Last news in Fakti

27 Март, 2015 11:48 4 490 13

Взимат по 408 лева от 272 000 български граждани

  • миков-
  • бсп-
  • 10%

НС отхвърли предложението за възстановяване на 10% данък на лицата с минимални заплати

Взимат по 408 лева от 272 000 български граждани - 1
Снимка: БТА

„272 000 български граждани, които работят на минимална работна заплата и десетки хиляди сезонни работници ще бъдат засегнати от нашия тълкувателен законопроект за Закона за облагане на доходите на физическите лица . Става въпрос за 408 лв. за всяко едно от тези семейства, 408 хляба от масата на тези бедни българи”.

Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Михаил Миков.

Той призова народните представители да оставят аргументите, какво е направено и какво не и да сложат закона на разглеждане. В противен случай излиза, че днешното мнозинство, заедно с НАП, искат да ощетят тези хора- разтълкува Миков. 

„Неслучайно беше скандалното изявление на говорителя на НАП - да не подават декларации, защото законът бил лош.”, заяви председателят на БСП.  Той призова НАП, след като твърди, че законът  е лош- да предложи поправки, за да се прилага той. „Очевидно е, че това мнозинство, което отхвърля гледането на закона, иска да вземе тези 408 лв. от 272 000 български семейства”, категоричен бе Миков.

Мнозинството в парламента отхвърли предложението на БСП депутатите да обсъдят тълкуването на закона за данъците върху доходите на физическите лица, което предвиждаше възстановяване на 10-процентовия данък върху доходите на хората, които са получавали минимална заплата.

Предложението на БСП беше сумите за данъчно облекчение да се възстановяват на данъчно задължените лица в срок до 31-ви май тази година или да се приспадат от други негови задължения. Според вносителите, тази промяна би довела до по-голяма социална справедливост в данъчното облагане чрез облекчаване на стотици хиляди работещи с ниски доходи. Мартин Димитров от реформаторите заяви, че приложените промени са съмнителни дори за вносителите им и те не са сигурни в тяхната ефективност:

Проблемът е в хората, които са вносители на тази промяна. Те така са я предложили и такива текстове са направили, че в момента те самите се съмняват в тях, но факт е, че няколкостотин души е нашата информация от НАП са се възползвали от тези текстове. Текстовете са лошо написани от БСП по време на кабинета "Орешарски". Това трябва да вземете да си го признаете, уважаеми колеги. Затова сега са и проблемите на хората –  заради неграмотно написани текстове. Ние няма да подкрепим това предложение на БСП и призоваваме залата да не го подкрепя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо Поп

    1 1 Отговор
    Тия от БСП трябва да ги забранят със закон.По-големи мошенници
    от тях няма,те приеха навремето този закон за облагане на всички
    с 10% независимо от дохода,сега реват против него.
  • 2 369963

    2 0 Отговор
    само въоръжена борба
  • 3 909

    1 1 Отговор
    Дядо попе ГЕРБ са по големи мошенници и крадачи те са за Бесене не БСП ! Аз съм за АТАКА ! Те са патриотите !

    Коментиран от #11

  • 4 Онзи

    0 0 Отговор
    А като ти гледам и правоговора те моля от сърце да не вземаш никаква страна по възможност.... Аман от патриоти водени за носа..

    Коментиран от #7

  • 5 Пепо

    0 0 Отговор
    Ало Михов, не си ли спомняш, че плоския данък беше ваше творение !?
  • 6 леля Пена

    0 0 Отговор
    А бе, прост български народе, ще си умреш прост, беден и тъп, щом с кратуните, които носиш на раменете си, си се докарал дотук! МИСЛИ, МИСЛИИИИИ.......ама немаш с кво!
  • 7 Румен Янев

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Онзи":

    А като ти гледам и правоговора??? И защо се излагаш бе човек ???
  • 8 пари не дава

    0 0 Отговор
    Ха ха ха загрижил се за бедните, а кога крадохте тогава не ривахти......
    Абсолютен популист......
    А за парите и беднотията, ще дойде и тоя момент когато народа ще ви потърси сметка и ще ги платите вие с лихвите, не се притеснявай. Като оскотеят още малко и ще ви наскачат. ;)
  • 9 Иракли Иракли

    0 0 Отговор
    Ако МИХАИЛ МИКОВ не беше от БСП и не бе влах от Видинско!.......Този коментар хваще вяра!
  • 10 кулски

    0 0 Отговор
    АЗ ПРЕДЛАГАМ , ТЕЗИ ПАРИ ДА ГИ ПЛАТИ ЛИЦЕТО МИКОВ ...ОТ ДАЛАВЕРАТА МУ С ДЪРВЕНАТА МАФИЯ ... ТОЗИ ИЗСЕЧЕ ГОРИТЕ ОКОЛО ВИДИН И ПРОДАДЕ ДЪРВ. МАТЕРИАЛ В СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ ... ТАКА , ЧЕ БЪЛХА ГО УХАПАЛА ...
  • 11 Дядо Поп

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "909":

    Съгласен съм с тебе,защото БСП,ГЕРБ,РБ, са от едно котило и докато
    има и един човек от това котило на власт,ще патим здраво.
    Ама прост народ,45 години го баламосваха с комунизъм,после 26 г.баламосване с демокрация и магистрали,и пак им вярват.
  • 12 1234

    0 0 Отговор
    Докато нашите ,,скъпи,, избраници се карат кой е крив и кой е прав 272 000 техни избиратели ще получават 282,20 лв от 360 лв си минимална заплата,с която трябва да платят тока,водата,отоплението,храната,телефона,отиването и връщането от работа,да си купят някога обувки и дрехи и да се чудят как да оцелеят,докато БГ депутатите задоволени от всичко се лигавят в парламента и нехаят за тия дето са ги избрали да ги управляват.ДО КОГА ДА ВИ ТРАЕМ СКЪПИ Б...ЦИ,ВЕЧЕ НЕ СТЕ ЗА ТРАЕНЕ,ВРЕМЕ Е ДА ВИ ИЗРИТАМЕ НА УЛИЦАТА И ДА ВИ ВЗЕМЕМ ПРИВИЛЕГИИТЕ!
  • 13 varna

    1 0 Отговор
    ха- ха, каква наглост само, зарибяват глупавия електорат с някакви 400 лева, за да може да не мислят за основния проблем - излючително ниските ни заплати.
    които се държат ниски нарочно за да може техните баджанаци които придобиха държавните предприятия за без пари да трупат огромни печалби.
    няма никаква пречка минималната заплата в българия да стане 500-600 или дори 800 лв. това е едно чисто политическо решение което веднага ще подобри стандарна на живот на всички българи.
    но разбира се това няма да стане докато политиците ни са и най големите работодатели, дори и наглите профсъюзи са на хонорар при тях.
    и сега излъганите души и платените драскачи ще почнат да ме убеждават, че не могат да се вдигнат доходите, смешници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове