Last news in Fakti

13 Септември, 2011 14:14 830 0

Удължават просрочените визи на руските туристи

  • руски туристи-
  • българия ер-
  • алма тур-
  • мвнр-
  • весела чернева
Удължават просрочените визи на руските туристи - 1
Весела Чернева / Снимка: БГНЕС

МВнР е помолило за удължаване на визите на онези руснаци, които не можаха да си тръгнат навреме заради спора между "България Ер" и "Алма тур" и туристическите им визи вече са изтекли. Това съобщи на брифинг говорителят на Министерството на външните работи Весела Чернева.

„Изпратихме писмо с молба Гранична полиция да не глобява и едностранно да удължава визите на онези руски туристи, които са просрочили престоя си в България не по своя вина, а в резултат от този спор”, посочи Чернева.

Според нея руската страна в никакъв случай не изразява укор или обвинение по отношение на българското правителство. „Разбирането е общо, че става дума за търговски спор”, посочи говорителят.

От Външно министерство уточниха пред Факти.бг, че имената на туристите с просрочени визи са изпратени до Гранична полиция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА