Last news in Fakti

19 Септември, 2011 12:42 754 0

Прошков: Борисов да отстрани от общинските листи компрометираните лица

  • софия-
  • прошко прошков-
  • избори 2011-
  • бойко борисов-
  • цветан цветанов
Прошков: Борисов да отстрани от общинските листи компрометираните лица - 1
Прошко Прошков /Снимка БГНЕС/

Призовавам Бойко Борисов, Цветан Цветанов и ПП ГЕРБ да отстранят от общинските листи компрометираните лица, злоупотребявали години наред с интересите на софиянци. Това заяви кандидатът за кмет на София от "Демократи за силна България" Прошко Прошков.

"През изминалата седмица пак стана ясно, че едни и същи застъпници на олигархични и престъпни интереси са свързващото звено между мандатите на Стефан Софиянски, Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова", каза Прошков.

Той подчерта, че в продължение на седем години общинските съветници са изнудвали чужд инвеститор и са саботирали важен за столицата проект.

"Цветан Цветанов лично призна, че имената на тези "брокери" са му били известни още в края на миналия мандат. Скандалът е, че въпреки това през 2007 година, те са включени в листите на ГЕРБ и получават политически постове под крилото на същата партия", обясни той.

Според Прошков, БСП са изместили фокуса на проблема, като са посочили, че повече вина има Росен Плевнелиев, като не е съобщил за изнудването, а реално фокусът е в политическото издигане на "брокерите" през 2007 година.

Синята коалиция вчера е била регистрирана за участие в местните избори, вече има


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА