата е закъсала толкова много, че едва ли ще се осигурят средства за такова прескъпо посещение на адвокати до Сейшелите. Пък и процедурите са много дълги и отнемат доста време", заяви Константинов, който е служебен адвокат на Пламен Галев по това дело.

Каракачанов: Слеем ли двете разузнавания, ще ги унищожим, пише "24 часа"
Патриотичният фронт е категорично против обединяването на военното разузнаване и Националната разузнавателна служба. Това заяви съпредседателят му Красимир Каракачанов в интервю за "24 часа".
В България практиката е показала, че когато тръгнеш да сливаш две служби, унищожаваш и двете, каза той. За пример посочи ДАНС като "резултат от амбицията на Сергей Станишев да сложи похлупак на службите". От сливането произлязъл съвременен Франкенщайн, от който пострадало МВР, защото му отнели ГДБОП, загубило и контраразузнаването, от което избягали добри специалисти, по думите на Каракачанов.
След като армията е почти унищожена, да си ликвидираш и разузнаването, е върховна глупост, коментира лидерът на ВМРО. Според него в такива случаи се постъпва точно обратно - липсата на отбранителни способности трябва да се компенсира с укрепване на спецслужбите.
Не разбирам за какво са на Комисията по досиетата архивите на чуждите агенти, след като те не са български граждани, пита Каракачанов.
Според него не става дума да се скрие някой, а за това, че е възможно да изтече информация за чужди граждани, които са работили в полза на България. Една тайна знае ли се от двама човека, вече не е тайна, смята Каракачанов.

България е на 14-о място в ЕС с 1.5% ръст на икономиката, акцентира "Сега"
България продължава да се представя незадоволително на икономическия фронт, става ясно от най-новите данни на Евростат. Страната ни се намира точно в средата в класацията на 28-те членки от ЕС - на 14-о място. За третото тримесечие на годината сме постигнали само 1.5% ръст на брутния вътрешен продукт спрямо същия период на 2013 г. В същото време Румъния се развива с двойно по-висока скорост, показва европейската статистика. Икономиката на съседката ни се е увеличила с 3% за година. Полша, Унгария, Словения се радват на ръст над 3 на сто.
Всъщност повечето държави от Източна Европа, с които сме заедно в групата на по-бедните, които имат да наваксват, се справят със задачата по-добре от нас. Икономиките на Чехия, Литва, Латвия, Словения също са добавили между 2.1 и 2.6% увеличение през третото тримесечие на годишна база. Изводът е, че ако продължаваме да се развиваме с подобни темпове, още много години ще бъдем на опашката в ЕС и няма да се отървем от етикета "най-бедната членка на ЕС".

Депутатите без болнични и командировки, предполага "Стандарт"
Депутатите от ГЕРБ да не излизат болнични и да ходят командировки, когато се обсъжда бюджетът в пленарна зала, иска ръководството на партията в парламента.
От понеделник Народното събрание започва серия от извънредни заседания по финансовите закони на държавата. От мнозинството са си поставили за цел първо четене на законопроектите да приключи във вторник. А веднага след това да започнат заседанията на ресорните комисии по предложенията преди второ четене.
Бюджетът трябва да е гласуван до 23 декември и всички отсъствия до тогава са забранени, гласи най-новата заповед на ръководството на ПГ на ГЕРБ. Заради крехкото мнозинство и риска от парламентарни хватки от страна на опозицията в ГЕРБ са въведени драконовски мерки за дисциплината в пленарна зала, признаха редови депутати.

30 хил. лв. за живота на депутатите, акцентира "Монитор"
Депутатският живот струва 30 000 лв. Това става ясно от обявена обществена поръчка от администрацията на НС за групово застраховане на всички 240 народни представители, както и на 11 служители в парламента за следващата 1 г. В документацията за търга изрично са изредени обезщетенията, които ще бъдат изплатени при всяко събитие, „свързано с живота, здравето, или телесната цялост” на законотворците.
Така, ако избраници починат от инфаркт или инсулт, причинени от стреса покрай работата им в НС, застрахователят ще трябва да изплати 30 000 лв. на близките. Същата ще бъде сумата и при смърт от катастрофа или от нападение при изпълнение на служебния им дълг. На по-ниска стойност са оценени евентуалната загуба на депутатски живот от заболяване или от битов инцидент - 15 000 лв. Предвижда се застраховката да покрива дори и разходите за погребение, като все пак е поставен таван от 3000 лв. за траурна церемония.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове