ТЕМА: Местни избори 2015
Факти, новини, статии - Да извадим фактите наяве

НФСБ представи своите 16 кандидати за кметове

Публикувана: 10 Септември, 2015 15:18
5 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1302
ШРИФТ ПЕЧАТ

На 25 октомври верният избор са кандидатите на НФСБ. Това каза Валери Симеонов по време на днешното представяне в София на кандидатите за кметове на НФСБ в 16 града – областни центрове.

„Всички кандидати са доказани професионалисти в своите сфери и патриоти”, заяви председателят на Националния фронт за Спасение на България. „Не правим дребни сметки за това на колко места можем да спечелим изборите. Ние участваме в този вот, защото сме алтернатива и представляваме автентичния патриотизъм.”, подчерта Симеонов.

Освен свои кандидати НФСБ ще подкрепя и настоящия кмет на Кюстендил Петър Паунов, кандидата на ГЕРБ за кмет на Кърджали, инж. Дилян Димитров за Монтана, както и настоящата кметица на Добрич Детелина Николова.

„С Николова имаме сделка”, каза Симеонов и поясни: „Ние ще я подкрепим за следващ мандат като кмет, а тя обеща до догодина, по случай 100 годишнината от т.нар. Добричка епопея, да бъде възстановен мемориалният комплекс на генерал Колев”.

Кандидати за кметове на ПП НФСБ в 16 града – областни центрове:

Анастас Коджебашев, кандидат за кмет на общ. Смолян

 

Коджебашев е лесо-инженер със специалност „Интензивно ловно и рибно стопанство”, има специализация „Техническа екология” от Технически университет в Берлин, както и шестмесечен стаж в Райхстага на Федерална република Германия.

Работил е като началник - участък в Държавно ловно стопанство „Витошко” и директор в Държавно лесничейство – Радомир. От 1994 до 2002 година е координатор в немски фирми.

От 2004 година до момента е управител на частна фирма Mетрони LTD – Cyprys.

Владее руски, немски, английски, испански, италиански и сръбски езици.

Любител на бойните спортове, с чието съдействие бе възстановен джудо клуба в гр. Смолян.

 

Благо Солов, кандидат за кмет на общ. Пазарджик

 

Общественик и дарител, бизнесмен, лично ангажиран в кампаниите за приемна грижа и намиране на дом за децата от социалните институции. От 2012 година е и приемен родител на дете от социален дом.

Oт 1992 година е президент на фирма „Явор”, председател на Управителния съвет на Общинска хранителна банка и председател на УС на Обществения съвет за възраждане и развитие на работническия спорт до 2014 година.

Благо Солов е номиниран за наградата „Златен печат” за европейски мениджмънт и социална отговорност на Съвета на европейската научна и културна общност, за активната му гражданска позиция, за спиране продажбата на части от театъра и съхранявате целостта на театралната сграда в Пазарджик. С негова помощ бе възстановена голямата зала на Драматичен Театър „Константин Величков“ след опустошителен пожар.

Дарител на хранителни помощи за семейства в затруднено положение, чрез църквата „Успение Богородично”. Дарител на талантливи деца от стотици семейства в неравностойно положение.

 

Бойко Миразчийски, кандидат за кмет на общ. Бургас

 

Роден в семейство на потомствени медици. Завършил Висшия Медицински Институт – гр.София и от 1993г. работи като хирург в Бургаската болница до 2006г., когато заема длъжността заместник-директор на МБАЛ-Бургас. От октомври 2013г. заема последователно длъжностите Прокурист и Изпълнителен директор на МБАЛ-Бургас. От януари до май 2015г. е Управител на МБАЛ-„Бургасмед”. В момента работи като хирург в Медицински център - I в гр.Бургас.

Има и икономическо образование от университета „проф. Д-р. Асен Златаров”, гр.Бургас – Магистър по Здравен Мениджмънт.

Семеен с две деца.

 

Гергана Микова, кандидат за кмет на общ. Стара Загора

 

Гергана Микова е телевизионен журналист с 20-годишна практика.

Средното си образование завършва в политехническото училище „Черноризец Храбър” в гр. Пловдив, а висшето в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски” със специалност „Българска филология”.

Микова е общински съветник от листата на ПП НФСБ в Стара Загора и областен координатор на партията.

 

Димитър Димитров, кандидат за кмет на общ. Разград

Офицер от запаса, завършил Школа за запасни офицери в гр. Плевен. Висшето си образование завършва във Висш машинно-електротехнически институт - София със специалности "Транспорт и енергетика". През 1980 год. започва работа в гр. Разград като началник на Професионално-учебен център към Автокомбинат, гр. Разград. От 1983 год. до 1998 год. е директор на Държавна автомобилна инспекция за разградска област, бил е и ръководител сектор "Производствени звена" във "ВиК" ООД гр. Исперих.

Координатор на НФСБ в област Разград.

 

Димитър Карбов, кандидат за кмет на общ. Варна

 

Завършил е висшето си образование във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” със специалност “Публична администрация”. Магистър по “Публична администрация и Европейска интеграция” и “Териториална администрация”.

Работил е в “Параходство БМФ” АД, гр.Варна, бил е началник отдел в “Теотранс” ЕООД, член на съвета на директорите в „Пазари” ЕАД, собственик на фирма „Блек Сий Сървиз” ООД с предмет на дейност претоварни операции, пристанищни услуги, складиране, митническо представителство, транспорт, спедиция и логистика. От 1996 година до момента е ръководител в „Пристанище Варна” ЕАД.

Карбов е общински съветник втори мандат в Общински съвет Варна. Народен представител в 42-то Народно събрание.

Владее руски и английски езици.

Семеен с две деца.

 

Доброслав Иванов, кандидат за кмет на общ. Сливен

 

Доброслав Иванов е завършил българска филология в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Някои го определят като „гласът на Сливен", заради големия му стаж в редица радиостанции. Дописник на пресата, общественик. Хората го свързват със справедливи публикации и разнообразни предавания и рубрики. Бил е член на редица съвети, включително и на областния съвет на противодействие на корупцията.

Областен координатор на НФСБ и репортер на телевизия СКАТ. Списвал е вестник „Патриот", участвал е в организацията и логистиката на редица избори след демократичните промени. Възстановявал и градил паметници на национални герои от сливенския край.

Владее руски и френски език.

Женен, с две деца.

 

Ивелин Райчев, кандидат за кмет на общ. Габрово

 

По специалност Ивелин Райчев е текстилен техник. През годините заема длъжности като техник на текстилни машини, ръководител на цех за ВиК, ОВ и ел.-заготовки.

През 1992 г. създава фирмата „Антиво” ЕТ с предмет на дейност ресторантьорство, транспортни и дърводелски услуги. От 2012 г. до момента работи във ВиК – гр. Габрово като ръководител на пречиствателна станция „Малуша” за питейни води.

В периода 2007 – 2011 г. е бил независим общински съветник с активна позиция и действия по проблемите на община Габрово. В своята дейност Райчев винаги се е опитвал да дава отговори на избирателите, чрез допитване и намиране на решение на поставените от тях въпроси.

Семеен, с едно дете.

Владее руски и сръбски език.

 

Йордан Ковачев, кандидат за кмет на общ. Силистра

 

Висшето си образование завършва във ВМЕИ- гр.Варна /днес Технически университет гр.Варна/ през 1977г. със специалност „Автоматизация на производството”.

Работил е като главен енергетик и началникк на енергомеханичен отдел в „Меком” и Предприятие за преработка на мляко 'Сердика ', гр. Силистра .

От 1986 до 1991 година работи като конструктор и технолог в отдел Комплексна автоматизация на производството в комбинат '' Оргтехника”.

От 1994 досега се занимава със собствен бизнес в областта на земеделието и търговията.

 

Кръстю Кръстев, кандидат за кмет на общ. Хасково

 

Кръстев е успешен бизнесмен, който развива дейността си от 1989 година до днес. Има 10 – годишен опит като главен експерт в Аграрно-промишлен комплекс с. Узунджово. Завършил е курс за преквалификация със специалност „Хотели и ресторанти”.

Областен координатор на ПП НФСБ за обл. Хасково.

Семеен с две деца.

 

Наталия Стефанова, кандидат за кмет на общ. Шумен

 

Завършва висшето си образование в Югозападен университет “Неофит Рилски“ със специалност „Международни отношения”. Работила е 6 години в община Шумен в дирекция „Евроинтеграция и международно сътрудничество“ като ескперт „Изработване и управление на проекти” по оперативните програми на Европейския съюз.

Последните три години работи като консултант изработване на проекти по оперативните програми на ЕС с общините в област Шумен, както и с представители на бизнеса.

Омъжена с две деца.

 

Неда Карска, кандидат за кмет на общ. Ямбол

 

Специалист в сферата на земеделието, както и дългогодишен земеделски производител. Човек, посветил себе си на битки срещу несправедливостите в съдебната система. Организатор на редица протести в защита на земеделските производители. Инициатор на протестите срещу претенциите на главното мюфтийство към Безистена в гр.Ямбол.

Областен координатор на ПП НФСБ за обл.Ямбол.

Семейна с три деца.

 

Николай Маринов, кандидат за кмет на общ. Плевен

 

Висше образование завършва във Висшия институт по хранително-вкусова промишленост – гр. Пловдив, със специалност „Инженер-технолог“. Следдипломните му квалификации са в гр. Москва – Държавния технологичен институт и в Агенцията по приватизация „Тройханд“ / Германия /.

Завършва инженерна педагогика в Машинно-електротехнически институт – София.

Работи 5 години като научен сътрудник I-ва степен в Институт по зърнени храни и фуражна промишленост – град София. Има 10-годишен стаж като учител в Техникум по зърнопреработване – гр. Червен бряг.

Автор е на 4-ри учебника по специалността „зърнопреработване“.

Има участие в 22 научни разработки в областта на зърнопреработването.

Бил е директор на мелничните предприятия в гр. Червен бряг и гр. Радомир.

Има завършена магистратура като агроном по Растителна защита.

Занимава се със собствен бизнес и земеделие.

Семеен, с едно дете.

 

Силвия Трендафилова, кандидат за кмет на София-град

Силвия Трендафилова е автор на редица документални филми и автор и водещ на публицистични предавания в ТВ СКАТ, където работи вече 16 г.

Тя е завършила право в Нов български университет и журналистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Силвия Трендафилова е носител на престижни журналистически награди за разследваща журналистика. Автор на документалните филми „Кървава чешма” и „Новото робство”, които засягат темите за протурския тероризъм в у нас и процесите на обезбългаряване в Родопите и Лудогорието.

Член на Националния политически съвет на партия НФСБ.

 

Славчо Атанасов, кандидат на НФСБ за кмет на Пловдив-град

 

Славчо Атанасов е старши лейтенант от Висшето Военно Артилерийско училище в Шумен. Следва право в Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ в Пловдив, след това във Великотърновския университет, където завършва юридическото си образование. Атанасов е член на Пловдивската адвокатска колегия, работил е и като училищен психолог. През 2003 година става кмет на район „Тракия“, а през 2007 година печели убедително местните избори на първи тур с близо 53 процента от гласовете и става кмет на Пловдив в мандата 2007-ма – 2011-та година. От 2011 година е общински съветник в Пловдивския общински ъвет. През 2014-та Славчо Атанасов е избран за народен представител от Патриотичния фронт в 43-то Народно събрание.

Български патриот, отстояващ националните интереси, приел за кауза възпитаването в родолюбие на младите хора. Съставител на първия у нас Патриотичен буквар.

Женен, с една дъщеря.

 

Станислав Станчев, кандидат за кмет на общ. Видин

 

Той е възпитаник на Националния военен университет „Васил Левски“- гр.Велико Търново с военна квалификация „Офицер-инженер по експлоатация и ремонт на Автотранспортна техника“ и гражданска специалност „Двигатели с вътрешно горене“ с квалификация „Машинен инженер“.

До 1992г. е офицер в Българска Народна Армия. От края на 1992г. до настоящия момент се занимава с частен бизнес. Собственик е на строителна борса и на фирма за международен транспорт и спедиция.

Станислав Станчев има син и дъщеря.

С годините е изградил репутация на организиран и коректен бизнесмен, както и на искрен, народен, отзивчив и широко скроен човек.

София / България

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.