13 Септември, 2011 13:44 675 0

Найденов: Не сме купували луксозни джипове

  • мирослав найденов-
  • земеделие-
  • автомобил-
  • джипове
Найденов: Не сме купували луксозни джипове - 1
Мирослав Найденов / Снимка: БГНЕС

На първата страница на вестник "Република" излезе публикация със заглавие "Не ви ли е срам, министър Найденов?". В статията пише, че над 4 млн. лева от парите на данъкоплатците са похарчени от подчинените на земеделския министър Мирослав Найденов за луксозни джипове.

"Статията е тенденциозна и е направена с цел да провокира общественото мнение. Тя не отговаря на истината. Става въпрос за закупени автомобили в периода 2008-2011 година. 90% от тях са закупени в края на миналия мандат и става въпрос за високопроходими автомобили, които са оборудвани за Агенцията по горите като противопожарни автомобили и затова сумата е такава", поясни в предаването на Нова телевизия "Здравей, България" земеделският министър.

В статията пише още, че изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по храните Йордан Войнов се вози в джип.

"Агенцията по храните не разполага с абсолютно никакъв високопроходим автомобил и не става въпрос за луксозен джип. Направена е обществена поръчка за закупуването на такъв, тъй като той е нужен, за да може агенцията да прави теренни проверки, които не могат да бъдат направени нормални леки автомобили", заяви още Мирослав Найденов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА