Last news in Fakti

6 Януари, 2015 12:32 1 756 35

Плевнелиев: Армията няма да охранява границата с Турция

  • армия-
  • охрана-
  • граница-
  • турция-
  • росен плевнелиев

В момента се изготвя план на междуведомствени групи, с който армията ще се включи в охраната на границата

Плевнелиев: Армията няма да охранява границата с Турция - 1
Снимка: БТА

Президентът и главнокомандващ въоръжените сили на България Росен Плевнелиев е против армията да се включва в охраната на държавата ни граница с Турция.

Това той заяви след тържествения водосвет на бойните знамена на паметника на Незнайния войн, който се извършва по случай Йордановден.

Президентът е категоричен, че не може да се разполагат БТР и техника по границата с една партньорска за нас държава в НАТО каквато е Турция.

Аз не бих допуснал българската армия да застане на границата, а от другата страна да няма армия, това не е добре, аргументира се Росен Плевнелиев. Държавният ни глава смята, че такова решение би предизвикало сериозен дипломатически скандал.

Идеята за участието на българската армия в опазването на границата с Турция е меко казано недобра, да не кажа, че тя може да се превърне в много сериозен външно-политически проблем за България, категоричен е президентът.

Затова и президентът призова правителството да намери правилното решение, а то е МВР да намери сили и ресурси, те да му бъдат осигурени, ако няма, за да може да се справи със ситуацията по границата, смята президентът.

По тази причина охраната на границата е в задълженията на МВР, отбеляза Росен Плевнелиев.

В последните дни на миналата година вътрешния министър Веселин Вучков поиска армията да се включи в охрана на границата ни с Турция. Идеята си вътрешният министър изложи след катастрофата на екип полицаи, при който загина служителят Асен Асенов.

Идеята на Веселин Вучков беше възприета и от колегите му в правителството. В момента се изготвя план на междуведомствени групи, с който армията ще се включи в охраната на границата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    3 0 Отговор
    "По тази причина охраната на границата е в задълженията на МВР".....Тоя чува ли се какви ги плещи???ДЪРЖАВНА граница да се охранява от полиция...пожарна...а може би и от Гражданска защита??? Къде по света държава пази суверенитета и територията си с полиция???Като са му много близки комшийте защо не си ходи при тях Роско-тапета????
  • 2 mediator37

    4 0 Отговор
    Тая Ойропа и това НАТО само тъпи закони и условности налагат.
    Сега заради простотии от сорта -тоя да не обидим, оня да не си помисли нещо, накрая ще ни клатят талибаните както си искат, ама вече ще е късно да шаваме.
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Абе как бат Бойко сложи такава шматка призидент само да излага България ! предател на БГ ! колегата е прав от коментар 1. и 2.
  • 4 gost

    2 0 Отговор
    Plevneliev m..nata ti..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    3 1 Отговор
    вкарайте го в затвора да видите как бързо ще го омъжат за някой с по голям да му съдере задника ! затова и заслужава! тоя е.. м...та на държавата !
  • 7 кмета

    2 2 Отговор
    а ми то няма армия има 3000 гЕю и алкохолици те нямат никаква мисъл обаче личната охрана на боко тиквата е 399,999 хиляди както в америка
  • 8 Тошо

    2 0 Отговор
    Да държавната граница е редно да се охранява от армията - това е навсякъде само при нас е наопаки !!!
    МВР да си гледа нещата вътре в държавата !!!
  • 9 Мазо

    1 0 Отговор
    Напълно съгласен с Тошо !!! Вместо армията да я пращат на разни мисии тук и там да седи тука и да пази границата с Турция .Сега има нужда държавата.
    МВР - да си оправя вътре в страната щото има какво да се прави мисля, а ????
  • 10 Зоро

    1 0 Отговор
    Нашио "президент" меко казано е по добре да не прави никакви изказвания по темата армия ( ами май по-добре за всичко) и само да чака да му мине мандата и да си бега дома. Голем е смешник и толкова олеква с такива работи дето се изцепва ,че .....немам думи. То къв президенто такава му и държвата...
  • 11 Майтапа

    0 0 Отговор
    Прав е човека. 8-) Даже мисля да махнеме и МВР от границата щото "обиждаме" тея дето искат да ни дойдат на "гости" ^_^ иначе как ще се оправи демографския проблем у нас ? (:-) !!!
  • 12 шопа

    0 1 Отговор
    Абе щот се заядете с човекот. Он има ИДЕИ .....
  • 13 Пото

    1 0 Отговор
    Требе си ограда и тва е . Щото после нема ЕВРОПАТА да до е да оправя бъкиите на тоя и оня. Ние се да сме добре с тия и с ония и българският интерес го няма никъде. Никой не го е грижа за страната , а какво шел да си помисли тоя и или оня .
  • 14 Резила

    1 0 Отговор
    Голем "БИСЕР" е тва .Кефи ме. Най-добре е армията да не прави нищо само се харчат излишни пари.
  • 15 Весо

    2 0 Отговор
    Немам слова. Демагогията е пълна.
  • 16 Жельо

    0 1 Отговор
    Абе да увеличават състава на Гранична полиция и това , какво се мотат.
  • 17 Фейса

    2 0 Отговор
    Докато се наумуват кой да пази границата тя държвата се напълни с народ .
  • 18 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Ако има отвъдно как са Левски....Ботев....Караджата....Ако имат сила - нека направят нещо за БЪЛГАРИЯ защото явно ние не можем!!!Вече вярвам във всевисшието защото това тук някои хора ще продадат род и родина за по-малко сребърни грошника от Юда !!!
  • 19 Мазо

    0 2 Отговор
    Толкова приказки и шум - да седнат и да се разберат иначе ще сме като разграден двор....
  • 20 Мали

    2 1 Отговор
    Кой беше казал: "Търпението има своите граници. Ако това отива твърде далеч, граничи с малодушие."
  • 21 Мъзело

    0 1 Отговор
    Велик ни е президенто !!!! Страшно становище са му написали .
  • 22 тошибиян

    0 0 Отговор
    правилно нека сот да я охранява мухахахахахаа
  • 23 Румен Янев

    2 0 Отговор
    Спи БЪЛГАРИНО ...СПИ както ти е насадено !!! Спи и да не ти пука че 500 години са период който заслужаваш ....Спи ...ама мини през Батак за да видиш дядо ти с дупка в главата-ама какво ли ти пука...ти си над тези неща - нали БЪЛГАРИНО... в смисъл Турция е в НАТО и ни е приятел - ама те ни мислят доброто де - само дето от ЮРЪП не ги приемат щото не са баш европейци ама какво ли ви пука ....Алооо вие БЪЛГАРИ ли сте или някакви продажници като тези дето са на колене пред Меркел и оня църния илюминат - хамериканец...ОСВЕСТЕ СЕ БЕ
  • 24 марио

    2 0 Отговор
    тряя да яде дървото тоя къв президент е
  • 25 Янкс

    2 0 Отговор
    Най-много полицаи на глава от населението в целия ЕС, а тези които охраняват границата му трябвали заради крими контингента. Другите какво правят бе карикатуро?! Дай да продължаваме да се заливаме с всякаква сган, малко са ни циганите...
  • 26 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    НЕДОРАЗУМЕНИЕ! Най-слабия държавен глава на майка България за цялата й история.
  • 27 заро

    2 0 Отговор
    абе голем резил е - две думи нема.
  • 28 Тошо

    2 0 Отговор
    Мнооо слаб-б-б-б-б е завалията.....
  • 29 Трактора

    2 0 Отговор
    За мене си требе дисциплина на границата и тва е.
    Ограда,дувар или трап да копат ама тва требе да престане мотане.
  • 30 Серж

    0 2 Отговор
    Граждани немате никакво уважение. Бива ли такива работи ?!?
  • 31 мутрата

    2 0 Отговор
    Уважение се изпитва към Личност бе !!!
  • 32 Пламен Бакърджиев

    0 0 Отговор
    Навремето граничарите да не бяха от МВР. Никой не е казал, че трябва да си пазим границата с тежка техника. Човешкия фактор е достатъчен независимо от кое подразделение е.
  • 33 гост

    0 0 Отговор
    Надявам се някой от блиските му на тоя шматарок да прочетат коментарите . такъв предател България никога не имала .тоя смешко предава България за стотинки ! американска подла мишка ! Тоя гей не служил и за армия ми говори .шматка
  • 34 ВГЗ

    0 0 Отговор
    "Не стреляйте по музиканта, той толкоз може!"
    На гол гъс, ний дори не можем да сложим и чифте пищви.
    С какво ще им платят на граничарите, с какво ще ги хранят, как ще ги осигурят битово. България е съдрана торба. Като беден роднина който на никого не потрябвал. Днес чакаме на помощи от ЕС за земеделие и животновъдство-ами че то туй на нас ний е било някога най-голямята сила и слава а сега и там сме КИРПИЧ-БЕТОН. Може би Ген. Михо Михуев да предложи идея, нали бе съветник на Пепо Стоянов по нац.сигурност. Министри, Генерали, съвеници, комитети, сите са едни Доню Доневски герои " УМНО СЕЛО" от поредицата ТРИМАТА ГЛУПАЦИ, те това са нашите Генерали без ЮНАЦИ. Добре че ГОСПОД ДЪРЖИ ПОЛОЖЕНИЕТО.
  • 35 ВГЗ

    0 0 Отговор
    А бе началник ли е - Е.и му м..ката - УВАЖАВАЙ ГО!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове