13 Февруари, 2015 11:15 1 715 12

ГЕРБ скочиха в защита на Цветанов

  • герб-
  • цветан цветанов-
  • срс-та-
  • делото-
  • защита-
  • декларация

Сатанизират го, за да ни отслабят на изборите, казва се в декларация на партията по повод потвърждаването на 4-годишната присъда на бившия вътрешен министър

ГЕРБ скочиха в защита на Цветанов - 1
Снимка: БТА

Парламентарната група на ГЕРБ излезе днес с декларация, с която защити бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и поиска справедлив процес, след като в сряда Софийският апелативен съд потвърди 4-годишната осъдителна присъда за Цветанов по така нареченото дело с 6-те „Не!!!“-та, по което той бе отказал разрешение за прилагане на СРС-та. От ГЕРБ обвиняват опонентите си, че сатанизират втория човек в партията, за да отслабят позициите й за изборите.

„Присъдата срещу Цветанов всъщност бе прочетена от председателя на БСП още в края на март 2013 година. Дни след старателно организирания и осъществен метеж, който свали правителството на Бойко Борисов от власт, на пресконференция на „Позитано" 20 беше размахан „анонимен" сигнал срещу бившия министър на вътрешните работи", заяви от парламентарната трибуна Цвета Караянчева, която прочете декларацията от името на партията.

„Анонимката беше предадена публично на правоприлагащите институции с повелята, че заместник-председателят на ГЕРБ е виновен и институциите едва ли не са длъжни просто да официализират това партийно решение. Управленски похват, познат ни от тъмното тоталитарно минало на България в периода 1944-1989 година, когато ръководството на БКП (сегашно БСП) свеждаше решенията си за безропотно изпълнение от овладените партийно институции", заявяват още от ГЕРБ.

В декларацията се посочва, че 25 години по-късно нищо в главите на “другарите от ляво” не се е променило, променили са се само банковите им сметки и личните им състояния:

„ПП ГЕРБ категорично не иска да се намесва в работата на независимия български съд. Противопоставяме се обаче на опитите съдебната система да бъде използвана като оръжие в ръцете на политически кръгове, които са готови да прекрачат всички демократични граници, за да се доберат до държавната и икономическата власт в страната".

Ето пълния текст на документа:

Парламентарната група на ГЕРБ категорично възразява срещу опитите за дискредитиране на заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Целенасочените внушения по негов адрес, които медийно-политическият кръг „Хохегер“ лансира в публичното пространство през последните 2 години, имат за цел да сатанизират Цветанов и по този начин да отслабят ГЕРБ на изборите, при които той традиционно е председател на Националния предизборен щаб на партията. И ако публичните манипулации не можаха да отслабят партията, която продължи да печели убедително всички избори, то те категорично създадоха безпрецедентен натиск върху българските институции. Натиск, който ги постави в унизителната позиция да изпълняват повелите на партийните ръководства на Тройната коалиция – БСП, ДПС и Атака, под заплахата от кадрови чистки при неподчинение.

Присъдата срещу Цветан Цветанов всъщност бе прочетена от председателя на БСП още в края на март 2013 година. Дни след старателно организирания и осъществен метеж, който свали правителството на Бойко Борисов от власт, на пресконференция на „Позитано“ 20 беше размахан „анонимен“ сигнал срещу бившия министър на вътрешните работи. Анонимката беше предадена публично на правоприлагащите институции с повелята, че заместник-председателят на ГЕРБ е виновен и институциите едва ли не са длъжни просто да официализират това партийно решение. Управленски похват, познат ни от тъмното тоталитарно минало на България в периода 1944-1989 година, когато ръководството на БКП (сегашно БСП) свеждаше решенията си за безропотно изпълнение от овладените партийно институции.

25 години по-късно, нищо в главите на другарите от ляво не се е променило, промениха се само банковите им сметки и личните им състояния. Но експлоатирането на държавните институции като партиен придатък остана. Останаха и пропагандните прийоми, с които Държавна сигурност манипулираше общественото мнение. Срещу Цветан Цветанов бяха използвани всякакви способи, които имаха за цел да внушат на непредубедените зрители, че той е подслушвал едва ли не всеки български гражданин. Обществото бе подготвяно месеци наред, че Цветанов е виновен и е въпрос само на процедура, той да бъде осъден за неправомерно прилагане на СРС-та. Правоприлагащите институции в България обаче все пак проявиха професионализъм и не „реализираха“ анонимката от „Позитано“ 20, защото единствените доказани факти в нея бяха личните данни на заместник-председателят на ГЕРБ.

Пропагандният октопод на бившите управляващи обаче не спря да пуска пипалата си към овладяването на властта в държавата. И след като постигна успех чрез аферата „Костинбродски бюлетини“, предприе нова офанзива срещу Цветанов, звучаща още по-абсурдно от предишната. Този път той беше обвинен, че е отказвал да разреши прилагането на специални разузнавателни средства. И до ден днешен, за мислещите хора и за външнополитическите партньори на България звучат необяснимо обвиненията, че един министър може да бъде обвинен в това, че е отказал да разреши процедура, за която държавата му е дала право да решава.

Подопечните институции обаче не видяха нищо нередно в това, да обвинят един бивш вътрешен министър в нещо, което е законно и е прилагано от всички министри на вътрешните работи през последните 25 години. Така се стигна и до произнасянето на осъдителна присъда, напомняща за присъдите на комунистическия трибунал, познат в историята като Народен съд.

Като отговорна политическа сила, ПП ГЕРБ категорично не иска да се намесва в работата на независимия български съд. Противопоставяме се обаче на опитите, съдебната система да бъде използвана като оръжие в ръцете на политически кръгове, които са готови да прекрачат всички демократични граници, за да се доберат до държавната и икономическата власт в страната. Настояваме председателят на парламентарната група на ГЕРБ да получи справедлив процес, съобразен с всички законови разпоредби и процедури. Призоваваме всички политически сили, както и органите, формиращи общественото мнение в държавата, да проявят обективност и да спрат целенасоченото дискредитиране на един политик, придобило формата на лична вендета, вместо на обективна оценка за работата му. А оценката я дадоха както избирателите, които продължиха да гласуват доверие на ГЕРБ, така и всички външнополитически партньори на България, които продължават да изразяват подкрепата си към партия ГЕРБ и към Цветанов в частност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 popaaaaa

    1 0 Отговор
    затворррр за тебе цецооооооооо
  • 2 хаха

    0 0 Отговор
    Като отговорна политическа сила, ПП ГЕРБ категорично не иска да се намесва в работата на независимия български съд. Тогава защо го прави. 25 години по-късно, нищо в главите на другарите от ляво не се е променило, промениха се само банковите им сметки и личните им състояния. ПП на Герб ако е честна и не се страхува, че и в тяхната ПП има хора с променени банкови сметки, нека извърви своя катарзис и да сезира прокоратурата за тези другари. Иначе не сме на партиино събрание да се порицаваме или на пазара във Филиповци. Гербери докажете своята честност към Българския народ. Чакаме официално изявление от Б.Борисов относно писмото. Ще си подвие ли опашката или всички под ударите на закона и каквото сабя покаже.
  • 3 Бай хой

    1 0 Отговор
    Тиквена партия.
  • 4 УЖАС

    0 0 Отговор
    КАКВО СКАЧАТ ТОЯ СИ Е ЗА ЗАТВОРА,САМО В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ЧОВЕК С ПРИСЪДА ДА КОВЕ ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА И СЕ ВИЖДА РЕЗУЛТАТА,ЗА 4 МЕСЕЦА 24МИЛИАРДА ЗАЕМ .ГЕРБ КРАДАТ ОТ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 9955

    1 0 Отговор
    Да види как в БГ-то съдят хора без да се интересуват дали са виновни и за какво са виновни.
    Това е просто бизнес за бивши ченгета и за хората на правосъдието.
    Смачкват хората и са си поставили такива минимални цени за адвокатски услуги,такси и какво ли още не,че наум не ти идва да се защитаваш
    Роби сме на първенютата братя..........
  • 7 брег

    1 0 Отговор
    Главното Е Разсипване на България
  • 8 дупетата

    1 0 Отговор
    Явно за Герб решението на съда не означава нищо! Те са НАД ЗАКОНА!
    Тогава за каква държава говорим? Явно Парламента трябва да изпълнява всички функции на властта. Излиза някой депутат, казва ни, че еди кой си е готин и тва е. ВЕрваме им и толкова.
  • 9 неутрален

    1 0 Отговор
    Абе Карагьоз, защо не спреш да крещиш по трибуните и да четеш малоумни декларации, този когото се опитваш да защитаваш, кого ли не осъди от трибуната на НС. Защо не се захванете на сериозна работа, ами още един като тебе днес се оправдаваше, че има пропуски и неможело да се следят как се усвояват парите от европроектите, оправдаваше се защо не е проследен проекта за стажовете, аха така Ви е добре, правите си врътки за крадене, понеже знаете, кои проекти няма да се проследят И още нещо, няма пари за увеличение на пенсии и заплати, а от днес имате увеличение на всички кияци от Парламента с по 180 лв, какво добро направихте, че заслужихте това увеличение????????????????? ЗАСРАМЕТЕ СЕ ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!ВАШИЯ ЛИДЕР СЕ ГОТВИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, нищо че се прави, че него иска, тази банкялийска тиква не случайно се сниши и ушкем укроти, а такива като тебе четат декларации продиктувани от него.
  • 10 Монго

    1 0 Отговор
    Сега ще преразгледат делото, ще открият някоя процесуална грешка и Цвъ Цвъ ще се окаже невинен, в най-лошия случай ще му намалят присъдата до три години, и ще мине условно...
  • 11 Бай хой

    1 0 Отговор
    След като вече е осъден фактически е доказан ПРЕСТЪПНИК.

    Какво може да се каже за партия управлявана от доказан престъпник.

    Вместо да се извинят на Народа за поразиите причинени от този ПРЕСТЪПНИК, те продължават сякаш не са политическа партия а умишлено събрани мошеници с користна цел.
  • 12 Хм

    0 0 Отговор
    Партийна декларация срещу решение на съд!
    Такова чудо едва ли се случва другаде по света.
    Освен може би в САЩ, а?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове