13 Юни, 2015 12:16 8 387 11

Агитацията на турски е въпрос на национална сигурност

  • георги кадиев-
  • агитация-
  • турски-
  • въпрос-
  • национална-
  • сигурност

За България съм относително богат, заяви Георги Кадиев

Георги Кадиев остана член на парламентарната група на БСП - Лява България. Спасиха го два гласа. Скандалът и обсъждането на изключването му от групата тръгна от предложение, което той направи - да се разреши агитация на чужд език с превод по време на кампании.

„Разрешаването на агитацията на турски език е въпрос на национална сигурност”, заяви той в интервю на Диана Найденова за Нова телевизия.

Социалистът определи като „ретроградно и глупаво” това да се забранява Лютви Местан, например, да агитира на български с превод на турски в село, населено с български мюсюлмани.

„ДПС, така или иначе, агитира на турски и това създава етническо напрежение”, каза още червеният депутат.

За България съм относително богат, каза още той. Кадиев отговори, че освен заплата си като народен представител от около 3000 лева получава всеки месец и доход от дивидент в размер на 20 000 лева месечно.

"Но аз за това съм учил. В моето образование сигурно са инвестирани 1 млн. долара, поясни той. В момента имам 500 лева", посочи Кадиев и заяви, че е избрал да бъда публичен. „Собственик съм на компания", допълни депутатът.

Кадиев каза още, че не му е било мъчно, за това, че е можел да напусне БСП като категорично заяви, че и при евентуално излизане от своята партията, няма да отиде нито в ДПС, нито в АБВ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wer

    3 0 Отговор
    Подлога на ДПС и на Пеевски
  • 2 224466

    1 0 Отговор
    Тоя дивидент отпреди да влезе във власта ли го получава?
    Ако е започнал да печели от влиянието си в политиката и власта прокуратурата да го мята.
  • 3 E де

    4 0 Отговор
    Кадиев, колко печелиш от далаверата на жена ти, която купува на цени на едро от НЕК и продава по пазарни на потребителя? То това си е твоя далавера, само се води на жена ти, нали?
  • 4 1234

    4 0 Отговор
    Националната сигурност на държавата не зависи от желанието на шепа предатели да говорят на език различен от установения в конституцията на БЪЛГАРИЯ.Когато в Турция разрешат на българските граждани да говорят по време на изборите ,на български и да имат същите права каквито имат тук турските граждани ,може да седнем да разговаряме,ама надали.След като са родени в България,ходили са в български училища,карали са курсове за шофьори на български език и да твърдят,че не разбират български....това какво е?Държавата да им събере книжките,дипломите защото излиза,че са купени следователно са НЕВАЛИДНИ. А ако не е така значи имат друга КОНСПИРАТИВНА ЦЕЛ ето тука ДАНС има много работа.Така ще се сложи край на тия заигравания с езика.Стига са ни правили на глупаци.Много добре знаем каква е целта им,но да не злоупотребяват с нашата ТОЛЕРАНТНОСТ!
  • 5 комунистче

    2 1 Отговор
    Всички от върхушката на БСП, наследници на БКП номенклатурата, която бе назначена от СССР и управлява България след завладяването й през 1944 г., а и в наши дни, са богати.
  • 6 Тодор Живков

    5 0 Отговор
    А бе Кадиев - хайде да направим проба : някой да отиде да поиска лиценз за търговия с електоенергия.Дали ще се получи?
  • 7 гост

    3 0 Отговор
    Никой нищо не е занесьл на оня свят, а и този едва ли ще направи изключение ?
  • 8 сталин

    1 0 Отговор
    е кадиката е по тънката част, той е скромен милионер забогатял на гърба на бедния доверчив избирател ,дано намери начин да ги харчи разумно хахаха
  • 9 Bogdan Miltchev

    3 1 Отговор
    много ми е интересно от къде са тези дивиденти и кой му ги плаща. За да правиш 20К лева от дивиденти поне ти трябват 8 милиона лева на 3 % годишна лихва. За да направи такива пари човек на неговата възраст и липса на значим бизнес, човек трябва бая много да спестява от закуски. По-точно по 500,000 на година от както е завършил колеж. Ако така се е изразил Георги, да годи да се гръмне! Достатъчно измамници има в България и нагли ниски души, безделници, с големи усти и крадци. Ако не го е казал, в което също не се съмнявам, да е жив и здрав. Но БЦП е порочна партия и не е добра за България.
  • 10 Бургас

    1 0 Отговор
    Ами то така е в Булгария - няколко относително богати и много относително бедни, а някъде в средата са мутрите и к..вите!
  • 11 станигей

    2 0 Отговор
    Поредното бедно комуне спестило от депутатската баничка и кюфте което радее за майка България даже плаче и се вае защото е в поза партер пред дпс и ромите и е вкарало проекто закон за агитиране на майчин език по-време на изборите тоест на турси и ромски да се говори навсякъде а после ще поиска и телевизии да им направи и да плаща за всичко държавата сиреч всички честни и работливи българи които работят и си плащат данъците.П.С.Къде е другарският съд хубави та утепани комунета да го търпите толкова дълго този предател и изменник кадиеф....татана дончева я изпъдихте каде за по-малък гаф?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове