Last news in Fakti

22 Февруари, 2015 16:19, обновена 22 Февруари, 2015 17:03 1 330 1

БСП с Конгрес на Цветница

  • бсп-
  • позиция-
  • управление

Управлява ни правителство на политическата сделка, заявиха в декларация социалистите

БСП с Конгрес на Цветница - 1
Снимка: БСП

НС на БСП взе решение да се насрочи Конгресът на партията на Цветница- 5 април. На пресконференция председателят на НС на БСП Михаил Миков заяви, че основният дневен ред на заседанието ще включва две части- политическа и организационна: приемане на политическа декларация за левите стандарти и промени в Устава на партията. Той обясни, че е взето и решение за редуциране на броя на съветите към Националния съвет- от 24 на 19 и привеждането им в съответствие с парламентарните комисии, с цел да се уплътни взаимодействието между тях. Като други основни теми, обсъдени по време на заседанието, Миков посочи: актуалната политическа обстановка; приемане на оценка за 100-те дни управление на четворната коалиция; намерението на правителството за изтегляне на външен заем в размер на 16 млрд. лв.  и последиците от него за страната ни; темите и проведените дискусии на срещата на лидерите от ПЕС в Рим.

“НС на БСП потвърждава ролята на БСП като лява и национална опозиция. Националният съвет дава негативна оценка за работата на правителството на управляващата четворна коалиция през първите месеци на неговото управление.”

Това се казва в Декларация, приета от НС на БСП след проведелото се заседание на Национания съвет на партията.

В документа се твърди, че правителствената политика не допринася за преодоляване на последиците от кризата и не осигурява развитие на страната, както и че стремежът за получаване на външна подкрепа е за сметка на отстояването на национални позиции в ЕС и НАТО. Социалистите категорично твърдят, че се натоварва страната с огромен и скандален външен дълг от 16 милиарда лева, който може да ни въвлече в опасна  дългова спирала.

„Това е правителство на политическата сделка, "на живот назаем", на икономическата стагнация и на сервилната външна политика”- се казва още в документа. Социалистите категорично заявяват, че правителството разчита на подкрепа на плаващи мнозинства в парламента, които обслужват финансово-икономически интереси на определени групи и се стреми да омаловажи ролята на БСП в политическия живот. БСП подчертава, че от "затягане на коланите" по време на предишното правителство на ГЕРБ, сегашното стига до харчене за сметка на всички, включително на бъдещото поколение.

В документа се изтъква още, че отново сме свидетели на множество професионално необосновани уволнения и назначения в изпълнителната власт. “Най-голямата заслуга на правителството е фактът на неговото съществуване”- казва в заключение оценката на социалистите за 100-те дни на правителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    ...на Цветница..,ще цъфнат та ще вържат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове