Last news in Fakti

8 Март, 2015 09:30 21 761 22

Македонски вълци мутанти нападнаха Петричко

  • преглед-
  • печата-
  • македонски-
  • вълци-
  • мутанти-
  • петричко

Преглед на печата

Убиецът на Вероника – „братовчед“ на Братя Галеви, коментира в. „24 часа“

Странна суматоха настана вчера покрай новината за заловения убиец на студентката Вероника Здравкова - отговорните институции не можеха да преброят колко точно влезли в сила присъди има злодеят и въпреки тях се е разхождал в търсене на нови жертви. Една, две или може би три? Кой знае? А и оказва се, подобен факт няма абсолютно никакво значение за правния мир на България, защото бандитът си е на свобода, а органите на реда го издирвали, за да си излежал присъдата... Как родителите до края на дните си ще преглъщат сълзите, че са отгледали момиче за чудо и приказ, но са го оставили да живее в една абсолютно непредсказуема страна, в която за никого няма гаранции, че ще оцелее до вечерта. Че няма да го причака в тъмното някой нелекуван психопат или че няма да го удари смъртоносно някой рецидивист шофьор из пътищата на България, издирван и с присъди, с отнета от години книжка. Че няма да го ограби някой "известен на полицията" бандит - циганин, българин, все тая. Че няма да го пребие или направо да го убие - с ритници или с куршуми, някой "издирван" престъпник.

Докога снегът ще дава на късо, пита се в. „Труд“

От години по няколко пъти през зимата стотици населени места с хиляди хора остават на тъмно заради “неочакваните” снежни преспи през зимата. Всеки път седмици след поредната буря служители на енергото се борят със стихията, за да възстановят захранването. Защо е нужно това, ясно е, че тази система в нашите географски ширини не работи? От години ЕРП говорят за нуждата от изграждане на подземни кабели, които да заменят въздушните електропроводи, но така и всичко остава на ниво приказки. Енергото се оправдава с ниската цена на тока, която държавата му налага и оттам му намалява парите за инвестиции. Държавата от своя страна е над тези неща и продължава да мисли за грандиозни проекти като изграждането на нови ядрени мощности, хидрокаскади и стимули за енергийна ефективност. За никого не е тайна, че в 21-и век част от потребителите на ток у нас живеят като в дискотека - ту имат ток, ту нямат. Други са загубили бройката на изгорелите заради аварии уреди.

Македонски вълци мутанти нападнаха Петричко, алармира в. „Монитор“

Вълци с клепнали уши и бели гърди нападнаха петричкото село Яково. Странните животни изяли крава и теле на Левчо Атанасов, каза кметът Велин Иванов. Вълците нападнали и стадото на пастира Генчо Янев, на когото изяли пръча. “От ноември миналата година около селото ни вилнеят 4 шарени вълка с клепнали уши, които хората тук никога не са виждали. Предполагаме, че хищниците са развъждани и пускани от т.нар. природозащитни организации. Отново ще алармирам ловната дружинка и очакваме да ги изтребят най-после”, допълни кметът. Преди няколко месеца подобни вълци мутанти нахлуха в дворовете на хората в самото село Яково и оглозгаха 2 прасета, няколко овце и кози, теле и магаре. Яково е близо до границата с Македония и е вероятно странните вълци да са дошли оттам. За появата на хищниците в самите села спомагат и поголовно изсечените гори. Възможно е тези вълци да ги пускат от развъдници в Македония, както не е изключено новата порода да е хибрид между многото бездомни кучета и познатите горски вълци, обясниха природозащитници.

Българи облякоха Мадона, аплодира в. „Стандарт“

Двама от най-изявените ни дизайнери в света - Ливия Стоянова и Ясен Самуилов, облякоха Мадона. Поп иконата се появи в тоалет на фирмата "Он ора ту вю" (On Aura Tout Vu), която двамата българи направиха преди години в Париж, и постепенно изкачиха дрехите си до върха на фешън индустрията. А кралицата на поп музиката пя пред прожекторите в елегантно болеро от черна и бяла коприна, с богати дантели и бродирано с кристали и перли от нефрит, изработено от българите. Смелият избор от страна на Мадона веднага бе оценен по достойнство от модните експерти, които похвалиха и нашенците за тоалета. Българският дизайнерски дует e известен с това, че твори моделите си около някаква концепция - вода, светлина и др. "Във всеки от нас има сенки и светлини, нещо като ин и ян противоположностите, ангела и демона", гласи философията на Ливия и Ясен. Големият им пробив дойде, след като Лейди Гага през 2011-а също се довери на модната им къща. Българите си партнират и с две иконични френски марки - "Мулен Руж" за аксесоари с марката на легендарното кабаре и парфюмерийната Caron.

Фалконът на властта вече е готов да лети, съобщава в. „Преса“

Правителственият фалкон вече е готов отново да вози властта. Авиоотряд 28 е поправил машината и от звеното чакат първите заявки за полети, научи „Преса“. Но такива все още няма. На 11 февруари самолетът не успя да закара премиера Бойко Борисов до Брюксел заради проблеми в сигнализацията с левия колесник. От четвъртък „Фалкон 2000“ вече е изряден. От началото на седмицата самолетът е направил 25 поредни излитания и кацания без дефекти. Оказало се, че погрешната сигнализация идвала заради отклонения в два датчика, които показват състоянието на колесниците. Настройките им били коригирани и сега машината работи перфектно, обясниха пилоти от звеното. Разкриването на загадката около самолета бе извършено от обучени техници на авиоотряда, които са завършили курсове в „Дасо Авиасион“ - френската компания производител. От Авиоотряд 28 смятат, че вече е крайно наложително да бъде изграден хангар за малкия правителствен самолет. Така той ще бъде предпазен от влагата, която уврежда чувствителната апаратура.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да си дойдем на думата

    7 0 Отговор
    ,,Македонски вълци мутанти нападнаха Петричко"
    А защо никой не алармира, че български политици-мутанти отдавна са нападнали и вече оглозгват България???
  • 2 дедо Либен

    5 0 Отговор
    Е, то всичко македонско е много голЕмо. ... Чувам, че и Луната била тяхна. "Луно, Луно - земьо македонска". :D:D:D

    Коментиран от #11

  • 3 Кобрата

    1 0 Отговор
    то в България всички сме мутанти до един
  • 4 торту

    1 0 Отговор
    Да направят филм , както костенурките нинджа.
  • 5 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    Къде е организацията ЧЕТИРИ ЛАПИ!Да се организира и да прибере
    животните!......иначе ползват фонда за лапане и когато някое бездомно куче ухапе или убие човек,казват че е невинно!..........Може ли да сме толкова долни,бе!Ганьовци!
  • 6 Бай Ганьо

    3 0 Отговор
    ПЪРВО ДА СЕ ОБЕСИ,А СЛЕД ТОВА РАЗСТРЕЛ ЗА ШЕФА НА ПОЛИЦИЯТА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО!
    Ако излезне такъв закон НЕвярвам някой с присъди да си обикаля свободно...
    Трябва и НЕкадърните полицай да делят килиите с крадците!
    Според мен няма разлика!
  • 7 Бай Ганьо

    3 0 Отговор
    Крумовите закони са най-добре:
    като крадеш -ръката да я няма
    като убиваш-смърт
    като изнасилваш-кастрация и обесване!
    в затвора да има само пияни шофьори който НЕ СА НАПРАВИЛИ НИЩО-САМО СА КАРАЛИ ПИЯНИ!!!
    С такива закони вярвам,че ще се оправим...

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай Ганьо":

    По-добре теб да вкарат в лудницата! Какво общо има шефа на полицията във Велико Търново с това, че у нас осъждат престъпниците и им дават възможност хубавичко да се укрият, а не ги вкарват веднага в затвора, както е навсякъде по света???
    Не, че защитавам кукита, ама ми писна само тях да изкарват виновни за всичко! То за това сме на този хал - все обикновените нискостоящи мишки са виновни, а тези от които зависят нещата в държавата, са все прави!!!
  • 9 гошо прупрунков

    0 1 Отговор
    да се огради софия и да се обяви за национален затвор търново е столица и българия просперира . да видим има ли софиянец дето не е престъпил закона
  • 10 Бай Ганьо

    0 0 Отговор
    бях там-казаха,че НИЩО МИ НЯМА!
    ... ми държи цял ден та не може да си свърши работата?
  • 11 ghost navigator

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "дедо Либен":

    едно македонско въстание е равно на една румънска сватба
  • 12 гошо прупрунков

    0 0 Отговор
    въЗстание
  • 13 КИРИЛИЦ

    1 0 Отговор
    Ако на тея вълци им дадат български паспорти, веднага в чуждата преса ще им кажат " хиени, чакали, койоти".
  • 14 Аспаруховски

    4 2 Отговор
    От 681 г на Европата стъпват Славяните и Прабългарите и от тогава има Българи признати и покръстенени от Рим, приети за официален член в ООН като Република България с над 1300 годишна история.

    Националност основаваща се на населяване на конкретен географска местност НЕ СЕ ФОРМИРА.
    Няма нация македонци а има славяни Българи населяващи този район, както и в районити Добруджа-доброджанци, Дунавска равнина- власи и северняцици, Странджа-странджанци, Родопи-подопчани, Тракия-тракийци, Средна гора-средногорци.

    По същата логика ние бихме претендирали за Поляци, имайки Шопи произлизащи от ШОПЕН или Перник от Коперник или Спатранци от СПАРТАКУС.

    Колко му е, не сме рекли не сме се нарекли. Само трябва да ни стегне шапката и те ти на. "Глас народен - глас Божи". От народните уста в Божийте уши. Само главанака да реши.
    И те ги на - Македонска нация:
    - НИРО ПРИЗНАТИТИ ОТ ПАПАТА;
    - НИТО ОТ ГОЛЯМАТА РИМСКА ПОРТА;
    - НИТО ОТ ООН-мямят дори и име. Наричат ги Формър републик оф Югославия. За да не ги обидят, целият свят ги оставиха на самотек, докато изчезнат. Площада в Скопие като СКЛАД НА ЕДРО ЗА СКУЛПТОРИ.
    Да се смееш ли да плачеш ли?
    Та нали и те са наши Българи, както и онези българи в Сърбия, Гърция, Турция, Румъния, Украина, Молдавия, Русия.

    В Македония, пишат на кирилица;
    -говорят наш език с наречие;
    -именуват се с български имена;
    -изповядат Източно православна религия;
    -спазват православните празници;
    -неразривно чает от Българската история, през по-голяма чает от историята им;
    провъзласени по политически причини в миналото, продължават да пазят ревностно ЛЪЖАТА ЗА МАКЕДОНСКА НАЦИЯ и след ПЕРЕСТРОЙКАТА.
    Диагнозата им е като на психитата:"изписва се с подобрение, но се смее без причинно".
    Да сте ни живи и здрави нашенци.

    Коментиран от #15, #16, #19

  • 15 ами да

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Аспаруховски":

    +++++++++++
    Истински ме разсмя, при все че това е верно!
  • 16 трб

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Аспаруховски":

    Нали знаеш кво остава като се изкъпе македонец- чист българин и мръсна вода.
  • 17 йордан иванов

    0 0 Отговор
    Де що е Маке, е Л..но
  • 18 циганите

    2 0 Отговор
    През цялата си история циганите от всчки възрасти, проникнали в западната половина на континента, са подлагани на жестоки гонения, експулсиране и съпътстващите ги наказания и мъчения - от убийства, каторга до разпъване. С една дума - на тотален геноцид. Средновековните хроникьори списват циганите като най-долни същества, по-скоро животни. Това убеждение в съзнанието на тогашното общество се превръщат по-късно в закони, които остават непроменени дори до средата на XX столетие. Свиканият през 1496, 1497 н 1498 г. в Ландау и Фрибург Райхстаг обявява всички цигани за престъпници, турски шпиони, и приносители на чумата. Обвинени са в грабителство, магьосничество, отвличане на деца. Император Максимилян І наредил те да не бъдат търпяни на германска земя и разрешава избиването им. В Саксония, електорът Георг ІІ издава декрет за смъртно наказание на всеки заловен циганин. През 1721 г. император Фридрих Вилхелм І наредил всеки хванат да бъде обесен. Обесването през ХVІІ век било популярно в чешките земи, Бохемия и на други места. В 1504 г.
    Луи ХІІ заповядва изгонването им от Франция. През 1539 г. Франсоа І отсъжда да бъдат обесвани, а след 1647 то се замени с каторга. От 1716 до 1721 г. циганите в Лотарингия са подложена на опозоряване, жигосване и изгонване. Подобни мерки са прилагани от император Бонапарт и в други райони, на Пиринеите и баските провинции. В Холандия през 1525 г. Карл V издава едикт за бичуване, жигосване, изгонване и изпращането им в каторга. По-късно (ХVІІ-ХVІІІ в.) войската е извършила ужасна сеч, а и на всеки друг е разрешено да ги убива. Това довело до пълното им изчезване. В Австрия ловците на цигани са получавали парични и материални награди. В Швеция след 1637 г. с кралска заповед циганите са изгонени, а ако някой е останал - разстрелван. Чак до 1954 г. са били в сила разпоредбите на Крнстиян V (от 1687 г.,) за изгонването им, а главатарите - екзкекутирани. В Дания Кристиян ІІІ издава през 1563 г. заповед ца изгонването от кралството на циганите, а при залавяне на главатарите - екзекутиране. Заповедта се повтаря през 1643 г. В Швейцария от началото на ХVІ до края на ХVІІ в е организиран лов на цигани по територията на цялата конфедерация. В 1723 г. управителят на Берн нарежда на населението залавяните цигани да се осъждат на смърт. От втората половина на XVI до началото на ХVІІІ в. католическата църква се откроява с особена активност срещу циганите - най-вече в Италия. Това са само някои примери за предприеманите през средновековието в западната част от континента мерки за ликвидиране на проникналите там цигани. В завладените през Втората световна война от Германия страни вермахтът, СС и Гестапо предприемаха системно изтребване на циганското население. Далеч преди това обаче през 1905 г. в Бавария е проведено преброяване на циганите и номадите. С твърдението, че те представляват “напаст”, за проявите на която следвало да се информира създденото в Мюнхен прз 1899 г. специално бюро. В 1926 г баварският парламент приема закон за борба срещу циганите, номадите и лентяите, а от 1928 г. те са поставени под строг полицейки контрол. В лагерите в Дахау, Аушвиц, Биркенау, Бухенвалд са ликвидирани повече от 500 хиляди цигани.
  • 19 Дошo

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Аспаруховски":

    Според много съвременни учени ние българите не сме славяни а сме траки и българи п тези земи е имало много преди Аспарух да дойде с хората си тук.Също така се смята, че християнството не е било чуждо на прабългарите.Все повече съм склонен да вярвам , че македонизма и славянството са измишльотини на Руската империя - главен враг на България!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ЛОШО

    0 0 Отговор
    Съвет до Дошо, не се опитвай да четеш или самообразоваш, явно е че ти епротивопоказно по бащина линия.
    Гледай си работата из обора и по двора и избягвай разговори с хора.
  • 22 ДРЕНКИ

    0 0 Отговор
    То всичко там на нашенци им е големо и вълците като житото - големо като ДРЕННКИ.
    - Е оти си не стоите там у Скопие а у назе идете на пазарлък?
    - Па камене ли ке ручаме ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове