Last news in Fakti

15 Септември, 2011 11:56 984 0

Сергей Игнатов бил стресиран първолак с жив заек

  • игнатов-
  • образование-
  • първи учебен ден
Сергей Игнатов бил стресиран първолак с жив заек - 1
Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, откри учебната година в 134 СОУ

Помня, че бях стресиран и бях с едни платнени гуменки и никъде не ходех без един истински заек. Той изкара целия първи клас в ъгъла и децата го хранеха с люцерна и с какво ли не, докато накрая ме накараха да го оставя вкъщи.

Такива са спомените на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов от неговия първи учебен ден. Макар неговото училище във Видин вече да не съществува Игнатов казва, че пази добри спомени от учението.

Министърът призна, че "си обича 15 септември", но е раздвоен дали на тази дата да започва учебната година. Въпросът все още е повод за дебати. "Виждам българското училище през 2020-та година по следния начин – да няма разлика между контактното обучение и това, което ще върви по Интернет", добави той.

Модернизацията на образованието ще доведе и до по-високи учителски заплати, но според Игнатов, преди това трябва да се измъкнем от кризата. "Сега всеки иска високи заплати. Знаете ли колко получава министър-председателят, а? 1500 евро на месец. А на него, върху плещите му тежи ежедневната отговорност за страната".

Новият закон за училищното образование и предучилищното възпитание трябва да влезе за обсъждане в НС до ноември. "На правителството е наредено и е поет ангажиментът до края на мандата България да има електронно правителство, а част от това е "e-school", обясни министърът. Привеждането на учебния процес в електронен вариант ще стане с европейски средства от програма от ОПАК и други източници.

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА