4 Февруари, 2015 11:08 17 440 93

Депутат: Ромка на 16 г. с 3 деца взима около 1500 лв. помощи

  • султанка петрова-
  • илия илиев-
  • ромка-
  • деца-
  • помощи

Не може да ги осъждаме. Това е право и избор на начин на живот, заяви друг депутат

Депутат: Ромка на 16 г. с 3 деца взима около 1500 лв. помощи - 1
Снимка: Нова телевизия


„Изследвания и анализи на Центъра за демографска политика сочат, че една ромка на 16 години, която има три деца, взима около 1500 лева помощи”, заяви в Нова телевизия д-р Султанка Петрова, депутат от Патриотичния фронт.

По думите ѝ тези малолетни майки имат право на около 21 вида помощи.

„След като една майка на 16 години с три деца взима по 1500 лева кое да я мотивира да работи, да се учи и да се развива”, запита д-р Петрова.

Тя подчерта, че тези пари не идват само от детските надбавки, а и от други плащания.

Според нея обаче е важно и въпросът какво поколение оставя една малолетна майка, тъй като голяма част от тези деца са недоносени.

Идеята бабите да не взимат пари и за това, че са баби, и за това, че са майки, беше изговорена и от вицепремиера Ивайло Калфин.

Петрова обясни, че Патриотичният фронт подкрепя тази идея.

„Винаги сме били за това да се установи един тридетен семеен модел в България. Това е заложено в нашата програма. Настояваме и да се изработи дългосрочна програма, свързана с демографската катастрофа в България. Едно от нещата на които слагаме акцент е – децата раждат деца”, заяви д-р Петрова.

Според депутата от ДПС Илия Илиев предложенията за реформи противоречат на 4 члена от Конституцията.

„Не може да ги осъждаме. Това е право и избор на начин на живот”, заяви Илиев.

„Природата решава дали е дете”, допълни Илиев.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лъчо

    11 1 Отговор
    Е, щом природата решава, природата да им дава помощи...
  • 2 Piligrim

    8 0 Отговор
    Предложение:Депутатските заплати на ДПС+бонусите за помощи на тези семейства! При 350 лв. минимална заплата-помощи 1500 лв!

    Е,НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
  • 3 БенЧлен

    6 0 Отговор
    ДеПеСарите веднага притеснени да не изгубят вотчетата си от мангалята... Ей затова никога няма да има оправия, неконституционна партия ми цитира членове от българската конституция! Трагедия братя и сестри, трагедия ... Преди беше трагикомедия, но вече наистина не е смешно.
  • 4 терминал 2

    5 0 Отговор
    След някоя и друга година,като започнат и бежанците да гласуват за ДПС, ще има да си мечтаем за българско правителство!
  • 5 РАБОТОДАТЕЛ

    9 0 Отговор
    ЗАЩО ГО НЯМА СЕГА ФЮРЕРА
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 456

    5 0 Отговор
    Само когато правителството започне да ги плаща по 25 на глава като чакали тогава ще се оправи тази държава!
  • 8 999

    4 0 Отговор
    Плъхове.
  • 9 lost paradise

    5 0 Отговор
    е сега като е българско правителството защо не ги орежат тия простотии? значи пари няма за нищо, а м...лите по 1500 лева и се редят на гишета на които кротко си работят женици за по 300 лева и дават на неграмотни по 1500. мисли си народе как твоите пари от данъци отиват при м...лите. после други тарикати използват напрежението отново за лични цели. промяна на избирателната система веднага, смъртно наказание да изчистим боклука, доживотни затвори без право на обжалване , политиците под лупа и без имунитет. моята майка е пенсионерка и е със 180 лева пенсия инженер завършила МЕИ с медал за отличен успех. доволен съм, че имам възможност да и помагам малко финансово. и това правителство не е българско щом допуска това. всички тръбяха как искат да оправят държавата и сега всеки дърпа чергата към себе си. а държавата е една би трябало и целта да е една. подобряване живота на всички без компромиси. трябва да се отървем от резаците явно и да.......... май ни трябва фюрер.
  • 10 Vito

    4 0 Отговор
    Е т'ва е ! М...л да си в тази държава !!!
  • 11 гост

    5 0 Отговор
    Добре, толкова е просто, да дадат извадки и примери, как се стига до тези суми, или са просто теоретични.
    Това може да се достигне само ако и трите деца са инвалиди, нормалните детски и социални добавки за безработни и социално слаби са до 300-400 лв, за какви 1500лв говорят, никой на никого не обяснява. Това е отвратителна политика и насаждане на омраза от страна на правителството към циганите. И аз не ги харесвам, но да си им засилят социалните органи по махали и да разпределят по колкото е нужно на всеки да преживява, а не да живее в охолни обстоятелства.
    Ако не са инвалиди децата, а са освидетелствани като такива, то да хванат лекарите и да ги осъдят за размера на преведените суми, прости са нещата, усложняват се умишлено.

    Коментиран от #79

  • 12 Учуден

    2 0 Отговор
    Интересно в тази държава има ли закони? И как те се спазват? Какво означава "право на избор на начин на живот"? Аз мога ли да си избера начин на живот "отстрелване на тъмни субекти"? И за да не скачат някои защитници на "права" - под тъмни разбирам "тъмни" дела. Друг е въпроса, че на много мургави са им "тъмни" делата.
  • 13 Красо Зелето

    3 0 Отговор
    Не е виновен този който яде баницата, а този който му я дава. Иска си влизане със взлом в парламента, и яко напалм, да се усетят до къде са стигнали нещата. То бива анархия, ама чак толкова. За всичко са виновни тия горе в парламента. А ние също сме виновни, че търпим, м...ла да не плаща ток, и да взима помощи.
  • 14 Българин

    4 0 Отговор
    Първата работа е забраняване на противоконституционната етническа партия ДПС.
    От там нататък да се търси отговорност на родители които позволяват децата им да имат сексуални контакти на 12 години и да раждат деца.
    Говорят ни за педофили и не знам си още какво.А когато някоя 12 годишна роди това било зова на природата.Като искаш да живееш като животно хващай гората и живей.Щом искаш да си член на обществото ще спазваш правила.
    Щом нямаш завършено средно образование,никога не си работил,не плащаш данъци нямаш право да гласуваш и да определяшсъдбата на тази държава.
  • 15 Българин

    4 0 Отговор
    Щом противоречи на конституцията значи е незаконно! Има племена които са канибали и това ли ще е законно ако някой от тях доиде да живее в България ?!?!?!?!
    Не може дете на 12 години да ражда, това се води изнасилване и е подсъдимо от закона, тези деца са деца са малолетни те нямат ценностна система камо ли да възпитат деца, това е повече от скандално и никой не обръща внимание на този огромен проблем!
    Ако такава е ценностната им система да си ходят в М....лия....... вярно няма такава страна. Както и няма европейска държава в което да е нормално 16 годишно дете да е майка на 3 деца!!!!!!!
  • 16 eng

    5 0 Отговор
    Живеем в най хубаваото място на света. Най хубавото за всички с изключение на българите.
    Моля гласувайте и на следващите избори
  • 17 dulo

    4 0 Отговор
    „Природата решава дали е дете” За циганите и на 9 години да роди -природа ще реши-педафилско дЕпЕсарски истории. Кой плаща -българина.
  • 18 123

    3 1 Отговор
    Да ще гласувам.няма да гледам как турци и цигани масово гласуват,а българина се прави на интересен-няма за кого.Кат няма за кого ще търпиш циганско турско управление.
  • 19 незнайко

    3 0 Отговор
    Всички знаем приказката за лисицата и печката. Веднъж пусната в къщата ще те изгони от нея. Това става в парламента и в БЪЛГАРИЯ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    0 4 Отговор
    А за помощите 1500 лева е за година.
  • 22 ХХХ

    4 0 Отговор
    Как на 16 години к..вол*к ще има 3 деца и защо за Бога да им плащаме социални от нашите осигуровки? Че те циганите живеят по-добре от нас българите. Егати парадокса, егати държавата. После защо младите хора искаме да се махнем в търсене на по-добър живот. Ами много лесно, защото българските управляващи не мислят за развитието на българина и за подобряване начина на живот, ами приоритет са им далаверите с м...стите.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    3 0 Отговор
    ЕС и демокрация две взаимно изключващи се понятия. "Не може да ги осъждаме. Това е право и избор на начин на живот”. Какъв избор какъв начин ? Като си намерят държавата да правят каквото си искат. СЕГА ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ И ЩЕ СПАЗВАТ НЕЙНИТЕ ПРАВИЛА. Депутатите да се вземат в ръце, намират се в БЪЛГАРСКИ парламент.
  • 25 Klozet Fekalov

    3 0 Отговор
    ...Хора не се гневете,зад компа, а вземете по един циганин ритнете....:)....стига толкова рими....:)....,ако не се говори само а вземат малко от малко да се понабиват тия м....ли,няма да е така......
    А за политиката,няма какво да се говори....,хората са го казали НАИ-ТОЧНО..........ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ.......
    -бездушен народ = мършави управници.......,няма как да дойдат по-добри......
  • 26 Съдията

    2 0 Отговор
    Това е ПЕДОФИЛИЯ... каква конституция какви 5 лв.
  • 27 fsdsf

    6 0 Отговор
    „Природата решава дали е дете”, допълни Илиев.
    Тогава природата да реши кой ще оцелее. Всички помощи трябва да бъдат спрени. Не може цялото общество да плаща за създаването на неконтролируема популация от паразити. Който се труди и плаща данъци, образова децата си и създава толкова деца, колкото може да възпита като нормални граждани - няма да има нужда да получава помощи. Обществото трябва да издържа само хората в неравностойно положение които с недъг или поради инцидент или заболяване са загубили работоспособността си. Всички други паразити - да чакат природата да реши трябва ли да живеят.
    Не е луд този който яде баницата.
  • 28 baiganio

    0 3 Отговор
    abe xora koi im dava 1500 lv na ciganite na mesec ako za tova govorite tovae za edna godina viee normalniliste ako si mislite che tia parisa na mesec. tova e balgarina mrazi vsichko okolo sebesi i zavijda na vsekigo tovamue v krvtazatovasa samotni i rajdat po edno dete na 40 50g. rajdat no vse ciganite i turcite a sega veche i siriicite saim vinovni abe bai ganio sie bai ganio otkradnalisa darjavata s miliardi s ximikal ot KTB ot BDJ ot dds ot evro programi oshte ot kadeli ne miliardi sa ot kradnati ot balgaria zatova e na tova dereje darjavata ot kratci i izmamnici i vkarvat po niakoia intriga che ciganite turcite i taka naroda pochva da mrazi cigani turci i veche i siriici ate v sashtoto vreme si praviat igrite v parlamenta i dalaverite tovae vsichko politika na niakoi takamue udobno da vodi takava politika sas sigurnost niama dae na nikoi priatno ako po sveta se darjat s dalgarite daka kakto te se darjat s ciganite s turcite is dejancite tuk v BG nikade po sveta go niama dane iskat dejanci v uchilishte v koiato i dabilo darjava i rasova diskriminacia zashtoto toie e ciganin turchin i siriec i tesa vinovni za darjavata i po zatvorite lejat za kokoshka iza po 50lv. a onia deto otkradnaxa darjavata sa si na vn isi jiveiat kato ceree i daje gi oxraniavat.a kolko bg sa po evropa i vzimat socialni pomoshti i izmisliat vsiakakvi sxemi za dalaveri no ciganite vsichki po edin znamenatel tovae baiganio trgnal da stava evropeec po evropa xorata ne razdelat xorata i ne mraziat i nesa zlobni zatova sa evropeici no tuk v BG SA bAIGANIO MRAZI VSICHKI.

    Коментиран от #61

  • 29 Атанасова

    5 0 Отговор
    Уважаеми Г-н Илиев, не цитирайте само 4-ри члена от Конституцията. Бъдете обективен. Искам да Ви попитам ако Вие бъдете с едно малолетно или непълнолетно момиче не Ви ли грози опасност от някой "член от НК или НПК"?! Това чисто юридически....:) Що се отнася до морал, до ценностна система, до права и свободи в гражданското общество...кой има повече права...ние- които работим, плащаме данъци, такси, осигуровки или онези за които Вие твърдите.."природата решава" Семейството се планира!!! А, и ако нещо не е желано има начин и време да се реши по мед.път в рамките до 3 месеца.
  • 30 999

    3 1 Отговор
    Хора какво се оплаквате това им било заложено в етноса а по добре ли щеше да е ако им беше заложено канибализма и Българите я с картофки я със спанак и на тих огън.
  • 31 ДЕЛЯН

    5 0 Отговор
    ЧУЛИЕ НЯКОЙ НЯКАДЕ ЦИГАНКА ДА РАЖДА ИНВИТРО това е все едно да видиш циганин в учебна кола????????????
  • 32 Maks

    4 0 Отговор
    Е това е ! Тъй като живея в ро(И)мски квартал ще ви цитирам разговор на опашката докато чаках да подам документи за детските -" колко станаха твоите деца ма " пита едната -" е па 8 са вече ,душа" -отговаря другата " ееее много ма " казва първата -" е нали трябва да помагат ,па и помощи трябват ,ма душа" а децата ги пускат да ровят по кошовете за боклук ! Държавата трябва да измисли как ще спре тази "природна" напаст да се размножава безразборно и неконтолируемо , че нещата не отиват на добре !
  • 33 хидко

    7 0 Отговор
    Щях да пиша същото. Ако ще решава природата, тогава по-силния ще просъществува. Влизам в гетото почвам да режа глави и докато не свърша с последното хайванче, няма да спирам. Тогава какво - тогава ще ревне, че природата не може да решава, а трябва да сме цивилизовани. Е, ако искаш цивилизация, съобразявай се с правилата й, а не тези на природата. А правилата на нашата цивилизация са - създаване на деца, които да могат да бъдат пълноценни социални единици, а не да остават на ниво скот, както каза министъра на здравеопазването.... И ред други неща.
  • 34 Буден

    6 0 Отговор
    Гнус ме е да коментирам!Това е пародия на държава!
  • 35 Кобрата

    8 0 Отговор
    E*ахти смотаната държава. На българските майки им дават по 350 лева, а на м...лите по 1500лв. Или по 500 лева на м...лче. Ами те вместо да ги мотивират да учат и да работят те ги мотивират да се е**т, това е просто жалко. Циганите ги е**т, а на българите държавата им е***а м...та от работа и пак не плащат като хората.
  • 36 Бате Цецо

    7 0 Отговор
    Има решение и то е елегантно - Да се въведе таван на помощите, както е при пенсиите.
  • 37 todor

    6 0 Отговор
    предлагам референдум по въпроса за помощите
  • 38 МАК

    7 0 Отговор
    А защо българските майки не ги вземат тия пари? И ние чакаме пари за заплати да има. Парите ги получават хора дето един ден работен на държавата нямат и един внесен лев у НОИ. РЕФЕРЕНДУМ. Имаме право като данъкоплатци на мнение. А пък ако кажат, че парите им били от разни международни фондации, да не се вземат никакви пари докато не си платят тока и водата и данъците. Аз ще плащам скъп ток заради тях, а те ще плющат пържолите. Баси социалната държава. На българите им е нарушено конституционното право за равноправие. Циганите се борят само за привилегии. РЕФЕРЕНДУМ.
  • 39 wulkan

    1 1 Отговор
    Ми да оставим на природата тогава.
  • 40 Живко Георгиев

    6 0 Отговор
    "депутата от ДПС Илия Илиев" - СЕ ДОКАЗВА КАТО АБСОЛЮТЕН М...МНИК
  • 41 antirom

    5 0 Отговор
    всичко за циганите,а за пенсионери,български майки,майки студентки няма-те това е личен избор-този депутат на бесилото
  • 42 НА САПУН

    6 0 Отговор
    ТОВА Е МЕКО КАЗАНО ГАВРА С БЪЛГАРИТЕ! ДОКАТО ХОРА СЕ ТРЕПЯТ ОТ РАБОТА ЗА 300ЛВ НА МЕСЕЦ И НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ТОКА И ВОДАТА, ЦИГАНИТЕ СЕ ПЛОДЯТ И ОГРАБВАТ САМИТЕ НАС, НО ТЕ НЕ СА ИЗЦЯЛО ВИНОВНИ, ВИНОВНИ СА ТЕЗИ, КОИТО ИМ ДАВАТ БАНИЦАТА. МРЪСНА СГАН ПОЛИТИЦИ ВСИЧКИ СА ЗА ПУБЛИЧЕН РАЗТРЕЛ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА! ХОРА, СЪВЗЕМЕТЕ СЕ, СЛЕД 10ГОДИНИ НЯМА ДА ОСТАНАТ БЪЛГАРИ И ДЪРЖАВАТА НИ ЩЕ СЕ КАЗВА "ЦИГАНИЯ".
  • 43 Младен Аир

    4 0 Отговор
    Браво на управляващите ама в кавички,просто нямам думи!!!
  • 44 Ако щете

    5 0 Отговор
    За да няма дискриминация и да е еднакво за всички да се премахнат всички детски и помощи. Да няма нито за цигани, нито за българи, нито за турци.
    На семействата с деца да им се възстановяват част от платените данъци, т.е. да се дават пари за деца само на хора, които имат принос към системата. Ако си платил сто хиляди лева данък за една година и имаш сто деца да ти ги върнат всичките пари.
    Нека някой да каже, че това е дискриминация.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 onq s konq

    5 0 Отговор
    Хитрото ДПС май успя да прилапа на 100% циганите эа електорат.Като раэвърже и кесията на следващите иэбэри,нищо чудно да се окаже и първа сила!
  • 47 exodus

    3 0 Отговор
    Напълно съм съгласна с "Ако щете".Тази практика съществува в някои държави-възстановяване на данъци или опрошаване да го наречем, за родители с деца.Така е най справедливо.Който има принос към системата-получава,който няма да си прави сметка колко деца да създава.
  • 48 работещ българин

    7 0 Отговор
    До кога ще хрантутя циганетата, а моите деца ще лишавам от много необходими неща?
    Как да стана и аз циганин?

    Коментиран от #66

  • 49 999

    6 0 Отговор
    Аз предлагам щом се роди м....сар да играе ножицата клъц и готово.

    Коментиран от #59

  • 50 Хитлер

    6 0 Отговор
    Какво значи не можете да ги осъждате бе? Българка като роди дете и не я искат повече никъде на работа. На циганите трябва да им се дават помощи само за първо дете от там нататък ако са безработни да се оправят.Докога цяла България , ще им плаща на тези м...сти да се развъждат?
  • 51 gospodinvie122013

    2 0 Отговор
    Този депутат ще да е и той циганин,щом сравнява плоденето на малолетните циганета за решение на природата,да вземе да прочете Наказателния кодекс и да се усведоми по въпроса. Докато има такива като него в парламента,няма да има равноправие в тая държава.Това,че са малцинство не означава, че може пожизнено да се възползват от привилегии,които и без това не заслужават.Щом не се образоват,не работят,не си плащат данъци,ток,вода и др.да им се спират помощите и повече да не им се отпускат
  • 52 Venci Neykov

    3 0 Отговор
    Циганин да се наричам , първа радост е за мен .Продължавайте да не гласувате българи!?

    Коментиран от #55

  • 53 SAMO BG

    0 1 Отговор
    abe vas nikoi neva vichda miliyoni imate samo golemi udari pravite po 5 apartamenta imate edin vash ofis nanas cqlata kishta neni pravi toklova benzino stanciii imatee hoteli imatee po selata kishti si imatee samo za malcinstvoto govorite sichkite ot vas rabotat zashtoto za vas ima rabotaa no nqmadaee za mnogo skoro sichki firmi shtesa turski tuk oshte 5 godinki samo govorite za maichinstva pomoshti akoo neee malcinstvoto vBG nqma dase otpuskat miliyoni v bg pokrai nas i viqq lapatee
  • 54 nasencetyy

    2 0 Отговор
    цял живот така си я карат..на гърба на другите

    Коментиран от #58

  • 55 ме (като гост)

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Venci Neykov":

    Ние гласуваме за различни партии по убеждения, а интегриращите се гласуват само за една единствена!
  • 56 Гост

    1 1 Отговор
    Пак ни промиват вече промитите мозъци с откровени лъжи.
  • 57 Тит

    2 0 Отговор
    Този депутат е чист циганин от Костинброд!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #59 от "петър":

    Ти в коя държава живееш? Като не ти харесва напусни. Никой не те държи насила. НО ДА ОБИЖДАШ НА БЪЛГАРИ НЕ СИ ПОЗНАЛ. Това не е твоята държава.

    Коментиран от #63

  • 61 петър

    0 1 Отговор

    До коментар #28 от "baiganio":

    напълно сам съгласен с теб и се радвам че каза истината. докато тия останалите дето са обиждали ромите са луди и прости. 1500 е за година така сие. а всеки българин дето се возят в черните коли от каде имат пари ааа искам дами отговорят тия българи дето са толкова простив ромите. карат коли за по 1 милион пак за тях няма съд и никои неги закача.

    Коментиран от #72

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Николай Николов

    0 1 Отговор
    Ами БСП и ДПС работиха толкова много за да могат да уредят циганите така и сега се изучиха и си живеят живота а когато нещо не им хареса веднага го обръщат на расизъм и работата оправена!Да благодарим на БСП и господарите им от ДПС!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 петър

    0 2 Отговор

    До коментар #48 от "работещ българин":

    АЗ ЩЕТИ КАЖА КАК ДА СТАНЕШ ЦИГАНИН. УМРИ ОТ ГЛАД И СПИ ПО УЛИЦИТЕ И ЗАВИСИМ ОТ ХОРАТА АКО НЯКОИ ТИ ПУСНЕ СТОТИНКИ... КАК НЕТЕЕ СТРАМ БРЕ БЪЛГАРИНО
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 999

    2 0 Отговор

    До коментар #59 от "петър":

    Е да знаеш бог наказва онези които пребиват и истезават възрастни хора за 5 лева,крадат и са измамници като врачки и гледачки.Понеже сте много свестни си нямате държава писменост и говорите като аборигени и дъщерите ви стават к....ви на 10г пръснали сте се по целият свят като чума и където минете смрад и мор.И не обиждай СВЯТА БЪЛГАРИЯ.
  • 69 ИРИЛИ

    0 1 Отговор
    Българина по неволя е настроен против м...лите, нашите баби и дядовци ги бият и изнасилват по селата, крадат им зимнина и животни, улиците в западните градове за осеяни с носърчета от Бг и Румъния. Нечистоплътни, крещящи, развъдници на джебчийки, бандити и проститутки- що е то?! Хора които не желаят да учат и работят, събиращи се на тумби в малките часове, за да ограбят някой... Това са българските граждани с достъп до страните в ЕС- така ни знаят, така ни съдят! Паразити е имало и ще има, за съжаление
  • 70 Пламен Бакърджиев

    0 1 Отговор
    Изчетах всички отзиви по статията до тук. Никой не казва кой е. Всеки се крие. Така не може да се води диалог. Неправдите не се решават по този начин.

    Коментиран от #81

  • 71 евто

    0 1 Отговор
    Чл. 4. (1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.

    (2) Република България гарантира живота, достойнството и правата на личността и създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество.
  • 72 черна сажда

    2 0 Отговор

    До коментар #61 от "петър":

    Верно, има такива българи, ама са малко! Карат и черни, и бели, и сребристи, и всякакви скъпи коли. Лошото е не друго, ами това, че т.нар. роми дават подкуп, за да ги вземат за седмица на работа, после излизат в болнични или в майчинство и тъй като са голям брой, нещата излизат без кръчмаря! Това е обща каса (държавния бюджет), в която повечето роми не дават нищо, обаче черпят с пълни шепи! Аз дали съм съгласен да ми отиват парите от данъците, за да плащам на непълнолетната ромка детски надбавки, социални обезщетения, помощи и т.н.?! А?! Колко пари е внесла тя в държавата, колко аз от моите данъци?! А?!

    За етническия българин децата са резултат на планиране, тъй като ни е твърде скъпо отглеждането. Такси за детски градини, данъци, а и като имаме доход не получаваме помощи...От друга страна, ромските деца не са предмет на лукс, а средство за източване на държавния бюджет. Ето затова и се появяват малолетни и непълнолетни ромки с много деца, които да служат като инструмент за изнудване на държавата!

    Та, недей да скачаш, много отдавна трябваше да ви подгонят и вкарат по затворите за тези малолетни родилки, да ви орежат помощите и обезщетенията и т.н. Много български граждани стискаме зъби, щото трябва да храним с ниските си заплати едни паразити за обществения организъм, да им плащаме спешната медицинска помощ, а и да търпим несгодите заради тях! Всеки може да размахва брадви и вили и да се прави на мъж, ама като се събере тумба ходещи да помага. Пък и един ром какво да загуби - влиза в затвора, безплатно спане, храна, топло, вода. Българинът, който би си оцапал ръцете, си губи години от живота - семейство, кариера, личен живот, успехи...Та затова си разигравате коня безпрепятствено - хората губят много, м...стата - нищо!

    Коментиран от #74, #75

  • 73 евто

    0 1 Отговор
    и къде нарушаваме закона
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 999

    2 0 Отговор
    Сега Българина трябва да разбере защо трябва да има трудови войски и Белене?Защото такива смелчаци там излизаха по ниски от тревата .Дамусеневиди и демокрацията м...лите да се гаврят с България.

    Коментиран от #78

  • 77 Gandalf the white

    1 0 Отговор
    Хората са го измислили отдавна ARBEIT MAHT FREI.

    Пак е дошло време разделно не само за България.Дори някой да не го е разбрал все още скоро ще бъде принуден да го направи.
    Брюкселски и всякакви толерасти години наред игнорираха предупрежденията и днес сме изправени пред ужасно бедствие.
    Огромни маси “орки“ са плъзнали навред идват лоши времена,колкото по бързо се приготвим толкова по добре.
  • 78 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "999":

    Прав си, но сега е ДЕМОКРАЦИЯ. Всички злини идват от там. Връщане назад няма. Студената вода е за нас БЪЛГАРИТЕ която се налива от ЕС.
  • 79 въглищен басейн Марица Изток

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Прав си, има корумпирани лекари, които освидетелстват онзи, който си плати. Затова и близо милион инвалидни пенсии в България. Съгласен! Но някой трябва да ги хване и подведе под отговорност! Под отговорност е редно да се подведат и онези , които създават предпоставки за бременност на малолетна - има си Наказателен кодекс - подбудители, подстрекатели, извършители, т.е. не само бащата на детето на малолетна, ами и близките роднини, с чиято помощ се е осъществил фактическия състав на престъплението!

    Изобщо, всеки си затваря очите и лица без грам принос към системата на социалното осигуряване си я източват, с помощта на други лица, работещи срещу комисионна. Това не е от измислена "доброта и съчувстие", щото всички " сме хора", това е с користна цел - срещу подкуп...

    Няма ли да им секне най-после хранилката?!
  • 80 Име (като гост):

    0 0 Отговор
    Както и преди писах - м...лите са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, личните им карти, обаче са друга серия и всеки знае, че ще си навлече гнева на БХК, ДПС или ЕВРОРОМА ако реши да им прави проблем. Държавния апарат гледа на този проблем много снизходително, понеже ЕС им диша във врата с думата "интеграция" и хора като, Арлин Антонов и Стою Неделчев (Чочоолу) няма как да са удобни. И на мен ми се иска да измислят пестицид, който да ги "интегрира" ама още нямаме такъв късмет...
  • 81 вежди кирязов

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Пламен Бакърджиев":

    Крие се заради неудобната тематика! Много лесно е да те подгонят заради изразено мнение, което се е сторило някому провокиращо агресия или ненавист. Не сме равнопоставени с ромите, още повече, те винаги служебно ще си купят някого и ще плащаме солено!

    А каква дискусия, какви отговори на належащи проблеми - решенията се протакат с години, така че лошото не само е станало, ами и е невъзможно да се поправи!
  • 82 Plovdiv

    1 0 Отговор
    Ами тогава излиза, че и 16 годишните, които пият, пушат и се дрогират, също не бива да бъдат осъждани - това не е ли право и избор на личен живот?! Мафиотската, антибългарска организация дпс трябва а бъде заличена от картата на България!!!
  • 83 Справедливост

    0 0 Отговор
    Не е нужно да се съдят циганите, че се възползват от всички уредени предпоставки да смучат парите на държавата. Трябват законови решения, които да ограничат некачествената им популация, защотото този прираст е за сметка на българските граждани и нарушава естетически европейския пейзаж, към който страната уж се стреми. Интегрирането им да е така построено, че да е в услуга на образоването им, а не в безобразно развъждане.
    ...то излиза, че да си малолетна майка, многодетна майка е уникално добър бизнес! Не е редно подобен стимул. Трябват мерки, обслужващи качеството на популацията. Нека така да се подходи законово, че думата "ром" или "циганин" да не се свързва с обида или многолюдна паплач. Нека има финансови стимулации, но за показани добри резултати в общополезни сфери, вместо за безконечно люпене на диваци-бъдещи крадци, вандали и проститутки! Тогава ще се култивира от циганите само качествения потенциал, защото има такъв. Трябва да се спаси държавата от катунарските зони моментално!!!
  • 84 янко

    0 0 Отговор
    Ми отидете в махалите и ги вижте!По цял ден се подпират по оградите на слънце и се чудят какво да откраднат, никой не иска да работи а после реват ,че няма работа.
  • 85 Стоянов

    1 0 Отговор
    С удоволствие бих си дарил всички приходи за една година на Държавата ни за да бъдат извозени незабавно с влакови композиции в посока Индия , където ще си бъдат у дома ! Може и на германска баня с душове да ги закарат :))
  • 86 Павлов

    1 0 Отговор
    Крайно време е , след като всички ни казват , че сме най-бедната държава да приемем ,че като такава НЕ можем да бъдем СОЦИАЛНА в този вид, измукващ българските финанси
  • 87 delko

    0 0 Отговор
    a nie da rabotim I da plastami danaci kato dobri gragdani na taia bez haberna dargava balgaria (ciganaria)
  • 88 vitalii

    0 0 Отговор
    plni gluposti Sultankeee obesni kak gi vzima tezi 1500lv stiga ste zablujdavali horata
  • 89 running wild

    0 0 Отговор
    Наближава момента след като "органите" не искат и не могат, Ние като суверен на държавата, и възложител да вземем нещата в свои ръце! Крайно време е да се справим с м...лската паплач и да ги превърнем в роми уважаващи, и себе си, и нас (българите), и другите етноси в държавата! Назрял е момента за граждански контрол върху "циганската сметка" въобще - енергийна и социална! Няма не искам! Няма "нямам работа"! Като не Ви искат ще работите в собственото общество и Ние ще Ви контролираме. Докато докажете, че може да сте едни от нас! Това е положението. Няма работа, няма ток, няма вода (ще си носите от реката), няма помощи и др. Апелирам към всички назначени от Нас, да от Нас институции да вземат крути мерки срещу прахосването на публични средства от и за циганите! Няма ток, вода, социални и др. да им ги плащаме работещите жители на България. Народът го е казал простичко: "Който не работи, не трябва да яде"! "Влезте в гетата Вие (иституциите), за да не дойде момента да влизаме Ние"!!!
    ПП Предлагам да се започне с ограничаване на раждаемостта до две деца в полу- или неграмотни семейства без препитание. Ако трябва да се прилага и контрацептивна задължителна "терапия". Тотална забрана за гласуване от хора нямащи минимум средно образование. Давам простичък аргумент - никой работодател няма да назначи работник с по-нисък образователен ценз!
  • 90 йордан иванов

    0 0 Отговор
    БОЙКОООООООО , СПРИ ИЗТОЧВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА ОТ ТИЯ М...СТИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 91 Анархия88

    0 0 Отговор
    Къде е сега ген. Чочоолу да реши "ПРОБЛЕМИТЕ" в държавата!!!
  • 92 я съм от село

    0 0 Отговор
    докъто всички за които ходите да гласувате разчитат на циганите за да станат депутати ние ще работим за да си изхранваме циганите ,само гледайте как след някоя година не по 1500 ами по 3500 ще взимат без дори и деца да раждат
  • 93 Вуте

    0 0 Отговор
    Па, щом не сакате деца да раждат деца, издайте една заповед занапред да раждат кутрета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове