Last news in Fakti

12 Септември, 2011 15:19 614 0

Тотю Младенов: Църквата може да върне вярата у хората

  • велико търново-
  • тотю младенов-
  • григорий
Тотю Младенов: Църквата може да върне вярата у хората - 1
Тотю Младенов /Снимка БГНЕС/

Министерство на труда и социалната политика /МТСП/  и Православната църква ще си сътрудничат в социалната сфера, съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Той се срещна днес с Великотърновския митрополит Григорий във Велико Търново. Българската православна църква е институция, която може да предпази децата и да върне вярата у хората, посочи министър Младенов. Пред журналисти той съобщи, че предстои стартирането на три големи проекта за социално включване, в общините Велико Търново, Елена и Стражица.

След като мине деветмесечието ще стане ясно дали могат да бъдат увеличени пенсиите, каза  министърът на труда и социалната политика. Миналата седмица той беше смъмрен от премиера Бойко Борисов, че прибързано се е изказал за увеличаване от 1-ви януари, преди за това да има решение на правителството:

Премиерът е напълно прав. След обсъждане на макрорамката на бюджета за следващата година, тогава Министерски съвет ще вземе решение точно какви са възможностите и какво трябва да се направи. Мисля, че трябва да изчакаме още малко, да мине деветмесечието и тогава ще стане ясно, коментира Младенов.

Министър Младенов съобщи, че между 400 и 450 хиляди лева месечно ще бъдат давани за издръжка на социалните трапезарии. Те ще бъдат отворени от 1 октомври и ще работят до 30 април следващата година:

От първи октомври продължава дейността на социалните трапезарии, които ги открихме преди две години. В 135 общини имат разкрити социални трапезарии, в които ще продължат да се хранят около 10 500 човека всеки ден.

По-рано през деня министър Младенов посети Кризисен център за деца, жертви на трафик и насилие в село Балван, община Велико Търново. Работата на Кризисния център е пример за ефективни социални услуги, които отговарят на потребностите на  децата, каза по време на посещението си министър Младенов.  Той посети  и Дома за възрастни хора, социалната кухня, Центъра за работа с деца "Отвори очи" и Дома за деца, лишени от родителски грижи "Христо Смирненски" в селото.

Младенов се срещна и с представители на сдруженията на хора в неравностойно положение във Велико Търново. Той акцентира върху приемането на стратегията за хората с увреждания, на базата на която да се изгради двугодишна програма за заетост за хората с увреждания.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА