Last news in Fakti

17 Януари, 2015 09:03 1 733 4

Искат да махат затвора до живот

  • затвор-
  • присъда-
  • бойчиновци-
  • бсп-
  • лекари-
  • учители-
  • гуча

Преглед на печата

Искат да махат затвора до живот, тревожи се в. „24 часа“

Доживотният затвор без право на замяна да отпадне с промяна в Наказателния кодекс. Тази позиция застъпи заместник-министърът на правосъдието Петко Петков в интервю за “24 часа”.

Той обясни, че при такова наказание затворникът нямал стимул да се поправи, а това можело да доведе до загуба на човешкия му облик. Петков обаче посочи, че доживотната присъда с право на замяна трябва да остане. Така наказанието може да бъде заменено с 30 г. затвор, след като осъденият е излежал 20 години.

По-евтини почивки заради срива на петрола, пише в. „Труд“

Цените на екскурзиите вече са поевтинели с между 10 и 15% заради по-ниската цена на петрола на световните пазари. Това съобщи пред „Труд" Гриша Костов, управител на „Алфатур".

По думите му намалението е по-малко от това на самите горива, защото те влияят основно върху транспортните разходи. „Цените на хотелите, както и на останалите плащания по почивката са без промяна", обясни Костов. По думите му колкото по-далечна е дестинацията, толкова по-евтино в сравнение със същия период на миналата година ще излезе почивката.

Българска розова вода стана хит в Берлин, разказва в. „Стандарт“

Българската розова вода стана хит на изложението "Зелена седмица" в Берлин, което се провежда за 80-и път. България участва на него за 26-а поредна година със свой собствен щанд, където 13 фирми излагат своите продукти. Асортиментът включва биотелешко месо в буркани, биовина, млечни продукти - сирене, кашкавал, млека, храни по традиционни местни рецепти като "Панагюрска луканка", филе "Елена", роле "Трапезица". Освен това има плодови напитки, компоти и сладка. Българската розова вода обаче е една от атракциите за посетителите на изложението. Тя е изключително полезна за кожата.

Цели райони са на помощи заради ниска заплата, прогнозира в. „Монитор“

Ниската минимална заплата стимулира хората да не работят и да разчитат на социални помощи. Това стана ясно от думите на министъра на труда и социалната политика Ивайло Калфин пред представители на Европейската комисия вчера.

„В България има цели райони, които се издържат от социални помощи и не са стимулирани да работят, защото само допреди Нова година нетната минимална работна заплата беше под прага на бедността“, обясни Калфин. От началото на годината най-ниското възнаграждение у нас беше увеличено от 340 лв. на 360 лв, а на 1-ви юли ще нарасне с още 20 лв. По данни на социалното министерство в момента 170 000 души или 8% от работещите се трудят срещу минимална заплата. Според вицепремиера по социалната политика увеличението на най-ниското възнаграждение е от ключово значение за икономиката на страната.

Вноските за втора пенсия ще могат да отиват в НОИ най-рано през март, отбелязва в. „Сега“

Най-важната от приетите спешно в края на миналата година пенсионни промени - правото на избор за втора пенсия между НОИ и частен универсален фонд, няма да влезе в сила в следващите месеци. Това стана ясно вчера след първа среща за пенсионната реформа между вицепремиера Ивайло Калфин и политическите сили в парламента. Въпреки че законът вече е в сила, новите текстове на практика не действат, тъй като не са приети необходимите за това подзаконови нормативни актове. В същото време ГЕРБ се кани из основи да ги промени.

Затвор за нашите деца, анализира в. „Капитал“

Изпарителят. Това е порутеното сиво хале, разположено в двора на поправителния дом в Бойчиновци, където са котлите на отоплението. 
В полумрака, до очуканата чугунена мивка, сред миризмата на нафта, е първото място, където се въвеждат новобранците. 
Събличане чисто гол. Изкъпване със стърчащия от стената маркуч, пригоден за душ. Принудителна прическа – нула номер. Дрехите се отнасят в съседното помещение, където има нещо с вид на крематориум. Това е изпарителят – от него идва името на цялата сграда. С него се "дезинфекцират" дрехите на новобранците.

Кинтекс“ изнесе оръжие за $51,8 млн , разкрива в. „Преса“

България е изнесла оръжие за 51,8 млн. долара за азиатския пазар през 2014 г. Това се вижда от отчет на държавната компания „Кинтекс“ до Министерството на финансите. Фирмата има сделки за боеприпаси и въоръжение с Индия, Алжир, Египет, Етиопия, Тайланд, Бангладеш и други държави.

Най-крупният договор на дружеството бе сключен през 2012 г. и е с министерството на отбраната на Индия. По него само през миналата година са извършени доставки за 21,9 млн. долара. Експортът за Алжир е 25,4 млн. долара, като по този договор се изнасят и авиационни боеприпаси.

Банско става балканска Гуча за нов фестивал, пресмята в. „Новинар“

Оркестри с тръбачи и музиканти от почти всички съседни страни се събират това лято в Банско за старта на първия по рода си у нас балкански фестивал "Бохеми".

Досущ по тертипа на култовата сръбска Гуча в града под Пирин ще има не само песни, но и вкусни балкански гозби, част от кулинарната програма на събитието. Фестът ще се състои на 26 и 27 юни и ще бъде с вход свободен на централния площад пред общината в Банско.

Социалистите търсят сближаване с учители и лекари, разкрива в. „Дума“

Сближаване с учителското и лекарското съсловие ще бъде един от основните приоритети на БСП. На първата си за 2015 г. среща с областните председатели на социалистическата партия лидерът на левицата Михаил Миков призова да се търси контакт с тях, както и да бъде засилен приемът на млади членове.

Повод за диалог с учителското съсловие може да бъде взет от законодателната инициатива на БСП, свързана със Закона за средното образование, смята Миков. Комуникацията с лекарите от областни и общински болници, както и от здравните бордове също трябва да бъде подобрена. Зам.-председателят на БСП Бойко Великов предложи в някои райони да бъдат създадени регионални федерации, които да дадат възможност за сближаване с браншовите организации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Ами нали доживотния затвор е за тези непоправимите,че нали като го пуснат след 15 г пак ще убие някого,тогава....Петко Петков трябва да влезе в затвора.В най...демократичната държава има още смъртно наказание,нашите ще отменят доживотната присъда,абе много сте снизходителни към престъпниците бе....То има една поговорка ГАРВАН ГАРВАНУ НЕ КЪЛВЕ ОКОТО.
  • 2 вай вай

    1 0 Отговор
    То не стига че ще си е жив до края на живота си на топло с три пьти ядене и обслужван отвсякьде ами щели да махат доживотния затвор-поредното бьлгарско недомислие-даже смьртна трябва да бьде-само хрантутим престьпници и убийци-щял да се загуби човешкият му облик-та той ако го имаше няма да е такьв-трябва да е валидна и поговорката-око за око-зьб за зьб.
  • 3 Монго

    0 0 Отговор
    Да го махнат затвора "до живот" и да го заменят със затвор "до смърт", к*ъв им е проблема
  • 4 автомобилист

    0 0 Отговор
    На осъдения до живот един куршум и се свършва там ,дори и много крайно ,какво ще го издържаме и храним цял живот.Той да не е мислил за човешките права на жертвите си?





Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове