Last news in Fakti

16 Септември, 2011 09:30 926 0

Отново криза със заминаването на руски туристи от България

  • туристи-
  • българия ер-
  • алма тур
Отново криза със заминаването на руски туристи от България - 1
БГНЕС

Отново има анулирани полети от Бургас за Санкт Петербург заради финансовия спор между националния превозвач „България ер" и туроператора „Алма тур", става ясно от справка от аеропорта в Бургас.

Двата самолета, които трябваше да излетят от Бургас за Санкт Петербург, останаха на летището в морския град.

Отменени са полетите в 23.50 часа снощи и този от 5 часа сутринта. Според представител на „Ростуризъм“ под въпрос е заминаването на 358 руски туристи, сред които и 14 малки деца. „Ростуризъм“ отбелязва, че „Алма тур“ вероятно ще бъде изложена на граждански искове за неизпълнение на договорни задължения. Всички туристи възнамеряват да подадат съдебни искове срещу фирмата, които според тях ги е изоставила.

Все пак тази сутрин с полет до Москва от бургаското летище заминаха група руски туристи, организирани от туристическата агенция "Алма тур", предаде БНР. От авиокомпанията „България ер“" съобщиха, че анулират полета за Санкт Петербург в 15.20 ч. днес. Причината е, че самолетните билети на 173-ма руски граждани не са платени от компанията „Алма тур флай“. За да не се повтори кризата с руските туристи, от офиса на „България Ер“ предлагат на руските граждани да си закупят билети на ниски цени.

Кризата с туристите на бургаското летище започна преди седмица, след като от националния превозвач „България ер“ съобщиха, че анулират чартърите, резервирани от „Алма тур“. Причината е, че те не са били платени, а освен това туроператорът има дълг от 7 млн. лева. От авиокомпанията съобщиха още, че за натрупания дълг ще си потърсят правата в съда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА