Last news in Fakti

21 Септември, 2011 13:12 1 350 1

Няма радиоактивни гъби в Родопите

  • софия-
  • гъби-
  • родопи

Отрицателни за радиоактивност са пробите от мониторинга на диворастящите гъби в Родопите, съобщиха от Министерство на земеделието и храните.

Със заповед на изпълнителния директор на  Българска агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов беше разпоредено на Областни дирекции по безопасност на храните – Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали да вземат проби за радиоактивност от диворастящи гъби от целия регион на Родопите. Взети са 9 броя проби от манатарка, пачи крак и рижийка. Пробите са изследвани в Централна лаборатория по ветеринарно-санитарна експертиза и екология (ЦЛВСЕЕ) към Българска агенция по безопасност на храните и всичките са отрицателни.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jesika

    0 0 Отговор
    Абе то и когато стана аварията в Чернобил ни казаха, че няма нищо страшно.... и си хапнахме добре гигантски марулки и други зеленцучи.... Българинът по обективни причини вече не е много доверчив... та не знам дали може да ме успокои тази новина)